> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Jubelstemning på FjellhaugJubelstemning på Fjellhaug

Foto: Håkon Aareskjold

Rekordtall fra Samordna Opptak har vakt jubel ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole (FIH). Høgskolen på Fjellhaug har søkertall som ligger 101,5 prosent høyrere enn i 2017.

Til sammenligning registrerer Universitetet i Tromsø, som også scorer svært godt, en vekst på 14,3 prosent. Per 18. april hadde 135 søkere satt FIH som førstevalget sitt, og 641 hadde FIH som alternativ. Også det siste tallet er dobbelt så høyt som det var i fjor.

I en presentasjon av Samordna Opptak som NRK har lagt ut, framheves Fjellhaug Internasjonale Høgskole som den utdanningsinstitusjonen her i landet som har størst vekst.

      

Effekt av akkreditering

Foto: Marius Bergersen

– Dette er kjempeflott, og vi håper tallene skal bli enda høyere, sier rektor Frank-Ole Thoresen. Rektoren ser den veldig sterke framgangen som uttrykk for at FIH er i ferd med å få fotfeste i grupper den før ikke har rekruttert fra. Dette kommer som en følge av at Kongen i statsråd ga FIH institusjonsakkreditering 12. januar i år, mener han.

– Kan akkrediteringen gi en så umiddelbar effekt?

– Nye studieopplegg var gjort klare, så vi kunne gå ut med dem straks akkrediteringen var et faktum. Vi opererer nå med ni årsstudier og ett bachelorprogram. Særlig ser de nye nettstudiene våre ut til å være populære.

   

Engelskspråklige tilbud

I tillegg håper Thoresen at FIHs nye studietilbud til engelskspråklige studenter (Bible, Ministry and Mission) skal rekruttere godt i ukene som kommer.

Han tror dette tilbudet blant annet vil bli betydningsfullt for lederutdanningen i migrantmenighetene.

– Det engelskspråklige tilbudet vil dessuten videreføre den sterke forankringen som FIH har som misjonsinstitusjon. Skolen representerer en tverrkulturell kompetanse som gjør den interessant i denne sammenheng, poengterer han.

    

 

– Bekreftelse og omsorg

Midt i gleden over den den gode trenden ved FIH understreker Thoresen at personalet ved høgskolen har gjort et solid arbeid gjennom mange år for å gjøre den robust og solid. Flere studenter vil også betyr bedre økonomi, men den effekten virker ikke inn på den statlige overføringen før om to år.

– Hva har du å si til Fjellhaugs venner?

– Vi er veldig takknemlige til misjonsfolket og til eieren vår, Norsk Luthersk Misjonssamband, som har stått med oss i den økonomisk krevende tiden vi har bak oss. Økte gaveinntekter oppleves også som bekreftelse og omsorg, avslutter rektor Frank-Ole Thoresen.


Generalforsamlingen (GF) er viktige for NLM! Det er vårt øverste organ der de viktige beslutningene fattes, og det er et stevne som mange opplever at gir inspirasjon og fornyelse av kallet. Årets GF bekrefter det. Jeg har sjelden fått så mange begeistrede tilbakemeldinger som etter GF-uken i begynnelsen av juli.

Mange har påstått at en klassisk bedehusforkynnelse har vært så fokusert på den andre trosartikkel – altså budskapet om frelse – at den første trosartikkels ord om Gud som skaper har blitt oversett. Konsekvensen er, sies det gjerne, at forkynnelsen bare understreker menneskets syndighet og tier om at vi er skapt i Guds bilde.

Nylig var jeg på en internasjonal kristen konferanse hvor en tysker etter noen få minutter spurte: «Men hva slags lutheraner er du? Her i Tyskland pleier de å være veldig liberale». Hva er da et godt svar?

Utsyn på Facebook

Vest-Afrika

I Vest-Afrika formidler våre utsendinger Guds kjærlighet gjennom ord og handling blant to unådde folkeslag.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Sal 119:165 Stor fred har de som elsker din lov, og det er ikke noe anstøt for dem.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.