> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Jubelstemning på FjellhaugJubelstemning på Fjellhaug

Foto: Håkon Aareskjold

Rekordtall fra Samordna Opptak har vakt jubel ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole (FIH). Høgskolen på Fjellhaug har søkertall som ligger 101,5 prosent høyrere enn i 2017.

Til sammenligning registrerer Universitetet i Tromsø, som også scorer svært godt, en vekst på 14,3 prosent. Per 18. april hadde 135 søkere satt FIH som førstevalget sitt, og 641 hadde FIH som alternativ. Også det siste tallet er dobbelt så høyt som det var i fjor.

I en presentasjon av Samordna Opptak som NRK har lagt ut, framheves Fjellhaug Internasjonale Høgskole som den utdanningsinstitusjonen her i landet som har størst vekst.

      

Effekt av akkreditering

Foto: Marius Bergersen

– Dette er kjempeflott, og vi håper tallene skal bli enda høyere, sier rektor Frank-Ole Thoresen. Rektoren ser den veldig sterke framgangen som uttrykk for at FIH er i ferd med å få fotfeste i grupper den før ikke har rekruttert fra. Dette kommer som en følge av at Kongen i statsråd ga FIH institusjonsakkreditering 12. januar i år, mener han.

– Kan akkrediteringen gi en så umiddelbar effekt?

– Nye studieopplegg var gjort klare, så vi kunne gå ut med dem straks akkrediteringen var et faktum. Vi opererer nå med ni årsstudier og ett bachelorprogram. Særlig ser de nye nettstudiene våre ut til å være populære.

   

Engelskspråklige tilbud

I tillegg håper Thoresen at FIHs nye studietilbud til engelskspråklige studenter (Bible, Ministry and Mission) skal rekruttere godt i ukene som kommer.

Han tror dette tilbudet blant annet vil bli betydningsfullt for lederutdanningen i migrantmenighetene.

– Det engelskspråklige tilbudet vil dessuten videreføre den sterke forankringen som FIH har som misjonsinstitusjon. Skolen representerer en tverrkulturell kompetanse som gjør den interessant i denne sammenheng, poengterer han.

    

 

– Bekreftelse og omsorg

Midt i gleden over den den gode trenden ved FIH understreker Thoresen at personalet ved høgskolen har gjort et solid arbeid gjennom mange år for å gjøre den robust og solid. Flere studenter vil også betyr bedre økonomi, men den effekten virker ikke inn på den statlige overføringen før om to år.

– Hva har du å si til Fjellhaugs venner?

– Vi er veldig takknemlige til misjonsfolket og til eieren vår, Norsk Luthersk Misjonssamband, som har stått med oss i den økonomisk krevende tiden vi har bak oss. Økte gaveinntekter oppleves også som bekreftelse og omsorg, avslutter rektor Frank-Ole Thoresen.


Terje Tvedt, blant annet professor i geografi, har lenge fremmet sterk kritikk av norske myndigheters støtte til bistandsprosjekter i regi av norsk misjon. I 2004 stod han bak TV2s kritiske dokumentar «Statsmisjonærene». Tvedt mener at siden kristen misjon først og fremst vil at mennesker skal bli kristne, betyr statlig støtte til misjonsorganisasjoners bistandsprosjekter at den norske stat finansierer ren misjonsvirksomhet.

I 2005 utga Jo Nesbø, Norges desidert mest leste krimforfatter, krimromanen Frelseren. I begynnelsen av boken blir ei ung jente voldtatt på en leir i regi av Frelsesarmeen. Til flere medier uttalte Nesbø at ekstra mange overgrep foregår i lukkede, kristne miljøer. Samme påstand, lagt i munnen på en psykolog, dukker opp i romanen.

I 126 år har NLM vært noe mer enn «bare» en misjonsorganisasjon. Selv om kallet til de minst nådde har stått helt sentralt, har det omfattende arbeidet i Norge hatt en selvstendig verdi. Det har aldri vært slik at denne virksomheten bare er blitt sett på som bare et slags innsamlingsredskap eller et mobiliseringsredskap.

Utsyn på Facebook

Stor-Kina

I mange år opplevde kristne i Kina forfølgelse, og det kan fortsatt være krevende å følge Jesus i dag.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Heb 4:12a For Guds ord er levende og virksomt og skarpere enn noe tveegget sverd

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.