> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Knallåpning for ULKnallåpning for UL

Topp stemning og fullt trøkk i amfiet under ULs åpningsmøte. Alle foto: Elisabeth Nord-Varhaug

Antall registrerte deltakere på UL har økt. – Det er en lettelse å se at trenden snur, sier festivalsjef Morten Eikli.

– Det er så godt å være i gang! utbryter Morten Eikli til Utsyn etter åpningsmøtet på UL 2018. Han er strålende fornøyd med festivalen så langt, som har «tre» som tema.

– Åpningsmøtet satte fokus for resten av uka. Talen fra Karl-Johan Kjøde om livets tre var så bibelfundert, og en døråpner for å se mer av hvem Gud er. Jeg ble skikkelig berørt selv av bildet han brukte om å bli omfavnet i Guds kappe, forteller Eikli.   

   

Fra høyre: Hans Kristian Skaar, Morten Eikli og Andreas Evensen forklarer valget av «tre» som tema på UL, under et intervju på åpningsmøtet.

  

Flere deltakere enn i fjor

Det er allerede 1 048 registrerte deltakere på årets UL-festival. Det er flere deltakere enn ved slutten av UL i fjor, og i tillegg kommer deltakere med dagspass. Over fem prosent flere ukespass er solgt enn på samme tid i fjor, melder festivalsjefen.

– Det er en lettelse å se at trenden snur etter nedgangen de siste årene, påpeker han fornøyd.

    

Lovsangen runger fra hundrevis av ungdommer.

   

Store forventninger

– Hvilke forventninger har du til resten av uka på UL?

– Forventningene mine er store. Jeg drømmer om at ungdommene skal få møte Gud. At de skal se at de er elsket, tatt imot og utsendt, svarer Eikli.

Han tenker seg litt om og deler en setning han formulerte inni seg under kveldens møte:

– Jeg ønsker at ungdommene skal leve med store drømmer, at de tar imot seg selv og andre med stor nåde, og lever det ut med å gjøre små gjerninger med stor kjærlighet. Det er kjernen av hvem vi er og hva vi er kalt til, sier han.

    

PS: Alle møtene på UL 2018 blir direkteoverført på ULs facebookside. Du trenger ikke facebook-profil for å se dem.


Mange har påstått at en klassisk bedehusforkynnelse har vært så fokusert på den andre trosartikkel – altså budskapet om frelse – at den første trosartikkels ord om Gud som skaper har blitt oversett. Konsekvensen er, sies det gjerne, at forkynnelsen bare understreker menneskets syndighet og tier om at vi er skapt i Guds bilde.

Nylig var jeg på en internasjonal kristen konferanse hvor en tysker etter noen få minutter spurte: «Men hva slags lutheraner er du? Her i Tyskland pleier de å være veldig liberale». Hva er da et godt svar?

De siste ukene har det vært debatt om hvorvidt det israelske flagget bør heises når NLM feirer generalforsamling til sommeren. Som kjent konkluderte hovedstyret med å si nei til denne oppfordringen (selv om det vil bli både bønn for Israel og seminar om temaet). Det har ført til kraftige reaksjoner.

Utsyn på Facebook

Norge

NLM ønsker å se levende og utadrettede kristne fellesskap over hele Norge.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Matt 11:29 Ta mitt åk på dere og lær av meg, for jeg er nedbøyd og ydmyk av hjertet. Så skal dere finne hvile for deres sjeler.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.