> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Kristne barne-TV-stjerner fra...Kristne barne-TV-stjerner fra Midtøsten til Sørlandssommer i Grimstad

Familien Kamal og Melissa har i mange år produsert barne-tv i Midtøsten. De har nå tre barn, og hele familien kommer til sørlandet i juli. Her skal de dele sine vitnesbyrd om livet før de ble kristne, og hvordan TV-sendinger med fokus på Jesus forandrer liv hos både store og små. Alle foto: Norea

Nyhetene fra Midtøsten og Nord-Afrika er mange, og det meste vi får høre fra denne regionen er dårlig nytt. Som kristne har vi imidlertid et godt budskap også til dem som bor i dette området.

 Tross de mange utfordringene for kristne i Midtøsten, har vi fortsatt mulighet til å drive misjon og kristen formidling gjennom TV.

Ekteparet Kamal og Melissa står midt i et spennende misjonsarbeid. Gjennom satellittsendt TV når de ukentlig mer enn 10 millioner arabisktalende barn med budskapet om Jesus. Datteren Naomi (10) har også et eget TV-program for barn.

     

Mediemisjonærer

På årets Sørlandssommer på Drottningborg siste uken i juli, vil du få møte Kamal, Melissa og Naomi. Den libanesiske familien blir sjelden omtalt av de store nyhetsbyråene, men denne familien spiller en viktig rolle i å skape en positiv forandring i hele regionen.

De jobber daglig for å formidle evangeliet om Jesus til barn og voksne over hele den arabisktalende verden gjennom sine kristne TV-sendinger.

Hadde de fått sin plass i nyhetsoverskriftene, ville vi ha kunnet lest om forvandlede liv og om mennesker som har fått møte Jesus midt i nød, krig og flukt. Vi ville ha fått høre om TV-programmer som hver dag når millioner av mennesker og som for mange av disse er den eneste kilden til åndelig føde. 

      

Kamal er en meget dyktig produsent, og musiker. Han vil lede lovsangen for ungdommene, og produsere filmer utover hele uka på Sørlandssommer, fra 24.–30. juli.

  

Forandrer liv

En av seerne, Mohamed fra Saudi-Arabia, tok nylig kontakt med programlederne. Telefonsamtalen gjorde sterkt inntrykk på dem.

– På grunn av dere og programmet deres fikk barna mine og hele familien møte Jesus, fortalte han. Han begynte å gråte på telefonen. Vi trodde virkelig ikke at de enkle tingene vi gjør kunne forandre menneskers liv så totalt.

Dette forteller Kamal til Norea. Sammen med sin kone Melissa og deres tre barn står de midt i denne misjonstjenesten i Midtøsten. Deres eldste datter Naomi er selv blitt TV-kjendis gjennom SAT-7 sine barne-TV-sendinger.

Nå har du anledning til å få høre om dette arbeidet fra dem som står midt i det. Du får møte hele familien under årets Sørlandssommer på Drottningborg i perioden 24.–30. juli.

     

Tradisjonsrik bibelcamping

Tradisjonen tro inviterer Norea Mediemisjon, Drottningborg videregående skole og Norsk Luthersk Misjonssamband til bibelcamping for hele familien.

Bibeltimene blir ved Noreapastor Svein Anton Hansen. På kveldstid blir det møter med fokus på misjon blant de minst nådde. På dagtid blir det mange ulike aktivitetsmuligheter for store og små. Bading, tubing og vannski er faste alternativer. Nytt av året er brettseiling. Det blir eget opplegg for barn og unge. 

  


Terje Tvedt, blant annet professor i geografi, har lenge fremmet sterk kritikk av norske myndigheters støtte til bistandsprosjekter i regi av norsk misjon. I 2004 stod han bak TV2s kritiske dokumentar «Statsmisjonærene». Tvedt mener at siden kristen misjon først og fremst vil at mennesker skal bli kristne, betyr statlig støtte til misjonsorganisasjoners bistandsprosjekter at den norske stat finansierer ren misjonsvirksomhet.

I 2005 utga Jo Nesbø, Norges desidert mest leste krimforfatter, krimromanen Frelseren. I begynnelsen av boken blir ei ung jente voldtatt på en leir i regi av Frelsesarmeen. Til flere medier uttalte Nesbø at ekstra mange overgrep foregår i lukkede, kristne miljøer. Samme påstand, lagt i munnen på en psykolog, dukker opp i romanen.

I 126 år har NLM vært noe mer enn «bare» en misjonsorganisasjon. Selv om kallet til de minst nådde har stått helt sentralt, har det omfattende arbeidet i Norge hatt en selvstendig verdi. Det har aldri vært slik at denne virksomheten bare er blitt sett på som bare et slags innsamlingsredskap eller et mobiliseringsredskap.

Utsyn på Facebook

Stor-Kina

I mange år opplevde kristne i Kina forfølgelse, og det kan fortsatt være krevende å følge Jesus i dag.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Jak 1:26 Den som mener at han dyrker Gud, og ikke holder sin tunge i tømme, men bedrar sitt eget hjerte, hans gudsdyrkelse er forgjeves.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.