> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Kristne barnesanger på SpotifyKristne barnesanger på Spotify

Artistene Mathias og Pernille er blant dem som anbefales på Spotify av Superblink. I løpet av noen uker legges deres nye album, «Den største», i sin helhet ut på Spotify. (Pressefoto)

Superblink har laget ei spilleliste med 1000 kristne barnesanger på Spotify.

– Jeg har tenkt på det lenge at det hadde vært fint om foreldrene kunne finne ei spilleliste med kristne barnesanger på Spotify, sier redaktør i Superblink, Torunn Haraldsen. – Jeg har ikke sett noe tilsvarende og har savnet dette for mine egne barn.

 

Både ny og gammel musikk

– Er det både norske og engelske sanger på lista?

– Ja, men det er bare norske artister med. Vi har tatt fra de albumene som virker bra. Vi har for eksempel musikk fra en ny cd av Mathias og Pernille som kom ut i fjor høst. Også Line, Kim og Rune fra jeg var liten ligger der, sier Torunn.

– Hvilken aldersgruppe passer sangene for?

– For de som er i Superblinkalder, fra fire til tolv år, men vi har også tatt med sanger fra Oslo Soul teens. De ligger jo i det øvre aldersskiktet for vår målgruppe.

 

Medlemmer kan laste ned

– Hvordan finner man spillelista?

– Hvis du går inn på superblink.no, finner du lenken til lista. Eller du kan søke opp Superblink på Spotify. Veldig mange har allerede et medlemskap i Spotify. Da kan du enten spille musikken direkte eller laste den ned. De fleste som har barn i Superblink-alderen kjenner til Spotify, sier Torunn.

Man må ikke ha medlemskap i Spotify for å lytte til musikken. Du kan lytte hvis du ikke er medlem også, men du kan ikke laste ned musikken, og du må tåle litt reklame innimellom.

– Kan musikken spilles på mobil?

– Å ja! Og kobler du den til bluetooth i bilen, kan du kjøre musikken over bilradioen, forklarer Torunn.

 

Alt på lydfil i fremtiden

Torunn sier at Superblink følger med i den tekniske utviklingen. – Vi produserer cd-er fortsatt, og i februar sender vi ut en ny som vedlegg til klubbavisen. Men for første gang legges også lydfilen ut på superblink.no. Dette er en konsekvens av at færre og færre har cd-spillere. På sikt vil cd-produksjonen opphøre og alt legges på lydfil i stedet.

– For å lytte til cd-en på superblink.no må man velge «Lydrommet» og «CD», forklarer Torunn. – Vi legger ut noen spor hver fredag i februar. På selve utgivelsesdagen, den 27. februar, kan barna høre alt sammen.


Terje Tvedt, blant annet professor i geografi, har lenge fremmet sterk kritikk av norske myndigheters støtte til bistandsprosjekter i regi av norsk misjon. I 2004 stod han bak TV2s kritiske dokumentar «Statsmisjonærene». Tvedt mener at siden kristen misjon først og fremst vil at mennesker skal bli kristne, betyr statlig støtte til misjonsorganisasjoners bistandsprosjekter at den norske stat finansierer ren misjonsvirksomhet.

I 2005 utga Jo Nesbø, Norges desidert mest leste krimforfatter, krimromanen Frelseren. I begynnelsen av boken blir ei ung jente voldtatt på en leir i regi av Frelsesarmeen. Til flere medier uttalte Nesbø at ekstra mange overgrep foregår i lukkede, kristne miljøer. Samme påstand, lagt i munnen på en psykolog, dukker opp i romanen.

I 126 år har NLM vært noe mer enn «bare» en misjonsorganisasjon. Selv om kallet til de minst nådde har stått helt sentralt, har det omfattende arbeidet i Norge hatt en selvstendig verdi. Det har aldri vært slik at denne virksomheten bare er blitt sett på som bare et slags innsamlingsredskap eller et mobiliseringsredskap.

Utsyn på Facebook

Stor-Kina

I mange år opplevde kristne i Kina forfølgelse, og det kan fortsatt være krevende å følge Jesus i dag.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Jak 1:26 Den som mener at han dyrker Gud, og ikke holder sin tunge i tømme, men bedrar sitt eget hjerte, hans gudsdyrkelse er forgjeves.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.