> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Leder skoleseksjonen i NLMLeder skoleseksjonen i NLM

Foto: Narve Jonas Nystøyl

Torleif Belck-Olsen har blitt ansatt som leder for skoleseksjonen i NLM Norge fra 1. august 2018. Han har tidligere blant annet vært rektor ved SETELA og Kvitsund gymnas.

Skoledrift har lenge vært en sentral del av NLMs arbeid i Norge, men skolearbeidet har økt betraktelig de siste årene med blant annet oppstart av mange nye skoler.

Nå er Torleif Belck-Olsen ansatt i en nyopprettet stilling som leder for skoleseksjonen ved NLMs hovedkontor.

   

Styrke skolearbeidet

– Vi er glade for at Torleif har takket ja til denne stillingen, sier Kåre Johan Lid, som er leder for NLM Norge.

Han forklarer at stillingen ble vedtatt opprettet av NLMs hovedstyre som et tiltak for å styrke oppfølgingen av det voksende skolearbeidet, samt for å styrke organiseringen i avdelingen NLM Norge ved hovedkontoret. Skoleseksjonen, som er en del av avdelingen NLM Norge, har tidligere bestått av to skolekonsulenter, og det er en av disse to stillingene som nå er omgjort til den nye stillingen.

Belck-Olsen har de siste tre årene vært ansatt som skolekonsulent i avdelingen.

   

En kallsoppgave

– Misjonssambandets skolearbeid er omfattende og svært viktig for organisasjonen, sier Belck-Olsen. – Men kristne friskoler er også viktige for Norges framtid. Jeg ser på tjenesten som leder for skoleseksjonen som en kallsoppgave og ønsker å bidra til at skolearbeidet blomstrer og gjerne vokser der det legger seg til rette. NLM har gode skoleledere som det er inspirerende å samarbeide med.

    

Lang erfaring

Torleif Belck-Olsen er 60 år og kommer fra Hobøl i Østfold. Han er utdannet ved Fjellhaug Misjonsskole og Wheaton College Gratudate School, og har tidligere vært utsending for NLM i Peru og Bolivia i ca. 10 år mellom 1984 og 2012, hvor han blant annet var lærer og rektor ved SETELA, som den gang lå i Sucre i Bolivia. Han har også vært kvalitetsleder og senere markedssjef ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole og rektor ved Kvitsund Gymnas.


Terje Tvedt, blant annet professor i geografi, har lenge fremmet sterk kritikk av norske myndigheters støtte til bistandsprosjekter i regi av norsk misjon. I 2004 stod han bak TV2s kritiske dokumentar «Statsmisjonærene». Tvedt mener at siden kristen misjon først og fremst vil at mennesker skal bli kristne, betyr statlig støtte til misjonsorganisasjoners bistandsprosjekter at den norske stat finansierer ren misjonsvirksomhet.

I 2005 utga Jo Nesbø, Norges desidert mest leste krimforfatter, krimromanen Frelseren. I begynnelsen av boken blir ei ung jente voldtatt på en leir i regi av Frelsesarmeen. Til flere medier uttalte Nesbø at ekstra mange overgrep foregår i lukkede, kristne miljøer. Samme påstand, lagt i munnen på en psykolog, dukker opp i romanen.

I 126 år har NLM vært noe mer enn «bare» en misjonsorganisasjon. Selv om kallet til de minst nådde har stått helt sentralt, har det omfattende arbeidet i Norge hatt en selvstendig verdi. Det har aldri vært slik at denne virksomheten bare er blitt sett på som bare et slags innsamlingsredskap eller et mobiliseringsredskap.

Utsyn på Facebook

Japan

I det travle japanske samfunnet er blant annet ungdom vanskelig å nå. Men nå satser kirken på arbeid blant barn og unge.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Heb 3:14 For vi har fått del med Kristus, så sant vi inntil enden holder fast ved den første, fulle visshet.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.