> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Leder skoleseksjonen i NLMLeder skoleseksjonen i NLM

Foto: Narve Jonas Nystøyl

Torleif Belck-Olsen har blitt ansatt som leder for skoleseksjonen i NLM Norge fra 1. august 2018. Han har tidligere blant annet vært rektor ved SETELA og Kvitsund gymnas.

Skoledrift har lenge vært en sentral del av NLMs arbeid i Norge, men skolearbeidet har økt betraktelig de siste årene med blant annet oppstart av mange nye skoler.

Nå er Torleif Belck-Olsen ansatt i en nyopprettet stilling som leder for skoleseksjonen ved NLMs hovedkontor.

   

Styrke skolearbeidet

– Vi er glade for at Torleif har takket ja til denne stillingen, sier Kåre Johan Lid, som er leder for NLM Norge.

Han forklarer at stillingen ble vedtatt opprettet av NLMs hovedstyre som et tiltak for å styrke oppfølgingen av det voksende skolearbeidet, samt for å styrke organiseringen i avdelingen NLM Norge ved hovedkontoret. Skoleseksjonen, som er en del av avdelingen NLM Norge, har tidligere bestått av to skolekonsulenter, og det er en av disse to stillingene som nå er omgjort til den nye stillingen.

Belck-Olsen har de siste tre årene vært ansatt som skolekonsulent i avdelingen.

   

En kallsoppgave

– Misjonssambandets skolearbeid er omfattende og svært viktig for organisasjonen, sier Belck-Olsen. – Men kristne friskoler er også viktige for Norges framtid. Jeg ser på tjenesten som leder for skoleseksjonen som en kallsoppgave og ønsker å bidra til at skolearbeidet blomstrer og gjerne vokser der det legger seg til rette. NLM har gode skoleledere som det er inspirerende å samarbeide med.

    

Lang erfaring

Torleif Belck-Olsen er 60 år og kommer fra Hobøl i Østfold. Han er utdannet ved Fjellhaug Misjonsskole og Wheaton College Gratudate School, og har tidligere vært utsending for NLM i Peru og Bolivia i ca. 10 år mellom 1984 og 2012, hvor han blant annet var lærer og rektor ved SETELA, som den gang lå i Sucre i Bolivia. Han har også vært kvalitetsleder og senere markedssjef ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole og rektor ved Kvitsund Gymnas.


Generalforsamlingen (GF) er viktige for NLM! Det er vårt øverste organ der de viktige beslutningene fattes, og det er et stevne som mange opplever at gir inspirasjon og fornyelse av kallet. Årets GF bekrefter det. Jeg har sjelden fått så mange begeistrede tilbakemeldinger som etter GF-uken i begynnelsen av juli.

Mange har påstått at en klassisk bedehusforkynnelse har vært så fokusert på den andre trosartikkel – altså budskapet om frelse – at den første trosartikkels ord om Gud som skaper har blitt oversett. Konsekvensen er, sies det gjerne, at forkynnelsen bare understreker menneskets syndighet og tier om at vi er skapt i Guds bilde.

Nylig var jeg på en internasjonal kristen konferanse hvor en tysker etter noen få minutter spurte: «Men hva slags lutheraner er du? Her i Tyskland pleier de å være veldig liberale». Hva er da et godt svar?

Utsyn på Facebook

Sør-Amerika

I Sør-Amerika arbeider NLM i Peru og Bolivia. Selv om de fleste i disse landene kaller seg katolikker, er troslivet sterkt preget av folketro og fedredyrking. De færreste kjenner Jesus som frelser.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Joh 17:21 at de alle må være ett, likesom du, Far, i meg, og jeg i deg – at også de må være ett i oss, for at verden skal tro at du har utsendt meg.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.