> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Lederskifte i NLM ArveoppgjørLederskifte i NLM Arveoppgjør

Arvid Lodden (t.v.) avløser Jens Noraberg i NLM Arveoppgjør. Foto: Ove Eikje / Bård Bøe

Fra årsskiftet har Arvid Lodden (59) overtatt hovedansvaret for NLM Arveoppgjør. Han avløser Jens Noraberg (63), som har hatt denne oppgaven siden 2005.

– Dette er en oppgave som det var en glede å si ja til. Det er fint å få være Misjonssambandets representant i møte med personer som vil gi sin siste og avsluttende gave til arbeidet, sier Arvid Lodden. 

Lodden skal kombinere ansvaret for NLM Arveoppgjør med sin stilling som administrasjonsleder i Region sørvest. For at han skal kunne være i kombinert stilling, og på den måten spare utgifter, er det tenkt at regionene skal bistå ham. Særlig når det trengs fysisk tilstedeværelse, vil slik bistand være kjærkommen. 

– Lokale gjenbruksbutikker tar i dag god del arbeid som før måtte håndteres av NLM Arveoppgjør selv. Og det kan også hende at for eksempel lokale seniorer vil kunne bistå oss, håper Lodden. 

– Har følt ærefrykt

Jens Noraberg trapper ned av helsemessige årsaker. Han blir med som økonomikonsulent fram til sommeren, men i redusert stilling. 

– Jeg var spent da jeg sa ja til å ta dette ansvaret for 13 år siden, men det har vært veldig rikt og spennende. Det har vært svært få vanskelige saker, og jeg føler at jeg har fått komme litt på innsiden hos misjonsvenner og andre som har ønsket å testamentere til Misjonssambandet. Når jeg har stelt med dette, har jeg mer enn en gang følt på en ærefrykt, forteller Noraberg. 

24,3 millioner til NLM

I 2017 fikk Misjonssambandets hovedkasse 24,3 millioner kroner fra NLM Arveoppgjør. Dette er 1,6 millioner mindre enn i 2016, men 4,3 millioner mer enn budsjettert. 

De største arveinntektene dette året kom fra Region øst (10,0 millioner) og fra Region sør (7,2 millioner). Deretter fulgte Region sørvest, Region nordvest og Region vest. I tillegg til det NLM Arveoppgjør formidlet til Misjonssambandets hovedkasse, kom penger som var testamentert til Salem misjonsforsamling, Norea Mediemisjon og Skoghus leirsted – og til Indremisjonsforbundet og Det Norske Misjonsselskap. 

– Folk tar kontakt 

Jens Noraberg opplyser at NLM Arveoppgjør får en god del henvendelser fra folk som vil ha råd og veiledning i forbindelse med skriving av testamente. 

– Flere tenker at dette er så komplisert at de må bruke advokat. Når vi sier at vi også kan hjelpe til med det juridiske, blir de svært takknemlige, forteller han. 

Når det gjelder utsiktene for 2018, opplyser NLM Arveoppgjør at tallet på bo som ikke var sluttførte ved årsskiftet, var høyere denne gangen enn ved årsskifter 2016-2017. 


Generalforsamlingen (GF) er viktige for NLM! Det er vårt øverste organ der de viktige beslutningene fattes, og det er et stevne som mange opplever at gir inspirasjon og fornyelse av kallet. Årets GF bekrefter det. Jeg har sjelden fått så mange begeistrede tilbakemeldinger som etter GF-uken i begynnelsen av juli.

Mange har påstått at en klassisk bedehusforkynnelse har vært så fokusert på den andre trosartikkel – altså budskapet om frelse – at den første trosartikkels ord om Gud som skaper har blitt oversett. Konsekvensen er, sies det gjerne, at forkynnelsen bare understreker menneskets syndighet og tier om at vi er skapt i Guds bilde.

Nylig var jeg på en internasjonal kristen konferanse hvor en tysker etter noen få minutter spurte: «Men hva slags lutheraner er du? Her i Tyskland pleier de å være veldig liberale». Hva er da et godt svar?

Utsyn på Facebook

Nord-Afrika

NLMs utsendinger i Nord-Afrika vitner om Guds kjærlighet i hverdagen.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Jes 40:11 Som en hyrde skal han vokte sin hjord. I sin arm skal han samle lammene, og ved sin barm skal han bære dem. De får som har lam, skal han lede.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.