> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Matsentralen hedret med SareptaprisenMatsentralen hedret med Sareptaprisen

Matsentralen ble hedret med Sareptaprisen 2016. Statsminister Erna Solberg og juryleder Gunnar Husan (i midten) overrakte prisen til daglig leder i Matsentralen, Cristiano Aubert. (Foto: Ingunn Marie Ruud, KPK)

Prisvinneren hjelper vanskeligstilte med livsnødvendig mat, og reduserer samtidig matsvinn.

Daglig leder i Matsentralen, Cristiano Aubert, fikk overrakt prisen under KNIF-dagen på Gardermoen onsdag

Prisen er etablert av Kristen-Norges Innkjøpsfellesskap (KNIF) og Sparebanken Sør for å skape oppmerksomhet omkring det verdiskapingsarbeid som skjer innen Kristen-Norge. Prisen går til noen som har klart å få «mye ut av lite».

Det er tredje gang Sareptaprisen blir delt ut, og første prisvinner var Sveinung Lianes for sitt arbeid med å etablere Misjonssentralen gjenbruk AS. Senere har Stiftelsen Skjærgådsgospel fått prisen.

Prisen består av et kunstverk av Per Fronth og 100.000 kroner, og ble delt ut av statsminister Erna Solberg og juryleder Gunnar Husan. Matsentralen fikk prisen i konkurranse med rundt 50 andre kandidater.

 

Gir matoverskudd til trengende

Matsentralen er en profesjonell samarbeidspartner for matvarebransjen. De sørger for at bransjen enkelt kan gi fra seg overskuddsmat, som formidles videre til de som trenger det aller mest.

Matsentralen vektlegger god logistikk som gjør det enkelt for veldedige aktører å hente store mengder mat på ett sted. Matsentralen ga i fjor bort til sammen 1050 tonn mat til rundt 100 ulike veldedige virksomheter – som tilsvarer ca. 2,1 millioner måltider.

I 2016 fikk Matsentralen også Oslos Miljøpris – delvis på bakgrunn av hvordan de på en sosial og inkluderende måte løser miljøutfordringene med matsvinn.

 

Oppfylle prisens idé

Prisjuryen roser Matsentralen for på alle måter å oppfylle prisens idé om «å få mye ut av lite».

«I tillegg er prisvinneren et unikt og spennende samarbeidsprosjekt der flere bransjer og flere konkurrenter er engasjert og involvert. Prisvinneren har også vært til inspirasjon for liknende virksomheter andre steder i landet vårt som nå jobber med å kopiere konseptet», skriver juryen blant annet i sin begrunnelse. KPK


Den konservative nettavisen Minerva har de siste ukene publisert en rekke kritiske artikler om oppvekst i religiøse miljøer. Det startet med et sterkt intervju med Sara Charlotte Amundsen (21). Hun vokste opp i Jehovas vitner, men vendte menigheten ryggen som 19-åring og ble deretter utstøtt.

Nesten halvveis inn 2017 har jeg lyst til å rette en stor takk til alle misjonsvenner som blant annet gjennom sin givertjeneste bidro til at NLM enda et år kunne være med og utbre Guds rike i Norge og i utlandet. Når regnskapet i tillegg kunne gjøres opp med et resultat som viser at det i fjor ble brukt omtrent like mye penger som kom inn, var det ekstra gledelig.

Bør kristne støtte jødenes rett til å omskjære sine guttebarn?

Utsyn på Facebook

Etiopia

I Etiopia arbeider NLM for å redusere barne- og mødredødelighet og utruste lokalsamfunn som er sårbare i tørkeperioder. Vi satser også for å nå unådde folkegrupper med evangeliet.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Jes 53:6 Vi for alle vill som får, vi vendte oss hver til sin vei. Men Herren lot den skyld som lå på oss alle, ramme ham.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.