> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Matsentralen hedret med SareptaprisenMatsentralen hedret med Sareptaprisen

Matsentralen ble hedret med Sareptaprisen 2016. Statsminister Erna Solberg og juryleder Gunnar Husan (i midten) overrakte prisen til daglig leder i Matsentralen, Cristiano Aubert. (Foto: Ingunn Marie Ruud, KPK)

Prisvinneren hjelper vanskeligstilte med livsnødvendig mat, og reduserer samtidig matsvinn.

Daglig leder i Matsentralen, Cristiano Aubert, fikk overrakt prisen under KNIF-dagen på Gardermoen onsdag

Prisen er etablert av Kristen-Norges Innkjøpsfellesskap (KNIF) og Sparebanken Sør for å skape oppmerksomhet omkring det verdiskapingsarbeid som skjer innen Kristen-Norge. Prisen går til noen som har klart å få «mye ut av lite».

Det er tredje gang Sareptaprisen blir delt ut, og første prisvinner var Sveinung Lianes for sitt arbeid med å etablere Misjonssentralen gjenbruk AS. Senere har Stiftelsen Skjærgådsgospel fått prisen.

Prisen består av et kunstverk av Per Fronth og 100.000 kroner, og ble delt ut av statsminister Erna Solberg og juryleder Gunnar Husan. Matsentralen fikk prisen i konkurranse med rundt 50 andre kandidater.

 

Gir matoverskudd til trengende

Matsentralen er en profesjonell samarbeidspartner for matvarebransjen. De sørger for at bransjen enkelt kan gi fra seg overskuddsmat, som formidles videre til de som trenger det aller mest.

Matsentralen vektlegger god logistikk som gjør det enkelt for veldedige aktører å hente store mengder mat på ett sted. Matsentralen ga i fjor bort til sammen 1050 tonn mat til rundt 100 ulike veldedige virksomheter – som tilsvarer ca. 2,1 millioner måltider.

I 2016 fikk Matsentralen også Oslos Miljøpris – delvis på bakgrunn av hvordan de på en sosial og inkluderende måte løser miljøutfordringene med matsvinn.

 

Oppfylle prisens idé

Prisjuryen roser Matsentralen for på alle måter å oppfylle prisens idé om «å få mye ut av lite».

«I tillegg er prisvinneren et unikt og spennende samarbeidsprosjekt der flere bransjer og flere konkurrenter er engasjert og involvert. Prisvinneren har også vært til inspirasjon for liknende virksomheter andre steder i landet vårt som nå jobber med å kopiere konseptet», skriver juryen blant annet i sin begrunnelse. KPK


Bør kristne støtte jødenes rett til å omskjære sine guttebarn?

Rett før påske fortalte en rekke medier at presten Eskil Skjeldal har mistet troen på Gud. Skjeldal har en teologisk doktorgrad og har profilert seg med kronikker og artikler i ulike aviser.

Den som tror at samlivsdebatten i Den norske kirke nå kan avsluttes fordi likekjønnede par kan gifte seg, tar nok feil. Nå er debatten i gang om hvorvidt prester kan være samboere. Fra en side sett, er det på høy tid. En slik samlivsform er langt mer utbredt enn samliv mellom to menn eller to kvinner. Dermed krever det stor bevissthet å velge bort samboerskapet.

Utsyn på Facebook

Øst-Afrika

NLM samarbeider tett med nasjonale kirker i Øst-Afrika, driver teologisk utdanning og bistand - og satser for å nå en av verdens minst nådde folkeslag med evangeliet.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

5Mos 4:31a For Herren din Gud er en barmhjertig Gud. Han skal ikke slippe deg og ikke la deg gå til grunne.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.