> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Matsentralen hedret med SareptaprisenMatsentralen hedret med Sareptaprisen

Matsentralen ble hedret med Sareptaprisen 2016. Statsminister Erna Solberg og juryleder Gunnar Husan (i midten) overrakte prisen til daglig leder i Matsentralen, Cristiano Aubert. (Foto: Ingunn Marie Ruud, KPK)

Prisvinneren hjelper vanskeligstilte med livsnødvendig mat, og reduserer samtidig matsvinn.

Daglig leder i Matsentralen, Cristiano Aubert, fikk overrakt prisen under KNIF-dagen på Gardermoen onsdag

Prisen er etablert av Kristen-Norges Innkjøpsfellesskap (KNIF) og Sparebanken Sør for å skape oppmerksomhet omkring det verdiskapingsarbeid som skjer innen Kristen-Norge. Prisen går til noen som har klart å få «mye ut av lite».

Det er tredje gang Sareptaprisen blir delt ut, og første prisvinner var Sveinung Lianes for sitt arbeid med å etablere Misjonssentralen gjenbruk AS. Senere har Stiftelsen Skjærgådsgospel fått prisen.

Prisen består av et kunstverk av Per Fronth og 100.000 kroner, og ble delt ut av statsminister Erna Solberg og juryleder Gunnar Husan. Matsentralen fikk prisen i konkurranse med rundt 50 andre kandidater.

 

Gir matoverskudd til trengende

Matsentralen er en profesjonell samarbeidspartner for matvarebransjen. De sørger for at bransjen enkelt kan gi fra seg overskuddsmat, som formidles videre til de som trenger det aller mest.

Matsentralen vektlegger god logistikk som gjør det enkelt for veldedige aktører å hente store mengder mat på ett sted. Matsentralen ga i fjor bort til sammen 1050 tonn mat til rundt 100 ulike veldedige virksomheter – som tilsvarer ca. 2,1 millioner måltider.

I 2016 fikk Matsentralen også Oslos Miljøpris – delvis på bakgrunn av hvordan de på en sosial og inkluderende måte løser miljøutfordringene med matsvinn.

 

Oppfylle prisens idé

Prisjuryen roser Matsentralen for på alle måter å oppfylle prisens idé om «å få mye ut av lite».

«I tillegg er prisvinneren et unikt og spennende samarbeidsprosjekt der flere bransjer og flere konkurrenter er engasjert og involvert. Prisvinneren har også vært til inspirasjon for liknende virksomheter andre steder i landet vårt som nå jobber med å kopiere konseptet», skriver juryen blant annet i sin begrunnelse. KPK


I 126 år har NLM vært noe mer enn «bare» en misjonsorganisasjon. Selv om kallet til de minst nådde har stått helt sentralt, har det omfattende arbeidet i Norge hatt en selvstendig verdi. Det har aldri vært slik at denne virksomheten bare er blitt sett på som bare et slags innsamlingsredskap eller et mobiliseringsredskap.

Dette nummeret av Utsyn handler i særlig grad om Luther og reformasjonen. Vi markerer at det er 500 år siden Luther sendte ut sine 95 teser om avlatshandel, anger og bot. I etterkant ble Luthers anliggende ofte oppsummert i de tre «alene»-formuleringene: «Troen alene», «Nåden alene», «Skriften alene».

Et stortingsvalg er akkurat over. Innad i NLM vil de partipolitiske vurderingene variere – og det må vi respektere. Men uansett hva vi mener om valgets utfall bør vi kunne glede oss over at politikkens betydning er begrenset i et demokrati. Så lenge religionsfrihet og ytringsfrihet respekteres, kan NLM fortsatt bygge forsamlinger, arrangere møteuker og bibelhelger, og sende ut misjonærer.

Utsyn på Facebook

Etiopia

Til tross for en lang kristen historie finnes det fremdeles flere titalls folkegrupper i Etiopia som ikke har mulighet til å høre om Jesus.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Sal 25:21 La rettsinn og oppriktighet verne meg, for jeg venter på deg.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.