> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Matsentralen hedret med SareptaprisenMatsentralen hedret med Sareptaprisen

Matsentralen ble hedret med Sareptaprisen 2016. Statsminister Erna Solberg og juryleder Gunnar Husan (i midten) overrakte prisen til daglig leder i Matsentralen, Cristiano Aubert. (Foto: Ingunn Marie Ruud, KPK)

Prisvinneren hjelper vanskeligstilte med livsnødvendig mat, og reduserer samtidig matsvinn.

Daglig leder i Matsentralen, Cristiano Aubert, fikk overrakt prisen under KNIF-dagen på Gardermoen onsdag

Prisen er etablert av Kristen-Norges Innkjøpsfellesskap (KNIF) og Sparebanken Sør for å skape oppmerksomhet omkring det verdiskapingsarbeid som skjer innen Kristen-Norge. Prisen går til noen som har klart å få «mye ut av lite».

Det er tredje gang Sareptaprisen blir delt ut, og første prisvinner var Sveinung Lianes for sitt arbeid med å etablere Misjonssentralen gjenbruk AS. Senere har Stiftelsen Skjærgådsgospel fått prisen.

Prisen består av et kunstverk av Per Fronth og 100.000 kroner, og ble delt ut av statsminister Erna Solberg og juryleder Gunnar Husan. Matsentralen fikk prisen i konkurranse med rundt 50 andre kandidater.

 

Gir matoverskudd til trengende

Matsentralen er en profesjonell samarbeidspartner for matvarebransjen. De sørger for at bransjen enkelt kan gi fra seg overskuddsmat, som formidles videre til de som trenger det aller mest.

Matsentralen vektlegger god logistikk som gjør det enkelt for veldedige aktører å hente store mengder mat på ett sted. Matsentralen ga i fjor bort til sammen 1050 tonn mat til rundt 100 ulike veldedige virksomheter – som tilsvarer ca. 2,1 millioner måltider.

I 2016 fikk Matsentralen også Oslos Miljøpris – delvis på bakgrunn av hvordan de på en sosial og inkluderende måte løser miljøutfordringene med matsvinn.

 

Oppfylle prisens idé

Prisjuryen roser Matsentralen for på alle måter å oppfylle prisens idé om «å få mye ut av lite».

«I tillegg er prisvinneren et unikt og spennende samarbeidsprosjekt der flere bransjer og flere konkurrenter er engasjert og involvert. Prisvinneren har også vært til inspirasjon for liknende virksomheter andre steder i landet vårt som nå jobber med å kopiere konseptet», skriver juryen blant annet i sin begrunnelse. KPK


Terje Tvedt, blant annet professor i geografi, har lenge fremmet sterk kritikk av norske myndigheters støtte til bistandsprosjekter i regi av norsk misjon. I 2004 stod han bak TV2s kritiske dokumentar «Statsmisjonærene». Tvedt mener at siden kristen misjon først og fremst vil at mennesker skal bli kristne, betyr statlig støtte til misjonsorganisasjoners bistandsprosjekter at den norske stat finansierer ren misjonsvirksomhet.

I 2005 utga Jo Nesbø, Norges desidert mest leste krimforfatter, krimromanen Frelseren. I begynnelsen av boken blir ei ung jente voldtatt på en leir i regi av Frelsesarmeen. Til flere medier uttalte Nesbø at ekstra mange overgrep foregår i lukkede, kristne miljøer. Samme påstand, lagt i munnen på en psykolog, dukker opp i romanen.

I 126 år har NLM vært noe mer enn «bare» en misjonsorganisasjon. Selv om kallet til de minst nådde har stått helt sentralt, har det omfattende arbeidet i Norge hatt en selvstendig verdi. Det har aldri vært slik at denne virksomheten bare er blitt sett på som bare et slags innsamlingsredskap eller et mobiliseringsredskap.

Utsyn på Facebook

Sentral-Asia

Bibeloversettelse er tidkrevende, men viktig. I Sentral-Asia har en minoritetsgruppe nå snart fått Bibelen på sitt eget språk.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Joh 15:2 Hver grein på meg som ikke bærer frukt, tar han bort. Og hver den som bærer frukt, renser han, for at den skal bære mer frukt.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.