> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Millionbeløp fra NLM-russ til...Millionbeløp fra NLM-russ til misjonsprosjekter

Forsamlingsleder i Misjonssalen Sandnes, Svein Anton Hansen, får overrakt sjekken med bistandspenger til Kenya av prosjektleder i Tryggheimrussen, Alice Salte. (Foto: Kjartan Håland)

Resultatene fra årets russeprosjekter på NLMs videregående skoler begynner nå å tikke inn. Avgangselevene ved Tryggheim vgs. på Nærbø har samlet inn 1 050 000 til Kenya og russen på Lundeneset vgs. i Ølensvåg fikk inn 950 000 kroner til Indonesia. I Balestrand nådde Sygnarussens innsamling til Etiopia 820 000 kroner.

Tradisjonen tro ble det også i år overrakt sjekker med innsamlingsbeløpet til en representant for NLM på avslutningsfestene. På Tryggheim var det forsamlingsleder og Norea-pastor Svein Anton Hansen som mottok sjekken, mens informasjonsrådgiver Elise Haugland var på avslutningsfesten på Lundeneset. I Balestrand var det områdearbeider Trond Kråvik som mottok sjekken.

 

Misjonsløp

– Det er hvert år knyttet stor spenning til avsløringen av størrelsen på beløpet elevene har greid å samle inn til misjonsprosjektet. I løpet av skoleåret har de gjennom små og store aktiviteter, ikke minst misjonsløpet gjennom Nærbøs gater i mai, samlet inn penger til NLMs arbeid i Kenya. I år presterte de å få inn en million og femti tusen – et resultat det står stor respekt av! Prosjektleder for russen, Alice Salte, overrakte sjekken til Svein Anton Hansen, som fortalte at pengene skal gå til blant annet rent vann, helse, skole og drift av kirke og bibelskole, heter det i en pressemelding fra Tryggheim.

Pengene fra russen på Lundeneset går til helse og utdanning, samfunnsbygging, barne- og ungdomsarbeid og kristent arbeid i Indonesia.

 

Bibelen til eget språk

Sygnarussens innsamling bidrar til at flere ungdommer i Etiopia kan gå på videregående skole, kvinner vil få et tryggere svangerskap og Ts’amakkofolket får Bibelen oversatt til sitt eget språk.

– Dette viser at disse ungdommene evner å se utover det som handler om meg og mitt. Jeg håper de tar med seg denne holdningen videre etter Sygna-tiden, sa en imponert rektor Frode Bøthun på avslutningsfesten.

 

Høytidelig overrekking på Lundeneset vgs. av 950 000 til NLMs arbeid i Indonesia. Elise Haugland og prosjektsjef Sander Johan Gilje. (Foto: Kåre Vignes)


I 1986 utga NLM det lille heftet Plan eller tilfeldighet. Kritiske merknader til Evolusjonsteorien. Forfatter var geolog Willy Fjeldskaar som i dag er professor ved Universitet i Stavanger. I særlig grad kritiserer heftet, som ble trykket i mange tusen eksemplarer, ideen om at livet og levende organismer er blitt til uten noen skaper.

Den konservative nettavisen Minerva har de siste ukene publisert en rekke kritiske artikler om oppvekst i religiøse miljøer. Det startet med et sterkt intervju med Sara Charlotte Amundsen (21). Hun vokste opp i Jehovas vitner, men vendte menigheten ryggen som 19-åring og ble deretter utstøtt.

Nesten halvveis inn 2017 har jeg lyst til å rette en stor takk til alle misjonsvenner som blant annet gjennom sin givertjeneste bidro til at NLM enda et år kunne være med og utbre Guds rike i Norge og i utlandet. Når regnskapet i tillegg kunne gjøres opp med et resultat som viser at det i fjor ble brukt omtrent like mye penger som kom inn, var det ekstra gledelig.

Utsyn på Facebook

Norge

I Norge driver NLM et stort og variert arbeid over hele landet. I dag satser vi også mer og mer på flerkulturelt arbeid.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

1Mos 2:3 Og Gud velsignet den sjuende dagen og helliget den, for på den hvilte han fra alt sitt verk, det Gud hadde skapt og ville gjøre.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.