> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Millionbeløp fra NLM-russ til...Millionbeløp fra NLM-russ til misjonsprosjekter

Forsamlingsleder i Misjonssalen Sandnes, Svein Anton Hansen, får overrakt sjekken med bistandspenger til Kenya av prosjektleder i Tryggheimrussen, Alice Salte. (Foto: Kjartan Håland)

Resultatene fra årets russeprosjekter på NLMs videregående skoler begynner nå å tikke inn. Avgangselevene ved Tryggheim vgs. på Nærbø har samlet inn 1 050 000 til Kenya og russen på Lundeneset vgs. i Ølensvåg fikk inn 950 000 kroner til Indonesia. I Balestrand nådde Sygnarussens innsamling til Etiopia 820 000 kroner.

Tradisjonen tro ble det også i år overrakt sjekker med innsamlingsbeløpet til en representant for NLM på avslutningsfestene. På Tryggheim var det forsamlingsleder og Norea-pastor Svein Anton Hansen som mottok sjekken, mens informasjonsrådgiver Elise Haugland var på avslutningsfesten på Lundeneset. I Balestrand var det områdearbeider Trond Kråvik som mottok sjekken.

 

Misjonsløp

– Det er hvert år knyttet stor spenning til avsløringen av størrelsen på beløpet elevene har greid å samle inn til misjonsprosjektet. I løpet av skoleåret har de gjennom små og store aktiviteter, ikke minst misjonsløpet gjennom Nærbøs gater i mai, samlet inn penger til NLMs arbeid i Kenya. I år presterte de å få inn en million og femti tusen – et resultat det står stor respekt av! Prosjektleder for russen, Alice Salte, overrakte sjekken til Svein Anton Hansen, som fortalte at pengene skal gå til blant annet rent vann, helse, skole og drift av kirke og bibelskole, heter det i en pressemelding fra Tryggheim.

Pengene fra russen på Lundeneset går til helse og utdanning, samfunnsbygging, barne- og ungdomsarbeid og kristent arbeid i Indonesia.

 

Bibelen til eget språk

Sygnarussens innsamling bidrar til at flere ungdommer i Etiopia kan gå på videregående skole, kvinner vil få et tryggere svangerskap og Ts’amakkofolket får Bibelen oversatt til sitt eget språk.

– Dette viser at disse ungdommene evner å se utover det som handler om meg og mitt. Jeg håper de tar med seg denne holdningen videre etter Sygna-tiden, sa en imponert rektor Frode Bøthun på avslutningsfesten.

 

Høytidelig overrekking på Lundeneset vgs. av 950 000 til NLMs arbeid i Indonesia. Elise Haugland og prosjektsjef Sander Johan Gilje. (Foto: Kåre Vignes)


Nesten halvveis inn 2017 har jeg lyst til å rette en stor takk til alle misjonsvenner som blant annet gjennom sin givertjeneste bidro til at NLM enda et år kunne være med og utbre Guds rike i Norge og i utlandet. Når regnskapet i tillegg kunne gjøres opp med et resultat som viser at det i fjor ble brukt omtrent like mye penger som kom inn, var det ekstra gledelig.

Bør kristne støtte jødenes rett til å omskjære sine guttebarn?

Rett før påske fortalte en rekke medier at presten Eskil Skjeldal har mistet troen på Gud. Skjeldal har en teologisk doktorgrad og har profilert seg med kronikker og artikler i ulike aviser.

Utsyn på Facebook

Etiopia

I Etiopia arbeider NLM for å redusere barne- og mødredødelighet og utruste lokalsamfunn som er sårbare i tørkeperioder. Vi satser også for å nå unådde folkegrupper med evangeliet.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Ord 20:22 Si ikke: Jeg vil gjengjelde med ondt! Vent på Herren, og han skal frelse deg!

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.