> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Millionbeløp fra NLM-russ til...Millionbeløp fra NLM-russ til misjonsprosjekter

Forsamlingsleder i Misjonssalen Sandnes, Svein Anton Hansen, får overrakt sjekken med bistandspenger til Kenya av prosjektleder i Tryggheimrussen, Alice Salte. (Foto: Kjartan Håland)

Resultatene fra årets russeprosjekter på NLMs videregående skoler begynner nå å tikke inn. Avgangselevene ved Tryggheim vgs. på Nærbø har samlet inn 1 050 000 til Kenya og russen på Lundeneset vgs. i Ølensvåg fikk inn 950 000 kroner til Indonesia. I Balestrand nådde Sygnarussens innsamling til Etiopia 820 000 kroner.

Tradisjonen tro ble det også i år overrakt sjekker med innsamlingsbeløpet til en representant for NLM på avslutningsfestene. På Tryggheim var det forsamlingsleder og Norea-pastor Svein Anton Hansen som mottok sjekken, mens informasjonsrådgiver Elise Haugland var på avslutningsfesten på Lundeneset. I Balestrand var det områdearbeider Trond Kråvik som mottok sjekken.

 

Misjonsløp

– Det er hvert år knyttet stor spenning til avsløringen av størrelsen på beløpet elevene har greid å samle inn til misjonsprosjektet. I løpet av skoleåret har de gjennom små og store aktiviteter, ikke minst misjonsløpet gjennom Nærbøs gater i mai, samlet inn penger til NLMs arbeid i Kenya. I år presterte de å få inn en million og femti tusen – et resultat det står stor respekt av! Prosjektleder for russen, Alice Salte, overrakte sjekken til Svein Anton Hansen, som fortalte at pengene skal gå til blant annet rent vann, helse, skole og drift av kirke og bibelskole, heter det i en pressemelding fra Tryggheim.

Pengene fra russen på Lundeneset går til helse og utdanning, samfunnsbygging, barne- og ungdomsarbeid og kristent arbeid i Indonesia.

 

Bibelen til eget språk

Sygnarussens innsamling bidrar til at flere ungdommer i Etiopia kan gå på videregående skole, kvinner vil få et tryggere svangerskap og Ts’amakkofolket får Bibelen oversatt til sitt eget språk.

– Dette viser at disse ungdommene evner å se utover det som handler om meg og mitt. Jeg håper de tar med seg denne holdningen videre etter Sygna-tiden, sa en imponert rektor Frode Bøthun på avslutningsfesten.

 

Høytidelig overrekking på Lundeneset vgs. av 950 000 til NLMs arbeid i Indonesia. Elise Haugland og prosjektsjef Sander Johan Gilje. (Foto: Kåre Vignes)


Terje Tvedt, blant annet professor i geografi, har lenge fremmet sterk kritikk av norske myndigheters støtte til bistandsprosjekter i regi av norsk misjon. I 2004 stod han bak TV2s kritiske dokumentar «Statsmisjonærene». Tvedt mener at siden kristen misjon først og fremst vil at mennesker skal bli kristne, betyr statlig støtte til misjonsorganisasjoners bistandsprosjekter at den norske stat finansierer ren misjonsvirksomhet.

I 2005 utga Jo Nesbø, Norges desidert mest leste krimforfatter, krimromanen Frelseren. I begynnelsen av boken blir ei ung jente voldtatt på en leir i regi av Frelsesarmeen. Til flere medier uttalte Nesbø at ekstra mange overgrep foregår i lukkede, kristne miljøer. Samme påstand, lagt i munnen på en psykolog, dukker opp i romanen.

I 126 år har NLM vært noe mer enn «bare» en misjonsorganisasjon. Selv om kallet til de minst nådde har stått helt sentralt, har det omfattende arbeidet i Norge hatt en selvstendig verdi. Det har aldri vært slik at denne virksomheten bare er blitt sett på som bare et slags innsamlingsredskap eller et mobiliseringsredskap.

Utsyn på Facebook

Stor-Kina

I mange år opplevde kristne i Kina forfølgelse, og det kan fortsatt være krevende å følge Jesus i dag.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Rom 8:33 Hvem vil anklage Guds utvalgte? Gud er den som rettferdiggjør.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.