> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Musikal om Hans Nielsen HaugeMusikal om Hans Nielsen Hauge

Dramatiske scener i «Det brenner en ild», hvor publikum får oppleve Hans Nielsen Hauge i virksomhet. (Foto: Boe Johannes Hermansen, KPK)

«Det brenner en ild» er en nyprodusert musikal som framstiller Hans Nielsen Hauges (1771–1824) liv og virke. Den vises på scene i Gamlebyen i Fredrikstad i disse dager. 

Teaterproduksjonen er knyttet til Fredrikstads 450-års jubileum som feires i år.

Hans Nielsen, bondesønnen fra Rolvsøy, ble kjent for det norske folk da han etter åndsopplevelsen på åkeren 5. april 1796 satte i gang en unik virksomhet som lekmannspredikant, samfunnsbygger og gründer, forteller Hauge-kjenner Svein Høiden til KPK.

 

Bygninger fra 1700-tallet

Musikalen finner sted på en utendørs scene på Tøihusplassen i Gamlebyen. Der er den omgitt av autentiske bygninger fra 1700-tallet.

I rollen som Hauge finner vi Erik Wenberg Jacobsen, som tidligere har spilt hovedrollen som Jean Valjean i Les Misèrables både i Oslo og Trondheim. Med seg har han Rein Alexander, kjent gjennom Kjempesjansen i 2003, og Heidi Ruud Ellingsen, som de siste årene har spilt Solveig i Peer Gynt på Gålå og tittelrollen som Mary Poppins på Folketeateret. 

 

– Fantastisk og dramatisk

– Dette er en helt fantastisk og dramatisk historie. Jo mer man går inn i stoffet, desto mer vil man vite, sier Rein Alexander til KPK.

 Siste forestilling er satt til 27. august


I 1986 utga NLM det lille heftet Plan eller tilfeldighet. Kritiske merknader til Evolusjonsteorien. Forfatter var geolog Willy Fjeldskaar som i dag er professor ved Universitet i Stavanger. I særlig grad kritiserer heftet, som ble trykket i mange tusen eksemplarer, ideen om at livet og levende organismer er blitt til uten noen skaper.

Den konservative nettavisen Minerva har de siste ukene publisert en rekke kritiske artikler om oppvekst i religiøse miljøer. Det startet med et sterkt intervju med Sara Charlotte Amundsen (21). Hun vokste opp i Jehovas vitner, men vendte menigheten ryggen som 19-åring og ble deretter utstøtt.

Nesten halvveis inn 2017 har jeg lyst til å rette en stor takk til alle misjonsvenner som blant annet gjennom sin givertjeneste bidro til at NLM enda et år kunne være med og utbre Guds rike i Norge og i utlandet. Når regnskapet i tillegg kunne gjøres opp med et resultat som viser at det i fjor ble brukt omtrent like mye penger som kom inn, var det ekstra gledelig.

Utsyn på Facebook

Stor-Kina

Stor-Kina er NLMs eldste misjonsfelt. Mye av arbeidet i fastlands-Kina handler i dag om bistand og kristent fagpersonell.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Sal 119:105 Ditt ord er en lykt for min fot og et lys på min sti.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.