> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Nå kommer «NLM-boksene»Nå kommer «NLM-boksene»

Foto: NLM Gjenbruk

NLM Miljø håper på millioninntekter og bedre utvalg i gjenbruksbutikkene.

Denne uken ankom de første boksene som skal plasseres ut for å samle inn brukte klær og tekstiler til NLMs gjenbruksbutikker og videresalg.

– De første boksene vil bli satt ut i forbindelse med NLM Gjenbruks butikker på Haugenstua i Oslo, Askøy, i Sandefjord og Hamar. Men den første avtalen som ble skrevet var selvfølgelig en boks ved NLMs hovedkontor på Sinsen. Vi har merket stor interesse for boksene, og får henvendelser fra hele landet, sier daglig leder Bent Udnesseter i NLM Miljø.

– Hvor mange bokser skal dere plassere ut?

– Vi ønsker ikke å gå ut med noe tall nå, men vil først se at det fungerer og at vi greier å håndtere dem på en god måte, svarer han.

     

Bent Udnesseter, daglig leder i NLM Miljø.

    

Millioninntekter

Samtidig forventer NLM Miljø at klesinnsamling kan gi NLM millioninntekter, og dessuten synlighet gjennom boksene.

– Det kan gi bedre utvalg i butikkene med klær som vi erfarer at folk i stadig større grad ser etter. Dessuten vil vi selge videre både klær og tekstiler. Jeg ønsker ikke å gå ut med et inntektsmål, men det er et betydelig inntektsgrunnlag i dette, sier han.

– Men er det fremdeles plass til flere klesinnsamlingsbokser?

– Konkurransen er stor, men samtidig tror jeg gjenbruk vil få enda større fokus i framtiden. Det er fremdeles 35 000 tonn klær som ikke blir samlet inn i Norge, og det er et statlig mål å samle inn mer klær og tekstiler, mener Udnesseter.

   

Bjarte Rydland, daglig leder i NLM Gjenbruk (t.v.) og Bent Udnesseter.

 

Lokale formål

Han er også opptatt av en forsvarlig håndtering av klær og tekstiler som blir samlet inn, og andre småvarer fra butikkene.

– Ganske mye av det vi skal håndtere er overskuddsvarer fra gjenbruksbutikkene. Slik det er i dag er det stor variasjon på hvor god kontroll vi har på det som butikkene ikke får solgt. Vi vil arbeide for en transparent håndtering av både det butikkene sender videre og det vi samler inn i boksene. Det er viktig å vite hvor klærne går, sier han.

  

NLM Miljø håper lokale foreninger og forsamlinger vil engasjere seg i klesinnsamlingen, og kanskje også tjene litt penger til egne formål.

– Kanskje kan frivillige samle inn innhold fra boksene og sende videre. Da kan vi kompensere for arbeidet og det lokale fellesskapet kan bruke inntektene til å for eksempel pusse opp forsamlingslokalene. Vi har fått slike henvendelser, og det er vi positive til, sier Udnesseter.

  

NLM Miljø ble opprettet høsten 2017 som aksjeselskap eid av NLM. Formålet er å håndtere overskuddsvarer fra gjenbruksbutikkene og å samle inn klær og tekstiler.

– Det er på mange måter en naturlig utvidelse av gjenbruksvirksomheten, avslutter Udnesseter.


Generalforsamlingen (GF) er viktige for NLM! Det er vårt øverste organ der de viktige beslutningene fattes, og det er et stevne som mange opplever at gir inspirasjon og fornyelse av kallet. Årets GF bekrefter det. Jeg har sjelden fått så mange begeistrede tilbakemeldinger som etter GF-uken i begynnelsen av juli.

Mange har påstått at en klassisk bedehusforkynnelse har vært så fokusert på den andre trosartikkel – altså budskapet om frelse – at den første trosartikkels ord om Gud som skaper har blitt oversett. Konsekvensen er, sies det gjerne, at forkynnelsen bare understreker menneskets syndighet og tier om at vi er skapt i Guds bilde.

Nylig var jeg på en internasjonal kristen konferanse hvor en tysker etter noen få minutter spurte: «Men hva slags lutheraner er du? Her i Tyskland pleier de å være veldig liberale». Hva er da et godt svar?

Utsyn på Facebook

Vest-Afrika

I Vest-Afrika formidler våre utsendinger Guds kjærlighet gjennom ord og handling blant to unådde folkeslag.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Sal 119:165 Stor fred har de som elsker din lov, og det er ikke noe anstøt for dem.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.