> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / NLM-biografi lanseres på GFNLM-biografi lanseres på GF

– En 127 år gammel organisasjon trenger å vite noe om røttene sine, sier Espen Ottosen. Boken Sendt – et portrett av Norsk Luthersk Misjonssamband – ønsker å bidra til det. Den lanseres under et seminar på GF.

På GFs tredje dag – torsdag – legges det opp til tre parallelle seminar. Ett av dem vil gi mulighet til å bli kjent med den blodferske boken Sendt, utgitt på Lunde forlag. Sendt er tenkt som et portrett eller en biografi. Ikke om en person, men om 127-åringen Norsk Luthersk Misjonssamband.

I bokens forord heter det: «Stadig formidler mediene sterke historier om mennesker som ikke kjenner sine biologiske foreldre og som bruker mye tid og ressurser på å søke disse opp. Det handler om å vite mest mulig om hvem man er. Vi tror at også de som er med i en organisasjon trenger å vite noe om organisasjonens røtter. Ikke fordi organisasjonen i seg selv er viktig, men fordi historien kan si oss noe om hvem vi dypest sett er og hva vi vil.»

    

Tenker også framover

Bak boken står Gjermund Nordhus, Victoria Bø og Espen Ottosen. De – og andre – har gravd i historien og intervjuet en rekke personer.

– Ønsket om å tenke framover, om hvordan en så gammel organisasjon kan være framtidsrettet, står også sentralt, poengterer Espen Ottosen. Han mener at det derfor passer godt at Sendt lanseres i forbindelse med GF.

  

– Virksomhet som reflekterer

– Hvem deltar på seminaret?  

– Tom Teien fra Lunde forlag blir med, det samme blir Victoria Bø, Gjermund Nordhus og jeg selv. Den første knappe halvtimen får vi møte Jostein Krogedal, Sigrunn Selstø og Leif Ørjan Thingbø, som alle har sin bakgrunn fra bedehuset Ebeneser på Ganddal i Rogaland. I siste halvdelen blir det panelsamtale med Tarjei Gilje, Jostein Krogedal, Hildegunn Haugen og Øyvind Åsland på podiet.

Ottosen forklarer at Sendt har valgt å ta utgangspunkt i bedehuset Ebeneser fordi virksomheten der har lang historie og reflekterer typiske sider ved Misjonssambandets arbeid.

  

«Teller Gud tårer?»

Den som skaffer seg boken, vil få innsikt i både kjente og ukjente sider ved organisasjonens identitet og arbeid, på misjonsfeltene så vel som i Norge. Det deles sterke vitnesbyrd om kall og hverdagsliv. Historier fra Kina står helt sentralt. Ett kapittel har overskriften «Da Jesus viste seg», et annet «Det begynte med Kina», et tredje «Teller Gud tårer?» og et fjerde «Kastet ut av Kina». Andre eksempler: «Til nye områder», «Angrepet av geriljaen i Peru», «Bedehusene som fylte Norge», «Fra bedehus til megakirke» og «Et stort skolearbeid». Innimellom disse og andre kapitler er det fire «Blikk på framtida».

Billedstoff får også god plass, både eksklusive situasjonsbilder fra gamle Kina og glimt fra 127-åringens liv i dag.      

  


Generalforsamlingen (GF) er viktige for NLM! Det er vårt øverste organ der de viktige beslutningene fattes, og det er et stevne som mange opplever at gir inspirasjon og fornyelse av kallet. Årets GF bekrefter det. Jeg har sjelden fått så mange begeistrede tilbakemeldinger som etter GF-uken i begynnelsen av juli.

Mange har påstått at en klassisk bedehusforkynnelse har vært så fokusert på den andre trosartikkel – altså budskapet om frelse – at den første trosartikkels ord om Gud som skaper har blitt oversett. Konsekvensen er, sies det gjerne, at forkynnelsen bare understreker menneskets syndighet og tier om at vi er skapt i Guds bilde.

Nylig var jeg på en internasjonal kristen konferanse hvor en tysker etter noen få minutter spurte: «Men hva slags lutheraner er du? Her i Tyskland pleier de å være veldig liberale». Hva er da et godt svar?

Utsyn på Facebook

Vest-Afrika

I Vest-Afrika formidler våre utsendinger Guds kjærlighet gjennom ord og handling blant to unådde folkeslag.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Sal 96:1f Syng for Herren en ny sang! Syng for Herren, all jorden! Syng for Herren, pris hans navn! Forkynn fra dag til dag hans frelse!

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.