> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Ny rektor på SygnaNy rektor på Sygna

Knut Heng går frå rektorstillinga på ein bibelskule til ein vidaregåande skule. (Foto: Eli Heng)

Knut Heng overtek 1. oktober som rektor på Sygna vidaregåande skule, Balestrand i Sogn og Fjordane.

Knut Heng har dei siste åra vore rektor ved Fjelltun bibelskole i Stavanger. Den blei lagd ned 1. juli i år.

 

Gler seg

Den nye rektoren gler seg til å bli kjend med personale og elevar på Sygna:
– Dette vert ei ny oppgåve for min del. Eg synest det er spanande å vere med og drive ein kristen friskule. Her skal ungdom utrustast fagleg, men dei skal få kjennskap til haldningar og verdiar som reflekterer eit kristent verdsbilde. Eg håpar elevane på Sygna vil vekse i innsikt til seg sjølv, sine medmenneske og til Guds ord, seier Knut Heng til skulen si nettside.

 

Misjonærar

Knut Heng (45 år) kjem frå Hafrsfjord i Rogaland og er gift med Eli. Dei har fem barn. Eli og Knut har vore misjonærar i Vest-Afrika i sju år. Før han overtok som rektor på Fjelltun, var han tilsett som forsamlingsleiar i Bore bedehus på Jæren i 50 prosent stilling, og i IKF, Stavanger, i 50 prosent stilling.

I perioden frå 1. august til 1. oktober er Bjørg Aase konstituert som rektor på Sygna.


Terje Tvedt, blant annet professor i geografi, har lenge fremmet sterk kritikk av norske myndigheters støtte til bistandsprosjekter i regi av norsk misjon. I 2004 stod han bak TV2s kritiske dokumentar «Statsmisjonærene». Tvedt mener at siden kristen misjon først og fremst vil at mennesker skal bli kristne, betyr statlig støtte til misjonsorganisasjoners bistandsprosjekter at den norske stat finansierer ren misjonsvirksomhet.

I 2005 utga Jo Nesbø, Norges desidert mest leste krimforfatter, krimromanen Frelseren. I begynnelsen av boken blir ei ung jente voldtatt på en leir i regi av Frelsesarmeen. Til flere medier uttalte Nesbø at ekstra mange overgrep foregår i lukkede, kristne miljøer. Samme påstand, lagt i munnen på en psykolog, dukker opp i romanen.

I 126 år har NLM vært noe mer enn «bare» en misjonsorganisasjon. Selv om kallet til de minst nådde har stått helt sentralt, har det omfattende arbeidet i Norge hatt en selvstendig verdi. Det har aldri vært slik at denne virksomheten bare er blitt sett på som bare et slags innsamlingsredskap eller et mobiliseringsredskap.

Utsyn på Facebook

Sentral-Asia

Bibeloversettelse er tidkrevende, men viktig. I Sentral-Asia har en minoritetsgruppe nå snart fått Bibelen på sitt eget språk.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Sal 44:18 Alt dette er kommet over oss, enda vi ikke har glemt deg og ikke har sveket din pakt.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.