> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Ny rektor på SygnaNy rektor på Sygna

Knut Heng går frå rektorstillinga på ein bibelskule til ein vidaregåande skule. (Foto: Eli Heng)

Knut Heng overtek 1. oktober som rektor på Sygna vidaregåande skule, Balestrand i Sogn og Fjordane.

Knut Heng har dei siste åra vore rektor ved Fjelltun bibelskole i Stavanger. Den blei lagd ned 1. juli i år.

 

Gler seg

Den nye rektoren gler seg til å bli kjend med personale og elevar på Sygna:
– Dette vert ei ny oppgåve for min del. Eg synest det er spanande å vere med og drive ein kristen friskule. Her skal ungdom utrustast fagleg, men dei skal få kjennskap til haldningar og verdiar som reflekterer eit kristent verdsbilde. Eg håpar elevane på Sygna vil vekse i innsikt til seg sjølv, sine medmenneske og til Guds ord, seier Knut Heng til skulen si nettside.

 

Misjonærar

Knut Heng (45 år) kjem frå Hafrsfjord i Rogaland og er gift med Eli. Dei har fem barn. Eli og Knut har vore misjonærar i Vest-Afrika i sju år. Før han overtok som rektor på Fjelltun, var han tilsett som forsamlingsleiar i Bore bedehus på Jæren i 50 prosent stilling, og i IKF, Stavanger, i 50 prosent stilling.

I perioden frå 1. august til 1. oktober er Bjørg Aase konstituert som rektor på Sygna.


I 1986 utga NLM det lille heftet Plan eller tilfeldighet. Kritiske merknader til Evolusjonsteorien. Forfatter var geolog Willy Fjeldskaar som i dag er professor ved Universitet i Stavanger. I særlig grad kritiserer heftet, som ble trykket i mange tusen eksemplarer, ideen om at livet og levende organismer er blitt til uten noen skaper.

Den konservative nettavisen Minerva har de siste ukene publisert en rekke kritiske artikler om oppvekst i religiøse miljøer. Det startet med et sterkt intervju med Sara Charlotte Amundsen (21). Hun vokste opp i Jehovas vitner, men vendte menigheten ryggen som 19-åring og ble deretter utstøtt.

Nesten halvveis inn 2017 har jeg lyst til å rette en stor takk til alle misjonsvenner som blant annet gjennom sin givertjeneste bidro til at NLM enda et år kunne være med og utbre Guds rike i Norge og i utlandet. Når regnskapet i tillegg kunne gjøres opp med et resultat som viser at det i fjor ble brukt omtrent like mye penger som kom inn, var det ekstra gledelig.

Utsyn på Facebook

Norge

I Norge driver NLM et stort og variert arbeid over hele landet. I dag satser vi også mer og mer på flerkulturelt arbeid.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

1Mos 2:3 Og Gud velsignet den sjuende dagen og helliget den, for på den hvilte han fra alt sitt verk, det Gud hadde skapt og ville gjøre.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.