> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Ny rektor på SygnaNy rektor på Sygna

Knut Heng går frå rektorstillinga på ein bibelskule til ein vidaregåande skule. (Foto: Eli Heng)

Knut Heng overtek 1. oktober som rektor på Sygna vidaregåande skule, Balestrand i Sogn og Fjordane.

Knut Heng har dei siste åra vore rektor ved Fjelltun bibelskole i Stavanger. Den blei lagd ned 1. juli i år.

 

Gler seg

Den nye rektoren gler seg til å bli kjend med personale og elevar på Sygna:
– Dette vert ei ny oppgåve for min del. Eg synest det er spanande å vere med og drive ein kristen friskule. Her skal ungdom utrustast fagleg, men dei skal få kjennskap til haldningar og verdiar som reflekterer eit kristent verdsbilde. Eg håpar elevane på Sygna vil vekse i innsikt til seg sjølv, sine medmenneske og til Guds ord, seier Knut Heng til skulen si nettside.

 

Misjonærar

Knut Heng (45 år) kjem frå Hafrsfjord i Rogaland og er gift med Eli. Dei har fem barn. Eli og Knut har vore misjonærar i Vest-Afrika i sju år. Før han overtok som rektor på Fjelltun, var han tilsett som forsamlingsleiar i Bore bedehus på Jæren i 50 prosent stilling, og i IKF, Stavanger, i 50 prosent stilling.

I perioden frå 1. august til 1. oktober er Bjørg Aase konstituert som rektor på Sygna.


Mange har påstått at en klassisk bedehusforkynnelse har vært så fokusert på den andre trosartikkel – altså budskapet om frelse – at den første trosartikkels ord om Gud som skaper har blitt oversett. Konsekvensen er, sies det gjerne, at forkynnelsen bare understreker menneskets syndighet og tier om at vi er skapt i Guds bilde.

Nylig var jeg på en internasjonal kristen konferanse hvor en tysker etter noen få minutter spurte: «Men hva slags lutheraner er du? Her i Tyskland pleier de å være veldig liberale». Hva er da et godt svar?

De siste ukene har det vært debatt om hvorvidt det israelske flagget bør heises når NLM feirer generalforsamling til sommeren. Som kjent konkluderte hovedstyret med å si nei til denne oppfordringen (selv om det vil bli både bønn for Israel og seminar om temaet). Det har ført til kraftige reaksjoner.

Utsyn på Facebook

Norge

NLM ønsker å se levende og utadrettede kristne fellesskap over hele Norge.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Matt 11:29 Ta mitt åk på dere og lær av meg, for jeg er nedbøyd og ydmyk av hjertet. Så skal dere finne hvile for deres sjeler.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.