> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Nytt forlag satser på apologetikkNytt forlag satser på apologetikk

Ingvild Hellenes er redaktør for den første boken, Grill en kristen, på det nye forlaget. Innfelt Tom Teien. (Foto: Christian Bredvei Gusland og Bård Bøe)

I sommer etableres et eget forlag for apologetiske litteratur under Lunde forlag AS. Denne nyvinningen har fått navnet Veritas forlag. 

– Initiativtakere er Lunde, NKSS (Laget), Bibelskolen i Grimstad og NLA Mediehøgskolen Gimlekollen m/kommunikasjons- og livssynsprogrammet – også NLM ung og Acta vil bidra med aktiv interesse. Målet er å utgi apologetisk litteratur på Lausanne-grunn, og i oppstarten vil dette utgjøre minst to utgivelser årlig – herunder både egenprodusert og oversatt litteratur, heter det i en pressemelding fra Lunde forlag.

Alle som ønsker å utgi litteratur de vurderer vil falle innunder Veritas-profilen, kan ta kontakt med Lunde forlag, oppforedrer forlagssjef Tom Teien.

 

Svar på vanskelige spørsmål

Første utgivelse skjer i regi av Laget og NLM ung. I boken Grill en kristen – svar på 20 vanskelige spørsmål, redigert av Ingvild Hellenes, svarer 20 ulike personer på vanskelig problemstillinger knyttet til kristen tro. Spørsmålene er inspirert av «Grill en kristen»-arrangementer rundt om i Norge der et panel svarer på spørsmål fra en samling elever eller studenter. Ønsket med boken er at den kan bli en god ressurs for dem som vil lære mer om den kristne virkelighetsforståelsen.

Grill en kristen lanseres og promoteres med egne seminarer på Skjærgårds og UL i juli.

 

– Når lenger ut

– Hvorfor opprette et eget forlag for slike bøker?

– Lunde forlag har i lang tid gitt ut denne type bøker. Denne alliansen som nå står bak Veritas forlag, vil skape ny kraft og nytt trykk, spesielt blant yngre lesergrupper som har stort behov for apologetisk rettledning. Vi tror at samarbeidet og dette nye forlaget vil være et godt redskap for å nå bredere ut med denne type litteratur, sier Tom Teien.

Det nye forlaget får samme status som Luther forlag som i dag er en del av Lunde forlag og ledes av Tom Teien.


I 1986 utga NLM det lille heftet Plan eller tilfeldighet. Kritiske merknader til Evolusjonsteorien. Forfatter var geolog Willy Fjeldskaar som i dag er professor ved Universitet i Stavanger. I særlig grad kritiserer heftet, som ble trykket i mange tusen eksemplarer, ideen om at livet og levende organismer er blitt til uten noen skaper.

Den konservative nettavisen Minerva har de siste ukene publisert en rekke kritiske artikler om oppvekst i religiøse miljøer. Det startet med et sterkt intervju med Sara Charlotte Amundsen (21). Hun vokste opp i Jehovas vitner, men vendte menigheten ryggen som 19-åring og ble deretter utstøtt.

Nesten halvveis inn 2017 har jeg lyst til å rette en stor takk til alle misjonsvenner som blant annet gjennom sin givertjeneste bidro til at NLM enda et år kunne være med og utbre Guds rike i Norge og i utlandet. Når regnskapet i tillegg kunne gjøres opp med et resultat som viser at det i fjor ble brukt omtrent like mye penger som kom inn, var det ekstra gledelig.

Utsyn på Facebook

Norge

I Norge driver NLM et stort og variert arbeid over hele landet. I dag satser vi også mer og mer på flerkulturelt arbeid.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

1Mos 2:3 Og Gud velsignet den sjuende dagen og helliget den, for på den hvilte han fra alt sitt verk, det Gud hadde skapt og ville gjøre.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.