> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Nytt styre i NLM-MAFNytt styre i NLM-MAF

Foto: skjermdump fra nlm-maf.no

På årsmøtet til NLM-MAF i april blei det valgt nytt styre. – NLM-MAF er ei medarbeidarforeining som ynskjer å ha eit godt samarbeid med arbeidsgivar, seier leiar Frode Granerud.

Nytt styre i NLM-MAF

Leiar: Frode Granerud

Nestleiar: Steinar Gulbrandsen

Sekretær: Anne Margareth Austgulen

Økonomiansvarleg: Andreas Bakke

Web- og medlemsansvarleg: Torunn Stautland Haraldsen

Varamedlem: Jorunn-Marie Haugstad

På årsmøtet til NLM-MAF i april blei det valgt nytt styre. No har styret konstituert seg, og du finn den nye samansettinga i boksa til høgre.

  

– Det siste året har NLM-MAF arbeida med fleire saker som er viktige for dei tilsette i NLM, seier leiar Frode Granerud (biletet) og nemner foreininga sitt arbeid med å få i stand ein tariffavtale. – Denne og fleire saker vil ha fokus også hos det nye styret.

 

Medlemskap for alle

På årsmøtet blei det vedtatt at tilsette som blir pensjonistar kan behalda sitt medlemskap i NLM-MAF.

– Medlemskapet deira i KRIFA går ut, men dei som ønsker det kan fortsatt vera medlemmar i medarbeidarforeininga og blant anna dra nytte av den gode forsikringsavtalen me har med KNIF, seier Granerud som oppfordrar alle tilsette i NLM å vurdera eit medlemskap i foreininga.

  

Viktig foreining

– NLM-MAF er ei medarbeidarforeining som ynskjer å ha eit godt samarbeid med arbeidsgivar. Me har andre verdiar enn ei vanleg fagforeining, og har blant anna ikkje streik som verkemiddel i tilfelle konflikt. Men me ser gjennom arbeidet vårt at ei slik foreining er viktig, både for den enkelte tilsette og for fellesskapet.


Terje Tvedt, blant annet professor i geografi, har lenge fremmet sterk kritikk av norske myndigheters støtte til bistandsprosjekter i regi av norsk misjon. I 2004 stod han bak TV2s kritiske dokumentar «Statsmisjonærene». Tvedt mener at siden kristen misjon først og fremst vil at mennesker skal bli kristne, betyr statlig støtte til misjonsorganisasjoners bistandsprosjekter at den norske stat finansierer ren misjonsvirksomhet.

I 2005 utga Jo Nesbø, Norges desidert mest leste krimforfatter, krimromanen Frelseren. I begynnelsen av boken blir ei ung jente voldtatt på en leir i regi av Frelsesarmeen. Til flere medier uttalte Nesbø at ekstra mange overgrep foregår i lukkede, kristne miljøer. Samme påstand, lagt i munnen på en psykolog, dukker opp i romanen.

I 126 år har NLM vært noe mer enn «bare» en misjonsorganisasjon. Selv om kallet til de minst nådde har stått helt sentralt, har det omfattende arbeidet i Norge hatt en selvstendig verdi. Det har aldri vært slik at denne virksomheten bare er blitt sett på som bare et slags innsamlingsredskap eller et mobiliseringsredskap.

Utsyn på Facebook

Japan

I det travle japanske samfunnet er blant annet ungdom vanskelig å nå. Men nå satser kirken på arbeid blant barn og unge.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Heb 3:14 For vi har fått del med Kristus, så sant vi inntil enden holder fast ved den første, fulle visshet.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.