> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Økt støtte til DigniØkt støtte til Digni

Fra prosjektarbeid i Mongolia. Foto: Barte Rydland

Digni får i år økt støtte fra Norad. Beløpet vil bli på 186 millioner som skal fordeles på utviklingsarbeidet til 20 misjonsorganisasjoner og kirkesamfunn. De siste årene har NLM fått utdelt omtrent 15 % av prosjekttildelingen i Digni.

Norad tildeler bistandsmidler til organisasjonene basert på kvalitet på planer, tidligere resultat av arbeidet og kvalitet i selve søkerorganisasjonen.

De som har fått god karakter på disse kriteriene har fått økt tildeling. De som har scoret dårligere har fått reduserte tilskudd, og mange søkerorganisasjoner har ikke fått fornyet avtalen. 

   

God bistand

– Den økte støtten som Digni har fått, tyder da på at Norad har vurdert at Digni og medlemsorganisasjonene driver et godt bistandsarbeid, sier seksjonsleder for bistandsarbeidet i NLM, Elin Vannes (bildet).

– Vi synes selv at vi og partnerne våre driver god bistand, og at Digni gjør en bra jobb som paraplyorganisasjon, men det er svært oppmuntrende at Norad også vurderer det slik. Særlig bra er det at det gir oss mer midler til å drive prosjekt sammen med partnerne våre.

   

Mange prosjekter

NLM har i 2018 15 prosjekt fordelt på åtte land som får støtte fra Norad; Elfenbenskysten, Etiopia, Indonesia, Kenya, Kina, Mali, Mongolia og Peru. NLM er en av de større medlemsorganisasjonene i Digni, sammen med Misjonsalliansen, NMS og Pinsemisjonen.


Terje Tvedt, blant annet professor i geografi, har lenge fremmet sterk kritikk av norske myndigheters støtte til bistandsprosjekter i regi av norsk misjon. I 2004 stod han bak TV2s kritiske dokumentar «Statsmisjonærene». Tvedt mener at siden kristen misjon først og fremst vil at mennesker skal bli kristne, betyr statlig støtte til misjonsorganisasjoners bistandsprosjekter at den norske stat finansierer ren misjonsvirksomhet.

I 2005 utga Jo Nesbø, Norges desidert mest leste krimforfatter, krimromanen Frelseren. I begynnelsen av boken blir ei ung jente voldtatt på en leir i regi av Frelsesarmeen. Til flere medier uttalte Nesbø at ekstra mange overgrep foregår i lukkede, kristne miljøer. Samme påstand, lagt i munnen på en psykolog, dukker opp i romanen.

I 126 år har NLM vært noe mer enn «bare» en misjonsorganisasjon. Selv om kallet til de minst nådde har stått helt sentralt, har det omfattende arbeidet i Norge hatt en selvstendig verdi. Det har aldri vært slik at denne virksomheten bare er blitt sett på som bare et slags innsamlingsredskap eller et mobiliseringsredskap.

Utsyn på Facebook

Japan

I det travle japanske samfunnet er blant annet ungdom vanskelig å nå. Men nå satser kirken på arbeid blant barn og unge.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Heb 3:14 For vi har fått del med Kristus, så sant vi inntil enden holder fast ved den første, fulle visshet.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.