> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Ønsker ansatterepresentantØnsker ansatterepresentant

Komiteen består av, fra venstre, leder for personalavdelingen i NLM, Kari Margrethe Solvang, administrasjonsleder i region Sør, Sven Åge Solli, redaksjonsleder i Utsyn, Arne Sæteren og leder for region øst, Ernst Jan Halsne. Foto: Anders Artmark Aanensen

En komité nedsatt av NLMs administrasjon ønsker at de ansatte skal velge sin egen representant til både hovedstyret og regionstyrene.

I fjor satte NLMs administrasjon i gang prosessen og en komite ble nedsatt for å utrede saken. Deres innstilling ble levert for kort tid siden.

– Komiteen er samstemt i at det er verdifullt at de ansatte kan velge en representant til både hovedstyret og regionstyrene, sier Ernst Jan Halsne.

Han er leder for NLM region øst, hvor ansatte allerede velger sin egen representant til regionstyret.

– Det er viktig at de ansatte blir hørt, og kan få større eierskap til beslutningene som blir fattet. Slik kan de også få større engasjement og tilhørighet til NLM. Vi har positive erfaringer i Region øst.
Komiteen foreslår samtidig at ansatte ikke kan velges av generalforsamlingen, og ansattrepresentanten kan ikke bli leder eller nestleder.

   

Demokratisk med regulering

– I dag er ingen begrensninger for hvor mange ansatte som kan velges inn. Vi mener det er mer i samsvar med demokratiske spilleregler og vil skape klarere roller å regulere dette, sier Halsne.

En konsekvens av dette forslaget er at det kan bli en kvinnelig representant i hovedstyret.

– Vi syntes det var urimelig å tenke at kun mannlige representanter er valgbare blant de ansatte. Men med tanke på tjenestedelingsprinsippet, vil ansattrepresentanten ikke ha stemmerett i lærespørsmål eller i rådsmøtet. Hovedstyret definerer her hva som er slike spørsmål, forklarer Halsne.

Nå skal administrasjonen behandle innstillingen og eventuelt sende den videre til hovedstyret. Saken kan komme opp på generalforsamlingen i 2018. Spørsmålet om regionstyrene behandler regionenes årsmøter.


Terje Tvedt, blant annet professor i geografi, har lenge fremmet sterk kritikk av norske myndigheters støtte til bistandsprosjekter i regi av norsk misjon. I 2004 stod han bak TV2s kritiske dokumentar «Statsmisjonærene». Tvedt mener at siden kristen misjon først og fremst vil at mennesker skal bli kristne, betyr statlig støtte til misjonsorganisasjoners bistandsprosjekter at den norske stat finansierer ren misjonsvirksomhet.

I 2005 utga Jo Nesbø, Norges desidert mest leste krimforfatter, krimromanen Frelseren. I begynnelsen av boken blir ei ung jente voldtatt på en leir i regi av Frelsesarmeen. Til flere medier uttalte Nesbø at ekstra mange overgrep foregår i lukkede, kristne miljøer. Samme påstand, lagt i munnen på en psykolog, dukker opp i romanen.

I 126 år har NLM vært noe mer enn «bare» en misjonsorganisasjon. Selv om kallet til de minst nådde har stått helt sentralt, har det omfattende arbeidet i Norge hatt en selvstendig verdi. Det har aldri vært slik at denne virksomheten bare er blitt sett på som bare et slags innsamlingsredskap eller et mobiliseringsredskap.

Utsyn på Facebook

Japan

I det travle japanske samfunnet er blant annet ungdom vanskelig å nå. Men nå satser kirken på arbeid blant barn og unge.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Matt 10:32 Derfor, hver den som bekjenner meg for menneskene, ham skal også jeg kjennes ved for min Far i himmelen.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.