> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / RekkeviddeangstRekkeviddeangst

Foto: Alessio Lin / unsplash.com

MINIANDAKT: Jeg hadde aldri hørt ordet rekkeviddeangst før. Men da en venn forklarte dette begrepet, ga det meg virkelig noe å tenke på. 

I våre tider med elbiler og andre fikse hjelpemidler, er det lett å bli redd for at en ikke har nok strøm på batteriet. Når jeg fram dit jeg ønsker? Eller vil jeg plutselig bli stående der uten å komme meg lenger?

 

Mye i denne verden kan ordnes, men ikke alt. Det som er det store spørsmålet for oss mennesker, er hva som holder gjennom livet, og som også holder når vi skal forlate tiden her. – Gir det spørsmålet oss rekkeviddeangst?

 

I Joh 10 forteller Jesus at han er den gode hyrden. Bare under den gode hyrdes vern og beskyttelse er vi mennesker trygge. Ingen kan rive oss ut av hans hånd, sier han.

 

Den gode hyrden satset livet på oss mennesker. Han døde for oss og betalte for alle våre synder. «Leiekaren» – eller alt annet som vi prøver å feste vår lit til i denne verden – vil derimot forlate åstedet når vi er i virkelig nød.

 

Men den gode hyrden kan du få stole på. Sammen med ham er du trygg. Du slipper å ha rekkeviddeangst for framtiden – hva som enn kommer på.


I 126 år har NLM vært noe mer enn «bare» en misjonsorganisasjon. Selv om kallet til de minst nådde har stått helt sentralt, har det omfattende arbeidet i Norge hatt en selvstendig verdi. Det har aldri vært slik at denne virksomheten bare er blitt sett på som bare et slags innsamlingsredskap eller et mobiliseringsredskap.

Dette nummeret av Utsyn handler i særlig grad om Luther og reformasjonen. Vi markerer at det er 500 år siden Luther sendte ut sine 95 teser om avlatshandel, anger og bot. I etterkant ble Luthers anliggende ofte oppsummert i de tre «alene»-formuleringene: «Troen alene», «Nåden alene», «Skriften alene».

Et stortingsvalg er akkurat over. Innad i NLM vil de partipolitiske vurderingene variere – og det må vi respektere. Men uansett hva vi mener om valgets utfall bør vi kunne glede oss over at politikkens betydning er begrenset i et demokrati. Så lenge religionsfrihet og ytringsfrihet respekteres, kan NLM fortsatt bygge forsamlinger, arrangere møteuker og bibelhelger, og sende ut misjonærer.

Utsyn på Facebook

Etiopia

Til tross for en lang kristen historie finnes det fremdeles flere titalls folkegrupper i Etiopia som ikke har mulighet til å høre om Jesus.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Rom 10:13 For hver den som påkaller Herrens navn, skal bli frelst.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.