> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / RekkeviddeangstRekkeviddeangst

Foto: Alessio Lin / unsplash.com

MINIANDAKT: Jeg hadde aldri hørt ordet rekkeviddeangst før. Men da en venn forklarte dette begrepet, ga det meg virkelig noe å tenke på. 

I våre tider med elbiler og andre fikse hjelpemidler, er det lett å bli redd for at en ikke har nok strøm på batteriet. Når jeg fram dit jeg ønsker? Eller vil jeg plutselig bli stående der uten å komme meg lenger?

 

Mye i denne verden kan ordnes, men ikke alt. Det som er det store spørsmålet for oss mennesker, er hva som holder gjennom livet, og som også holder når vi skal forlate tiden her. – Gir det spørsmålet oss rekkeviddeangst?

 

I Joh 10 forteller Jesus at han er den gode hyrden. Bare under den gode hyrdes vern og beskyttelse er vi mennesker trygge. Ingen kan rive oss ut av hans hånd, sier han.

 

Den gode hyrden satset livet på oss mennesker. Han døde for oss og betalte for alle våre synder. «Leiekaren» – eller alt annet som vi prøver å feste vår lit til i denne verden – vil derimot forlate åstedet når vi er i virkelig nød.

 

Men den gode hyrden kan du få stole på. Sammen med ham er du trygg. Du slipper å ha rekkeviddeangst for framtiden – hva som enn kommer på.


Terje Tvedt, blant annet professor i geografi, har lenge fremmet sterk kritikk av norske myndigheters støtte til bistandsprosjekter i regi av norsk misjon. I 2004 stod han bak TV2s kritiske dokumentar «Statsmisjonærene». Tvedt mener at siden kristen misjon først og fremst vil at mennesker skal bli kristne, betyr statlig støtte til misjonsorganisasjoners bistandsprosjekter at den norske stat finansierer ren misjonsvirksomhet.

I 2005 utga Jo Nesbø, Norges desidert mest leste krimforfatter, krimromanen Frelseren. I begynnelsen av boken blir ei ung jente voldtatt på en leir i regi av Frelsesarmeen. Til flere medier uttalte Nesbø at ekstra mange overgrep foregår i lukkede, kristne miljøer. Samme påstand, lagt i munnen på en psykolog, dukker opp i romanen.

I 126 år har NLM vært noe mer enn «bare» en misjonsorganisasjon. Selv om kallet til de minst nådde har stått helt sentralt, har det omfattende arbeidet i Norge hatt en selvstendig verdi. Det har aldri vært slik at denne virksomheten bare er blitt sett på som bare et slags innsamlingsredskap eller et mobiliseringsredskap.

Utsyn på Facebook

Stor-Kina

I mange år opplevde kristne i Kina forfølgelse, og det kan fortsatt være krevende å følge Jesus i dag.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Jak 1:26 Den som mener at han dyrker Gud, og ikke holder sin tunge i tømme, men bedrar sitt eget hjerte, hans gudsdyrkelse er forgjeves.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.