> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / RekkeviddeangstRekkeviddeangst

Foto: Alessio Lin / unsplash.com

MINIANDAKT: Jeg hadde aldri hørt ordet rekkeviddeangst før. Men da en venn forklarte dette begrepet, ga det meg virkelig noe å tenke på. 

I våre tider med elbiler og andre fikse hjelpemidler, er det lett å bli redd for at en ikke har nok strøm på batteriet. Når jeg fram dit jeg ønsker? Eller vil jeg plutselig bli stående der uten å komme meg lenger?

 

Mye i denne verden kan ordnes, men ikke alt. Det som er det store spørsmålet for oss mennesker, er hva som holder gjennom livet, og som også holder når vi skal forlate tiden her. – Gir det spørsmålet oss rekkeviddeangst?

 

I Joh 10 forteller Jesus at han er den gode hyrden. Bare under den gode hyrdes vern og beskyttelse er vi mennesker trygge. Ingen kan rive oss ut av hans hånd, sier han.

 

Den gode hyrden satset livet på oss mennesker. Han døde for oss og betalte for alle våre synder. «Leiekaren» – eller alt annet som vi prøver å feste vår lit til i denne verden – vil derimot forlate åstedet når vi er i virkelig nød.

 

Men den gode hyrden kan du få stole på. Sammen med ham er du trygg. Du slipper å ha rekkeviddeangst for framtiden – hva som enn kommer på.


I 1986 utga NLM det lille heftet Plan eller tilfeldighet. Kritiske merknader til Evolusjonsteorien. Forfatter var geolog Willy Fjeldskaar som i dag er professor ved Universitet i Stavanger. I særlig grad kritiserer heftet, som ble trykket i mange tusen eksemplarer, ideen om at livet og levende organismer er blitt til uten noen skaper.

Den konservative nettavisen Minerva har de siste ukene publisert en rekke kritiske artikler om oppvekst i religiøse miljøer. Det startet med et sterkt intervju med Sara Charlotte Amundsen (21). Hun vokste opp i Jehovas vitner, men vendte menigheten ryggen som 19-åring og ble deretter utstøtt.

Nesten halvveis inn 2017 har jeg lyst til å rette en stor takk til alle misjonsvenner som blant annet gjennom sin givertjeneste bidro til at NLM enda et år kunne være med og utbre Guds rike i Norge og i utlandet. Når regnskapet i tillegg kunne gjøres opp med et resultat som viser at det i fjor ble brukt omtrent like mye penger som kom inn, var det ekstra gledelig.

Utsyn på Facebook

Norge

I Norge driver NLM et stort og variert arbeid over hele landet. I dag satser vi også mer og mer på flerkulturelt arbeid.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

1Mos 2:3 Og Gud velsignet den sjuende dagen og helliget den, for på den hvilte han fra alt sitt verk, det Gud hadde skapt og ville gjøre.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.