> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Rekordmange nye stillinger på NLARekordmange nye stillinger på NLA

I første omgang vil grunnskolelærerutdanningen finne sted i NLA Høgskolen Staffeldtsgates lokaler sentralt i Oslo. (Arkivfoto: Arne Sæteren)

NLA Høgskolen søker opptil 15 nye ansatte til neste års grunnskolelærerutdanning i Oslo. Da er det både professorer, førsteamanuenser, PhD-stipendiater og høgskolelektorer med erfaring fra grunnskolen som etterlyses. Søknadsfristen er satt til 31. august.

– I denne rekrutteringsprosessen ser vi etter fagpersonell som er motivert til å bygge noe nytt. Vi ønsker å ansette personer med høy faglig kompetanse, som også kan stå inne for NLA Høgskolens verdigrunnlag, melder NLA. 

 

Satser på hovedstaden 

Høsten 2018 realiseres NLA Høgskolens storsatsning på en ny, kristen lærerutdanning i Oslo. Det femårige masterstudiet vil utdanne lærere med utgangspunkt i et tydelig kristent menneskesyn. 

Prosjektet har mottatt statsstøtte på 1,2 mill kroner etter budsjettforliket i 2016. Dette skal bidra til å imøtegå det voksende behovet for lærerutdanning i Oslo. NLA Høgskolen vil det første året tilby 100 studieplasser, som over fem år gradvis bygges opp til 500 studieplasser ved den femårige integrerte grunnskoleutdanningen. I første omgang vil undervisningen finne sted i NLA Høgskolen Staffeldtsgates lokaler sentralt i Oslo. 

 

Spent på søknadsresponsen 

Nå er utfordringen å finne nok ansatte til å kunne gjennomføre studieprogrammet. 

– Jeg tror kompetansen vi leter etter finnes der ute, men vi har ingen garantier for at stillingene blir fylt, så vi er litt spente. Men jeg er optimistisk fordi personalrekrutteringen har bedret seg de siste årene, sier prorektor for utdanning på NLA Høgskolen i Bergen, Svenning Bjørke, til Dagen. 

 

Fusjon i 2013 

NLA Høgskolen ble dannet i 2013 som en fusjon mellom NLA Høgskolen (Bergen), Mediehøgskolen Gimlekollen (Kristiansand) og Høgskolen i Staffeldtsgate (Oslo). Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) er blant skolens eiere, i tillegg til Den Evangelisk Lutherske Frikirke, Det Norske Misjonsselskap (NMS), Normisjon, Indremisjonsforbundet, Søndagsskolen Norge og Norges Kristelige Student- og skoleungdomslag (NKSS).


Dette nummeret av Utsyn handler i særlig grad om Luther og reformasjonen. Vi markerer at det er 500 år siden Luther sendte ut sine 95 teser om avlatshandel, anger og bot. I etterkant ble Luthers anliggende ofte oppsummert i de tre «alene»-formuleringene: «Troen alene», «Nåden alene», «Skriften alene».

Et stortingsvalg er akkurat over. Innad i NLM vil de partipolitiske vurderingene variere – og det må vi respektere. Men uansett hva vi mener om valgets utfall bør vi kunne glede oss over at politikkens betydning er begrenset i et demokrati. Så lenge religionsfrihet og ytringsfrihet respekteres, kan NLM fortsatt bygge forsamlinger, arrangere møteuker og bibelhelger, og sende ut misjonærer.

I en valgsending på NRK 17. august fortalte komikeren Harald Eia begeistret om velsignelsene samfunnets avkristning fører til. Hovedargumentet var noen plansjer som viste at land med lite religion har mer lykke, likestilling og moral enn land der religion betyr mye.

Utsyn på Facebook

Vest-Afrika

I Vest-Afrika driver NLM arbeid i Mali og Elfenbenskysten. I Mali arbeides det mye med relasjonsbygging, mens i Elfenbenskysten støtter vi en liten, men levende lokal kirke.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Joh 16:33 Dette har jeg talt til dere for at dere skal ha fred i meg. I verden har dere trengsel. Men vær frimodige! Jeg har overvunnet verden.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.