> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Rekordmange nye stillinger på NLARekordmange nye stillinger på NLA

I første omgang vil grunnskolelærerutdanningen finne sted i NLA Høgskolen Staffeldtsgates lokaler sentralt i Oslo. (Arkivfoto: Arne Sæteren)

NLA Høgskolen søker opptil 15 nye ansatte til neste års grunnskolelærerutdanning i Oslo. Da er det både professorer, førsteamanuenser, PhD-stipendiater og høgskolelektorer med erfaring fra grunnskolen som etterlyses. Søknadsfristen er satt til 31. august.

– I denne rekrutteringsprosessen ser vi etter fagpersonell som er motivert til å bygge noe nytt. Vi ønsker å ansette personer med høy faglig kompetanse, som også kan stå inne for NLA Høgskolens verdigrunnlag, melder NLA. 

 

Satser på hovedstaden 

Høsten 2018 realiseres NLA Høgskolens storsatsning på en ny, kristen lærerutdanning i Oslo. Det femårige masterstudiet vil utdanne lærere med utgangspunkt i et tydelig kristent menneskesyn. 

Prosjektet har mottatt statsstøtte på 1,2 mill kroner etter budsjettforliket i 2016. Dette skal bidra til å imøtegå det voksende behovet for lærerutdanning i Oslo. NLA Høgskolen vil det første året tilby 100 studieplasser, som over fem år gradvis bygges opp til 500 studieplasser ved den femårige integrerte grunnskoleutdanningen. I første omgang vil undervisningen finne sted i NLA Høgskolen Staffeldtsgates lokaler sentralt i Oslo. 

 

Spent på søknadsresponsen 

Nå er utfordringen å finne nok ansatte til å kunne gjennomføre studieprogrammet. 

– Jeg tror kompetansen vi leter etter finnes der ute, men vi har ingen garantier for at stillingene blir fylt, så vi er litt spente. Men jeg er optimistisk fordi personalrekrutteringen har bedret seg de siste årene, sier prorektor for utdanning på NLA Høgskolen i Bergen, Svenning Bjørke, til Dagen. 

 

Fusjon i 2013 

NLA Høgskolen ble dannet i 2013 som en fusjon mellom NLA Høgskolen (Bergen), Mediehøgskolen Gimlekollen (Kristiansand) og Høgskolen i Staffeldtsgate (Oslo). Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) er blant skolens eiere, i tillegg til Den Evangelisk Lutherske Frikirke, Det Norske Misjonsselskap (NMS), Normisjon, Indremisjonsforbundet, Søndagsskolen Norge og Norges Kristelige Student- og skoleungdomslag (NKSS).


I 1986 utga NLM det lille heftet Plan eller tilfeldighet. Kritiske merknader til Evolusjonsteorien. Forfatter var geolog Willy Fjeldskaar som i dag er professor ved Universitet i Stavanger. I særlig grad kritiserer heftet, som ble trykket i mange tusen eksemplarer, ideen om at livet og levende organismer er blitt til uten noen skaper.

Den konservative nettavisen Minerva har de siste ukene publisert en rekke kritiske artikler om oppvekst i religiøse miljøer. Det startet med et sterkt intervju med Sara Charlotte Amundsen (21). Hun vokste opp i Jehovas vitner, men vendte menigheten ryggen som 19-åring og ble deretter utstøtt.

Nesten halvveis inn 2017 har jeg lyst til å rette en stor takk til alle misjonsvenner som blant annet gjennom sin givertjeneste bidro til at NLM enda et år kunne være med og utbre Guds rike i Norge og i utlandet. Når regnskapet i tillegg kunne gjøres opp med et resultat som viser at det i fjor ble brukt omtrent like mye penger som kom inn, var det ekstra gledelig.

Utsyn på Facebook

Stor-Kina

Stor-Kina er NLMs eldste misjonsfelt. Mye av arbeidet i fastlands-Kina handler i dag om bistand og kristent fagpersonell.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Sal 119:105 Ditt ord er en lykt for min fot og et lys på min sti.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.