> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Rekordmange nye stillinger på NLARekordmange nye stillinger på NLA

I første omgang vil grunnskolelærerutdanningen finne sted i NLA Høgskolen Staffeldtsgates lokaler sentralt i Oslo. (Arkivfoto: Arne Sæteren)

NLA Høgskolen søker opptil 15 nye ansatte til neste års grunnskolelærerutdanning i Oslo. Da er det både professorer, førsteamanuenser, PhD-stipendiater og høgskolelektorer med erfaring fra grunnskolen som etterlyses. Søknadsfristen er satt til 31. august.

– I denne rekrutteringsprosessen ser vi etter fagpersonell som er motivert til å bygge noe nytt. Vi ønsker å ansette personer med høy faglig kompetanse, som også kan stå inne for NLA Høgskolens verdigrunnlag, melder NLA. 

 

Satser på hovedstaden 

Høsten 2018 realiseres NLA Høgskolens storsatsning på en ny, kristen lærerutdanning i Oslo. Det femårige masterstudiet vil utdanne lærere med utgangspunkt i et tydelig kristent menneskesyn. 

Prosjektet har mottatt statsstøtte på 1,2 mill kroner etter budsjettforliket i 2016. Dette skal bidra til å imøtegå det voksende behovet for lærerutdanning i Oslo. NLA Høgskolen vil det første året tilby 100 studieplasser, som over fem år gradvis bygges opp til 500 studieplasser ved den femårige integrerte grunnskoleutdanningen. I første omgang vil undervisningen finne sted i NLA Høgskolen Staffeldtsgates lokaler sentralt i Oslo. 

 

Spent på søknadsresponsen 

Nå er utfordringen å finne nok ansatte til å kunne gjennomføre studieprogrammet. 

– Jeg tror kompetansen vi leter etter finnes der ute, men vi har ingen garantier for at stillingene blir fylt, så vi er litt spente. Men jeg er optimistisk fordi personalrekrutteringen har bedret seg de siste årene, sier prorektor for utdanning på NLA Høgskolen i Bergen, Svenning Bjørke, til Dagen. 

 

Fusjon i 2013 

NLA Høgskolen ble dannet i 2013 som en fusjon mellom NLA Høgskolen (Bergen), Mediehøgskolen Gimlekollen (Kristiansand) og Høgskolen i Staffeldtsgate (Oslo). Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) er blant skolens eiere, i tillegg til Den Evangelisk Lutherske Frikirke, Det Norske Misjonsselskap (NMS), Normisjon, Indremisjonsforbundet, Søndagsskolen Norge og Norges Kristelige Student- og skoleungdomslag (NKSS).


Terje Tvedt, blant annet professor i geografi, har lenge fremmet sterk kritikk av norske myndigheters støtte til bistandsprosjekter i regi av norsk misjon. I 2004 stod han bak TV2s kritiske dokumentar «Statsmisjonærene». Tvedt mener at siden kristen misjon først og fremst vil at mennesker skal bli kristne, betyr statlig støtte til misjonsorganisasjoners bistandsprosjekter at den norske stat finansierer ren misjonsvirksomhet.

I 2005 utga Jo Nesbø, Norges desidert mest leste krimforfatter, krimromanen Frelseren. I begynnelsen av boken blir ei ung jente voldtatt på en leir i regi av Frelsesarmeen. Til flere medier uttalte Nesbø at ekstra mange overgrep foregår i lukkede, kristne miljøer. Samme påstand, lagt i munnen på en psykolog, dukker opp i romanen.

I 126 år har NLM vært noe mer enn «bare» en misjonsorganisasjon. Selv om kallet til de minst nådde har stått helt sentralt, har det omfattende arbeidet i Norge hatt en selvstendig verdi. Det har aldri vært slik at denne virksomheten bare er blitt sett på som bare et slags innsamlingsredskap eller et mobiliseringsredskap.

Utsyn på Facebook

Japan

I det travle japanske samfunnet er blant annet ungdom vanskelig å nå. Men nå satser kirken på arbeid blant barn og unge.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Matt 10:32 Derfor, hver den som bekjenner meg for menneskene, ham skal også jeg kjennes ved for min Far i himmelen.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.