> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Restaurant i MisjonssalenRestaurant i Misjonssalen

Familien Nhonzi fra Kongo deltok med sang på tre språk under Verdensvid middag i Misjonssalen. Alle foto: Frida Blaker

Over 200 mennesker deltok på Verdensvid middag i Misjonssalen i Oslo i slutten av september. – Vi ønsker å skape et møtested for folk fra hele verden, sier Rune Fiskerstrand.

Fiskerstrand er regionleder i Christian intercultural work (KIA) som er en av arrangørene for Verdensvid middag – sammen med Den iranske menigheten, Sagene Frivilligsentral og Misjonssalen.

Misjonssambandets storstue var gjort om til en gedigen restaurant denne kvelden. Det var dekket langbord til 220 personer, og det ble servert gratis middag fra fem forskjellige matstasjoner: iransk, pakistansk/indisk, kinesisk og norsk.

     

Både mat og musikk

– Mat er noe alle setter pris på. Det er fint å møtes over et måltid. Vi presenterer både matkultur og musikk-kultur og spiller på de ressursene vi har, sier Fiskerstrand. – Og så har vi fellessang og quiz. Synnøve Spanne i Misjonssalen har hatt ansvaret for organiseringen. Hun har frimodighetens nådegave og er krumtappen her, smiler han.

 

Rune Fiskerstrand var en av dem som ledet middagen. Han er regionleder for KIA øst og sitter i tillegg i KIAs lederteam på landsbasis.

 

Programmet startet med fellessanger på flere språk før familien Nhonzi fra Kongo slapp til. De har blant annet deltatt på Lindmo på NRK. De ti familiemedlemmene sang på både swahili, engelsk og norsk. Innholdet hadde et klart kristent vitnesbyrd. To iranske menn deltok også med sang, akkompagnert av originale iranske musikkinstrumenter.

Verdensvid middag har vært arrangert seks ganger. Fiskerstrand forteller at de ikke driver så mye markedsføring, fordi det ikke er plass til flere. – Vi bruker Facebook og vi inviterer for eksempel elever som vi kommer i kontakt med gjennom språkkurs, sier han.

   

Elev på Sagene

Desislava Paynova fra Bulgaria fikk høre om arrangementet fra læreren sin på Sagene Frivilligsentral. Hun deltar på Verdensvid middag for andre gang.

En av deltakerne under middagen var Desislava Peynova fra Bulgaria. Hun har bodd i Norge i fem år.

– Jeg kommer fra den gamle hovedstaden i Bulgaria. Der er det fosser og elver, akkurat som i Norge, sier hun.

Paynova har jobbet som servitør, men går nå på nivå to på norskkurs på Sagene Frivilligsentral. Hun ønsker å komme inn på et kurs i informatikk og matematikk så hun kan bruke utdannelsen sin i Norge.

– Hvorfor kom du hit til Verdensvid middag?

– Jeg synes det er fint å være sammen med folk fra flere land, smiler Paynova. – Jeg fikk høre om arrangementet fra læreren min og jeg deltar for andre gang. Vi er tre fra klassen her i kveld.

  

Forteller på mange språk

Det var en god del iranere på arrangementet og mange kom fra forskjellige immigrantmenigheter i byen. Det deltok kongolesere, somaliere, kinesere, syrere, pakistanere, ukrainere, kurdere, bulgarere, tyskere, etiopere …

– Det er mange skjebner her og noen sliter tungt, sier Fiskerstrand. – Noen har bodd lenge i Norge, andre har fått avslag på opphold. Vi ønsker at de som kommer hit skal få møte Gud. Derfor deler vi evangeliet på forskjellige språk.

Alle fikk et kort med et bibelvers (på norsk) ved sin kuvert, og ved innledningen av middagen var det skriftlesning på i alt tretten språk. I gangen sto et langbord med kristen litteratur på mange forskjellige språk. Der var bibler og bibeldeler, barnebøker og bøker for voksne. Og alt var gratis. Mange gikk hjem med ei kristen bok i lomma.

  

 Det ble servert middag fra fem matstasjoner. Lai Keung Ho serverte kinesisk middag.

  


I 1986 utga NLM det lille heftet Plan eller tilfeldighet. Kritiske merknader til Evolusjonsteorien. Forfatter var geolog Willy Fjeldskaar som i dag er professor ved Universitet i Stavanger. I særlig grad kritiserer heftet, som ble trykket i mange tusen eksemplarer, ideen om at livet og levende organismer er blitt til uten noen skaper.

Den konservative nettavisen Minerva har de siste ukene publisert en rekke kritiske artikler om oppvekst i religiøse miljøer. Det startet med et sterkt intervju med Sara Charlotte Amundsen (21). Hun vokste opp i Jehovas vitner, men vendte menigheten ryggen som 19-åring og ble deretter utstøtt.

Nesten halvveis inn 2017 har jeg lyst til å rette en stor takk til alle misjonsvenner som blant annet gjennom sin givertjeneste bidro til at NLM enda et år kunne være med og utbre Guds rike i Norge og i utlandet. Når regnskapet i tillegg kunne gjøres opp med et resultat som viser at det i fjor ble brukt omtrent like mye penger som kom inn, var det ekstra gledelig.

Utsyn på Facebook

Nord-Afrika

Nord-Afrika er NLMs nyeste misjonsfelt. Våre utsendinger arbeider innen bistand, og bruker mye tid på relasjonsbygging.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Sal 73:23f Men jeg blir alltid hos deg, du har grepet min høyre hånd. Du leder meg ved ditt råd, og deretter tar du meg opp i herlighet.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.