> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Skoghus har solgt for 3,75 mill.Skoghus har solgt for 3,75 mill.

Regionleder Øystein Hitland, bestyrer Kjell Sørensen og regionstyreleder Kjetil Rege i det solgte steinbruddet.

Misjonssambandets leirsted på Senja har fått uventet god pris i forbindelse med salg av et steinbrudd på eiendommen. Pengene kommer vel med i forbindelse med nødvendig renovering.

 Torsdag 7. september ble Skoghus leirsteds salg av et steinbrudd formelt godkjent av Lenvik kommune. Leirstedet ligger på østsiden av Senja, få kilometer fra Finnsnes, og er eid av Norsk Luthersk Misjonssamband. Kjøperen – en lokal entreprenør – betaler 3 750 000 kroner for 78 mål.

– Salgssummen ble mer enn dobbelt så stor som vi først tenkte oss, forteller regionleder Øystein Hitland.

Han innrømmer at det ble vurdert å selge til en helt annen pris, og at det derfor var spesielt å oppleve at summen steg og steg i løpet av budrundene. Handelen ble gjort i mai, men den var avhengig av kommunal godkjenning. Nå er den endelig i boks.

     

Fortsatt stort uteområde

– Hvorfor ble det en såpass høy pris?

– Steinbruddet er attraktivt i seg selv. I tillegg er der strandlinje og djupt nok til en eventuell kai. Et tredje moment som kan ha virket inn, er at det er planer om et industriområde like i nærheten, svarer Hitland.

Han understreker at det ikke er grunn til å frykte at aktiviteten i steinbruddet skal skape støy eller andre problem for leirstedet.

– Terrenget skjermer Skoghus fra steinbruddet. Der har vært aktivitet i 20 år, men den har vi knapt nok merket, forklarer han.

Leirstedets uteområde er fortsatt rikelig stort nok. Mindre enn halvparten er solgt, og den delen av strandlinjen som har vært i bruk i forbindelse med leirer og lignende, er uberørt av handelen.

   

Skoghus-tunet. Til venstre Villmarkstua med internatrom, garderober, kjøkken og stor peisestue, i midten internatet Olastua og til høyre hovedbygget, som nå skal restaureres.

   

Renovering av hovedbygget

– Hva tenker dere å bruke disse pengene på?

– Planene vi hadde før dette, gjaldt renovering av hovedbygget. Første trinnet var at taket skulle ordnes. Men dette ble satt på vent da vi – i mai – forsto at vi kom til å få mer penger å rutte med. For det er viktig å se alt i en helhet.

Øystein Hitland forteller at både intern og ekstern ekspertise er involvert i planleggingen videre. Formannen i leirstedets styre er sivilarkitekt, og bestyreren er tømrer. I tillegg er det et konsulentfirma inne i bildet.

Før salget hadde Skoghus 1 500 000 kroner på bok med tanke på denne oppussingen. Nå kan en bruke over fem millioner uten å ta opp lån.

Skoghus leirsted ble etablert i 1947. Torunn og Kjell Sørensen er bestyrerpar. I tillegg til leirer og arrangement i kristen regi blir stedet brukt som vandrerhjem hver sommer.    


I 1986 utga NLM det lille heftet Plan eller tilfeldighet. Kritiske merknader til Evolusjonsteorien. Forfatter var geolog Willy Fjeldskaar som i dag er professor ved Universitet i Stavanger. I særlig grad kritiserer heftet, som ble trykket i mange tusen eksemplarer, ideen om at livet og levende organismer er blitt til uten noen skaper.

Den konservative nettavisen Minerva har de siste ukene publisert en rekke kritiske artikler om oppvekst i religiøse miljøer. Det startet med et sterkt intervju med Sara Charlotte Amundsen (21). Hun vokste opp i Jehovas vitner, men vendte menigheten ryggen som 19-åring og ble deretter utstøtt.

Nesten halvveis inn 2017 har jeg lyst til å rette en stor takk til alle misjonsvenner som blant annet gjennom sin givertjeneste bidro til at NLM enda et år kunne være med og utbre Guds rike i Norge og i utlandet. Når regnskapet i tillegg kunne gjøres opp med et resultat som viser at det i fjor ble brukt omtrent like mye penger som kom inn, var det ekstra gledelig.

Utsyn på Facebook

Stor-Kina

Stor-Kina er NLMs eldste misjonsfelt. Mye av arbeidet i fastlands-Kina handler i dag om bistand og kristent fagpersonell.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Sal 119:105 Ditt ord er en lykt for min fot og et lys på min sti.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.