> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / – Spennende og utfordrende– Spennende og utfordrende

Foto: Region Midt-Norge

Fra nyttår er Tarjei Løvik regionleder i NLM Midt-Norge. Han har sagt ja til å ta oppgaven i ett år. Løvik sier ansvaret er veldig spennende og utfordrende.

– Det er mange forhold å ha oversikt over og ansvar for. Jeg ser fram til samarbeidet med ansatte, styrende organ og misjonsvenner om hvordan vi kan utvikle arbeidet vårt videre. Et godt samspill mellom alle parter er viktig for å få utvikling, sier Løvik.

Den nye regionlederen er 47 år gammel og teolog fra Menighetsfakultetet. Han vokste opp i Ytre Enebakk og har ingen røtter i Trøndelag, men kona Hanna Kimo Løvik er fra Trondheim. De bor på Ler i Melhus og har tre barn.

Har vært prest

– Jeg har vært feltprest og menighetsprest, men det er fra Misjonssambandet, eller Misjonshuset i Ytre Enebakk, jeg har bakgrunnen min. Særlig aktiv var jeg i en stor ungdomsforening og et ungdomskor der. Selv om jeg ble prest, var bakgrunnen min mer Misjonssambands-preget enn kirkelig, forklarer han.

Før Løvik begynte som ungdomsarbeider i Betania misjonsforsamling i Trondheim, i 2008, hadde han også en periode i Studentlaget, og en tid som bussjåfør. Senere har han vært ungleder og forkynner i NLM Midt-Norge.

Et personlig valg

– Kan du fortelle litt om den personlige utviklingen din som kristen?

– Fram til 15-årsalderen var det nærmest selvsagt å være kristen. Men da oppdaget jeg at Gud ville ha et personlig forhold til meg. Det var på en leir i regi av Ungdom i Oppdrag jeg fikk en åndelig oppvåkning og tok et personlig valg om å følge Jesus.

Løvik begynte tidlig å tenke på en såkalt heltidstjeneste i Guds rikes arbeid.

– Dette var noe som fulgte meg hele veien, og som også førte til at jeg begynte å studere teologi, understreker han.

Misjon i sentrum

Når det gjelder erfaringene han har gjort senere, peker han særlig på etableringen av Flå misjonsforsamling:

– Det var fint og lærerikt å få være med på det. Vi trenger å finne nye veier for arbeidet.

– Tenker du mye på ytremisjonsansvaret? 

– Jeg har ikke vært ute selv, men jeg ønsker at dette skal stå sentralt i det lokale arbeidet vårt. Det er for eksempel viktig å holde kontakt med utsendingene fra regionen, og å tenke på rekruttering. For det trengs nye også til ytremisjonsoppgavene, avslutter Tarjei Løvik. 

– En ledertype

Hjalmar Hugdal, leder i regionstyret, er svært takknemlig for at Tarjei Løvik sa ja til å ta dette ansvaret.

– Han kjenner både forholdene og folket, og jeg har stor tro på at dette vil gå bra, sier Hugdal i en kommentar.

Han peker på at Løvik sitter inne med bred erfaring.

– Og så er han en ledertype, har fått gode evner til å tenke på det langsiktige og bærekraftige. Jeg er veldig glad for at akkurat han sa ja til denne oppgaven, poengterer Hjalmar Hugdal. 


Terje Tvedt, blant annet professor i geografi, har lenge fremmet sterk kritikk av norske myndigheters støtte til bistandsprosjekter i regi av norsk misjon. I 2004 stod han bak TV2s kritiske dokumentar «Statsmisjonærene». Tvedt mener at siden kristen misjon først og fremst vil at mennesker skal bli kristne, betyr statlig støtte til misjonsorganisasjoners bistandsprosjekter at den norske stat finansierer ren misjonsvirksomhet.

I 2005 utga Jo Nesbø, Norges desidert mest leste krimforfatter, krimromanen Frelseren. I begynnelsen av boken blir ei ung jente voldtatt på en leir i regi av Frelsesarmeen. Til flere medier uttalte Nesbø at ekstra mange overgrep foregår i lukkede, kristne miljøer. Samme påstand, lagt i munnen på en psykolog, dukker opp i romanen.

I 126 år har NLM vært noe mer enn «bare» en misjonsorganisasjon. Selv om kallet til de minst nådde har stått helt sentralt, har det omfattende arbeidet i Norge hatt en selvstendig verdi. Det har aldri vært slik at denne virksomheten bare er blitt sett på som bare et slags innsamlingsredskap eller et mobiliseringsredskap.

Utsyn på Facebook

Sentral-Asia

Bibeloversettelse er tidkrevende, men viktig. I Sentral-Asia har en minoritetsgruppe nå snart fått Bibelen på sitt eget språk.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Joh 15:2 Hver grein på meg som ikke bærer frukt, tar han bort. Og hver den som bærer frukt, renser han, for at den skal bære mer frukt.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.