> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Spent etter valg i KenyaSpent etter valg i Kenya

Det er en spent stemning i Kenya etter valget, men NLMs utsendinger i landet er trygge. Majoriteten av utsendingene er i Nairobi. (Foto: Ninara/Flickr)

Da kenyanere gikk til valg 8. august var det forventet et jevnt resultat. Sittende president Kenyatta ble erklært vinner, men opposisjonen hevder at de vant ved valgfusk.

– Valgkommisjonen IEBC's elektroniske valgportal viste raskt at den sittende presidenten Uhuru Kenyatta ledet med god margin med cirka 55 prosent av stemmene. Allerede valgnatten gikk opposisjonsleder Raila Odinga ut og hevdet at resultatet var tuklet med. Morgenen 9. august hevdet Odinga at han satt på beviser for at valgserveren var hacket, og resultatet tuklet med, noe som ganske raskt utløste noen demonstrasjoner og klinsjer mellom demonstranter og politiet lokalt i Nairobi og i Kisumu, skriver NLMs stedlige representant i Øst-Afrika, Kristoffer Krohn Sævre, på regionens nettside.

 

Ny tale tirsdag

Videre meldes det på nlm.no: – Foruten noen kjerneområder for opposisjonen har landet vært preget av ro, i motsetning til tidligere valg i Kenya. Det er likevel en spent stemning, og flere mennesker har mistet livet i klinsjer med politiet. 13. august møtte Odinga støttespillere og holdt fremdeles på anklagene om valgfusk. 16. august kom Odinga og opposisjonen heldigvis til konklusjonen å ta saken til retten, hvilket er konstitusjonelt riktig vei å gå hvis man har innsigelser på valgresultatet. Dette betyr at uroen vi har opplevd etter all sannsynlighet er over, og at landet kan vende tilbake til hverdagen. Høyesterett vil behandle saken innen to uker. 

  

Er trygge

Sævre, som er stasjonert i Nairobi, forteller at NLMs utsendinger er trygge: – Majoriteten av utsendingene befinner seg i Nairobi, og er forsiktige med hvor de beveger seg inntil situasjonen er avklart og valgresultatet er annonsert og akseptert. NLMs arbeid på to lokasjoner har blitt midlertidig stanset for å være på den sikre siden. Det er liten grunn til å tro at NLMs arbeid eller utsendinger risikerer å møte på voldelige konfrontasjoner.


I 1986 utga NLM det lille heftet Plan eller tilfeldighet. Kritiske merknader til Evolusjonsteorien. Forfatter var geolog Willy Fjeldskaar som i dag er professor ved Universitet i Stavanger. I særlig grad kritiserer heftet, som ble trykket i mange tusen eksemplarer, ideen om at livet og levende organismer er blitt til uten noen skaper.

Den konservative nettavisen Minerva har de siste ukene publisert en rekke kritiske artikler om oppvekst i religiøse miljøer. Det startet med et sterkt intervju med Sara Charlotte Amundsen (21). Hun vokste opp i Jehovas vitner, men vendte menigheten ryggen som 19-åring og ble deretter utstøtt.

Nesten halvveis inn 2017 har jeg lyst til å rette en stor takk til alle misjonsvenner som blant annet gjennom sin givertjeneste bidro til at NLM enda et år kunne være med og utbre Guds rike i Norge og i utlandet. Når regnskapet i tillegg kunne gjøres opp med et resultat som viser at det i fjor ble brukt omtrent like mye penger som kom inn, var det ekstra gledelig.

Utsyn på Facebook

Stor-Kina

Stor-Kina er NLMs eldste misjonsfelt. Mye av arbeidet i fastlands-Kina handler i dag om bistand og kristent fagpersonell.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Sal 119:105 Ditt ord er en lykt for min fot og et lys på min sti.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.