> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Tett på jordskjelvet i IndonesiaTett på jordskjelvet i Indonesia

Jordskjelvet har ført til at utallige mennesker har mistet hjemmene sine. Ill. foto: Roar Lindefjeld

NLMs arbeid i Indonesia ble berørt av et kraftig jordskjelv som rammet flere øyer søndag. Ifølge BBC er 91 personer rapportert døde.

– Noe av misjonsarbeidet vårt i Indonesia er sensitivt. Derfor går vi for eksempel ikke ut med detaljer om hvor alle utsendingene våre bor, forklarer Olav Vestbøstad, regionleder for Indonesia i NLM.

Akkurat nå har NLM fem familier i Indonesia. En familie har de siste ukene vært i Norge. De andre utsendingene bor på ulike steder i det store landet, men et av ekteparene bor i området der jordskjelvet kunne merkes.

– Våre folk, både utsendinger og lokalt ansatte, er trygge og har det bra, men situasjonen oppleves selvsagt skremmende. Ødeleggelsene er store, og det er tragisk at så mange menneskeliv har gått tapt, sier Vestbøstad.

I provinsen der jordskjelvet rammet hardest startet NLM tidligere i år et bistandsprosjekt innenfor helse som er støttet av Digni/Norad. Prosjektet er et samarbeidsprosjekt med lokale myndigheter.

– Jordskjelvet og ødeleggelsen kan nok komme til å berøre prosjektet vårt. Det sentrale i oppstartsfasen nå vil være å rette arbeidet mot særlig sårbare grupper, som barn og gravide.


Mange har påstått at en klassisk bedehusforkynnelse har vært så fokusert på den andre trosartikkel – altså budskapet om frelse – at den første trosartikkels ord om Gud som skaper har blitt oversett. Konsekvensen er, sies det gjerne, at forkynnelsen bare understreker menneskets syndighet og tier om at vi er skapt i Guds bilde.

Nylig var jeg på en internasjonal kristen konferanse hvor en tysker etter noen få minutter spurte: «Men hva slags lutheraner er du? Her i Tyskland pleier de å være veldig liberale». Hva er da et godt svar?

De siste ukene har det vært debatt om hvorvidt det israelske flagget bør heises når NLM feirer generalforsamling til sommeren. Som kjent konkluderte hovedstyret med å si nei til denne oppfordringen (selv om det vil bli både bønn for Israel og seminar om temaet). Det har ført til kraftige reaksjoner.

Utsyn på Facebook

Norge

NLM ønsker å se levende og utadrettede kristne fellesskap over hele Norge.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Matt 11:29 Ta mitt åk på dere og lær av meg, for jeg er nedbøyd og ydmyk av hjertet. Så skal dere finne hvile for deres sjeler.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.