> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Trekker familier ut av MaliTrekker familier ut av Mali

NLM skal ikke lenger ha barnefamilier i Mali. Her fra årets misjonærkonferanse i Vest-Afrika, der utsendinger både til Mali og Elfenbenskysten var samlet. (Foto: Venke Haga)

– Sikkerhetssituasjonen i Mali har forverret seg den siste tiden. Av den grunn finner vi det ikke lenger forsvarlig å ha stasjonert barnefamilier i landet, sier Kjell Jaren, som er NLMs regionleder for Vest-Afrika.

Mali har vært preget av uro de siste årene. NLM sendte sine første misjonærer til landet i 2005 etter store uroligheter i nabolandet Elfenbenskysten. I 2012 ble misjonærene trukket ut på grunn av et militærkupp. Året etter kunne de vende tilbake.

Men særlig nord i Mali har militante islamister vært svært aktive, og det har vært utrygt for utlendinger. NMS har sett seg tvunget til å avslutte sitt misjonsarbeid nord i landet.

   

Terrorangrep

De siste årene har det vært flere terrorangrep også i hovedstaden, og 18. juni ble et feriesenter utenfor Bamako angrepet. På dette feriesenteret var familien Anita og Sveinn Einar Zimsen med sine fire barn. Familien har i mange år vært NLMs utsendinger i Mali.

Til sammen ble seks personer drept i forbindelse med angrepet, fire av disse var terrorister.

– Dette angrepet er dessverre ikke en enkeltstående episode. Selv om utsendingene våre har opplevd seg som ganske trygge i landsbyen der vi har arbeidet siden 2005, må vi gjøre regelmessige vurderinger av sikkerheten i området. Vi har innhentet mye informasjon fra ulikt hold de siste ukene og har konkludert med at det er for utrygt for barnefamilier i Mali nå, sier Kjell Jaren.

 

Til Elfenbenskysten

Sist høst kom Bergfrid Almelid ut til en ny periode. Hun vil etter alt å dømme bli værende i Mali og blant annet følge opp et bistandsprosjekt. (Foto: Torgeir Henden)

– Hva skjer med de to familiene som har bodd i Mali denne våren?

– Disse to familiene vil kunne gå inn i meningsfulle oppgaver i Elfenbenskysten. Det vil nok også være aktuelt med kortere besøk til Mali. Vi ønsker å følge opp arbeidet der, og våre kontakter, så godt som mulig, sier Jaren.

Sist høst kom Bergfrid Almelid ut til en ny periode. Hun vil etter alt å dømme bli værende i Mali og blant annet følge opp et bistandsprosjekt.

– Vi har regelmessig gjennomgang av hvilke forhåndsregler våre utsendinger bør ta når de er i Mali. Vi er takknemlig for at Bergfrid kan fortsette sitt viktige arbeid i landet og vi vil følge nøye med på sikkerhetssituasjonen fremover.


Mange har påstått at en klassisk bedehusforkynnelse har vært så fokusert på den andre trosartikkel – altså budskapet om frelse – at den første trosartikkels ord om Gud som skaper har blitt oversett. Konsekvensen er, sies det gjerne, at forkynnelsen bare understreker menneskets syndighet og tier om at vi er skapt i Guds bilde.

Nylig var jeg på en internasjonal kristen konferanse hvor en tysker etter noen få minutter spurte: «Men hva slags lutheraner er du? Her i Tyskland pleier de å være veldig liberale». Hva er da et godt svar?

De siste ukene har det vært debatt om hvorvidt det israelske flagget bør heises når NLM feirer generalforsamling til sommeren. Som kjent konkluderte hovedstyret med å si nei til denne oppfordringen (selv om det vil bli både bønn for Israel og seminar om temaet). Det har ført til kraftige reaksjoner.

Utsyn på Facebook

Norge

NLM ønsker å se levende og utadrettede kristne fellesskap over hele Norge.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Matt 11:29 Ta mitt åk på dere og lær av meg, for jeg er nedbøyd og ydmyk av hjertet. Så skal dere finne hvile for deres sjeler.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.