> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Trekker familier ut av MaliTrekker familier ut av Mali

NLM skal ikke lenger ha barnefamilier i Mali. Her fra årets misjonærkonferanse i Vest-Afrika, der utsendinger både til Mali og Elfenbenskysten var samlet. (Foto: Venke Haga)

– Sikkerhetssituasjonen i Mali har forverret seg den siste tiden. Av den grunn finner vi det ikke lenger forsvarlig å ha stasjonert barnefamilier i landet, sier Kjell Jaren, som er NLMs regionleder for Vest-Afrika.

Mali har vært preget av uro de siste årene. NLM sendte sine første misjonærer til landet i 2005 etter store uroligheter i nabolandet Elfenbenskysten. I 2012 ble misjonærene trukket ut på grunn av et militærkupp. Året etter kunne de vende tilbake.

Men særlig nord i Mali har militante islamister vært svært aktive, og det har vært utrygt for utlendinger. NMS har sett seg tvunget til å avslutte sitt misjonsarbeid nord i landet.

   

Terrorangrep

De siste årene har det vært flere terrorangrep også i hovedstaden, og 18. juni ble et feriesenter utenfor Bamako angrepet. På dette feriesenteret var familien Anita og Sveinn Einar Zimsen med sine fire barn. Familien har i mange år vært NLMs utsendinger i Mali.

Til sammen ble seks personer drept i forbindelse med angrepet, fire av disse var terrorister.

– Dette angrepet er dessverre ikke en enkeltstående episode. Selv om utsendingene våre har opplevd seg som ganske trygge i landsbyen der vi har arbeidet siden 2005, må vi gjøre regelmessige vurderinger av sikkerheten i området. Vi har innhentet mye informasjon fra ulikt hold de siste ukene og har konkludert med at det er for utrygt for barnefamilier i Mali nå, sier Kjell Jaren.

 

Til Elfenbenskysten

Sist høst kom Bergfrid Almelid ut til en ny periode. Hun vil etter alt å dømme bli værende i Mali og blant annet følge opp et bistandsprosjekt. (Foto: Torgeir Henden)

– Hva skjer med de to familiene som har bodd i Mali denne våren?

– Disse to familiene vil kunne gå inn i meningsfulle oppgaver i Elfenbenskysten. Det vil nok også være aktuelt med kortere besøk til Mali. Vi ønsker å følge opp arbeidet der, og våre kontakter, så godt som mulig, sier Jaren.

Sist høst kom Bergfrid Almelid ut til en ny periode. Hun vil etter alt å dømme bli værende i Mali og blant annet følge opp et bistandsprosjekt.

– Vi har regelmessig gjennomgang av hvilke forhåndsregler våre utsendinger bør ta når de er i Mali. Vi er takknemlig for at Bergfrid kan fortsette sitt viktige arbeid i landet og vi vil følge nøye med på sikkerhetssituasjonen fremover.


I 1986 utga NLM det lille heftet Plan eller tilfeldighet. Kritiske merknader til Evolusjonsteorien. Forfatter var geolog Willy Fjeldskaar som i dag er professor ved Universitet i Stavanger. I særlig grad kritiserer heftet, som ble trykket i mange tusen eksemplarer, ideen om at livet og levende organismer er blitt til uten noen skaper.

Den konservative nettavisen Minerva har de siste ukene publisert en rekke kritiske artikler om oppvekst i religiøse miljøer. Det startet med et sterkt intervju med Sara Charlotte Amundsen (21). Hun vokste opp i Jehovas vitner, men vendte menigheten ryggen som 19-åring og ble deretter utstøtt.

Nesten halvveis inn 2017 har jeg lyst til å rette en stor takk til alle misjonsvenner som blant annet gjennom sin givertjeneste bidro til at NLM enda et år kunne være med og utbre Guds rike i Norge og i utlandet. Når regnskapet i tillegg kunne gjøres opp med et resultat som viser at det i fjor ble brukt omtrent like mye penger som kom inn, var det ekstra gledelig.

Utsyn på Facebook

Norge

I Norge driver NLM et stort og variert arbeid over hele landet. I dag satser vi også mer og mer på flerkulturelt arbeid.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

1Mos 2:3 Og Gud velsignet den sjuende dagen og helliget den, for på den hvilte han fra alt sitt verk, det Gud hadde skapt og ville gjøre.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.