> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Usikker fremtid for misjonsarbeidet i...Usikker fremtid for misjonsarbeidet i Mali

Fra NLMs tomt på landsbygda sørvest for Bamako. Foto: Geir Henning Tunheim

Nylig var generalsekretær Øyvind Åsland og leder for NLM utland, Hjalmar Bø, i Elfenbenskysten for å møte alle utsendingene fra Mali. Fremtiden for misjonsarbeidet i landet er usikker.

– Vi har ikke tatt noen endelig avgjørelse enda, men sikkerhetssituasjonen i Mali er bekymringsfull. Vi vil ta en grundig vurdering av situasjonen i løpet av de neste månedene, sier generalsekretær Øyvind Åsland, som forteller at det i sommer ikke vil være noen barnefamilier på landsbygda.

  

Opplevde terrorangrep

Det var 18. juni at bevæpnede menn angrep feriesenteret Le Campement de Kangaba utenfor Bamako i Mali hvor familien Anita og Sveinn Einar Zimsen var gjester. Til sammen ble seks personer drept i forbindelse med angrepet, fire av disse var terrorister. Det tok mange timer før familien Zimsen, med sine fire barn, var i sikkerhet.

– De opplevde selvsagt angrepet som skremmende. Derfor var det viktig for oss ved hovedkontoret å møte utsendingene og bruke tid sammen, sier Åsland.

Han forteller at også en fagperson fra Modum Bad var med til Mali. – Vi hadde samtaler om det de hadde vært gjennom, om sikkerhetssituasjonen og om det viktige arbeidet vi står i.

   

Usikker situasjon

Sikkerhetssituasjonen i Mali har de siste årene vært usikker. Særlig nord i landet har militante islamister vært svært aktive. Flere terrorangrep har vært gjennomført i hovedstaden Bamako de siste årene. NMS har sett seg tvunget til å avslutte misjonsarbeidet som har vært drevet nord i landet.

Der NLM har hatt sitt arbeid, i sør mot grensen til Elfenbenskysten, har situasjonen imidlertid vært mer stabil.

– På landsbygda har utsendingene opplevd at de er ganske trygge. Men de må ganske ofte til hovedstaden Bamako, og vi må derfor ta en helhetsvurdering av sikkerheten, sier Åsland.

  

Det siste året har NLM hatt seks voksne utsendinger stasjonert på landsbygda i Mali. Den ene av disse, læreren Birte Mesøy, avsluttet nylig sin periode. I tillegg kommer familien Zimsen, familien Anna Birgitte og Fredrik Berge samt Bergfrid Almelid.

Disse fem reiste til Abidjan i Elfenbenskysten for å møte Åsland og Bø. Med på samtalene var også Venche Haga, som er stedlig representant for Vest-Afrika.


I 1986 utga NLM det lille heftet Plan eller tilfeldighet. Kritiske merknader til Evolusjonsteorien. Forfatter var geolog Willy Fjeldskaar som i dag er professor ved Universitet i Stavanger. I særlig grad kritiserer heftet, som ble trykket i mange tusen eksemplarer, ideen om at livet og levende organismer er blitt til uten noen skaper.

Den konservative nettavisen Minerva har de siste ukene publisert en rekke kritiske artikler om oppvekst i religiøse miljøer. Det startet med et sterkt intervju med Sara Charlotte Amundsen (21). Hun vokste opp i Jehovas vitner, men vendte menigheten ryggen som 19-åring og ble deretter utstøtt.

Nesten halvveis inn 2017 har jeg lyst til å rette en stor takk til alle misjonsvenner som blant annet gjennom sin givertjeneste bidro til at NLM enda et år kunne være med og utbre Guds rike i Norge og i utlandet. Når regnskapet i tillegg kunne gjøres opp med et resultat som viser at det i fjor ble brukt omtrent like mye penger som kom inn, var det ekstra gledelig.

Utsyn på Facebook

Norge

I Norge driver NLM et stort og variert arbeid over hele landet. I dag satser vi også mer og mer på flerkulturelt arbeid.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

1Mos 2:3 Og Gud velsignet den sjuende dagen og helliget den, for på den hvilte han fra alt sitt verk, det Gud hadde skapt og ville gjøre.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.