> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Utsyn tok fyrUtsyn tok fyr

Elsa Himle med det brannskadde bladet. Til venstre det aktuelle nummeret og ein mogleg ny vervepremie. Foto: Per Ove Aarseth/Narve Jonas Nystøyl

Mange har erfart at misjonsbladet Utsyn kan skape brann for Guds rikes sak. Men også Utsyn kan ta fyr. Det opplevde Elsa Himle nyleg.

Elsa Himle på Fiskå i Strand kommune opplevde noko svært uvanleg torsdag 12. april. Ho hadde henta posten og sett seg på verandaen med Utsyn.

– Men så måtte eg inn eit ærend, og då eg etter få minutt kom ut att, merka eg at det lukta svidd. I det same såg eg Utsyn, det hadde teke fyr, fortel ho lett oppskaka.

  

Alt gjekk veldig fort føre seg, og Elsa Himle hugsar ikkje alle detaljar. Men ho trur at ho fekk bladet ned på golvet og sløkte elden ved å trakke på det.

   

Eld og vatn

12. april var ein dag med strålande sol og ein lett trekk i lufta. Ei glasflaske – vel halvfull av vatn – stod på bordet, og Elsa Himle reknar med at solstrålane som gjekk gjennom flaska, må ha samla seg i eit brennpunkt akkurat der Utsyn vart lagt.

– Det var eit utruleg samantreff, seier ho.

  

Brennheitt misjonsstoff

Mannen hennar, Gudleik Himle, er også overraska over at solvarmen kunne brenne seg gjennom dei 32 sidene på så kort tid.

– Det vanlege er at Utsyn kan skape brann i oss som les det, brann for misjonens sak, men denne gongen var det bladet sjølv som flamma opp, humrar ekteparet.      

  


Terje Tvedt, blant annet professor i geografi, har lenge fremmet sterk kritikk av norske myndigheters støtte til bistandsprosjekter i regi av norsk misjon. I 2004 stod han bak TV2s kritiske dokumentar «Statsmisjonærene». Tvedt mener at siden kristen misjon først og fremst vil at mennesker skal bli kristne, betyr statlig støtte til misjonsorganisasjoners bistandsprosjekter at den norske stat finansierer ren misjonsvirksomhet.

I 2005 utga Jo Nesbø, Norges desidert mest leste krimforfatter, krimromanen Frelseren. I begynnelsen av boken blir ei ung jente voldtatt på en leir i regi av Frelsesarmeen. Til flere medier uttalte Nesbø at ekstra mange overgrep foregår i lukkede, kristne miljøer. Samme påstand, lagt i munnen på en psykolog, dukker opp i romanen.

I 126 år har NLM vært noe mer enn «bare» en misjonsorganisasjon. Selv om kallet til de minst nådde har stått helt sentralt, har det omfattende arbeidet i Norge hatt en selvstendig verdi. Det har aldri vært slik at denne virksomheten bare er blitt sett på som bare et slags innsamlingsredskap eller et mobiliseringsredskap.

Utsyn på Facebook

Stor-Kina

I mange år opplevde kristne i Kina forfølgelse, og det kan fortsatt være krevende å følge Jesus i dag.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Rom 11:6 Men er det av nåde, da er det ikke mer av gjerninger. Ellers blir nåden ikke lenger nåde.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.