> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Utsyn tok fyrUtsyn tok fyr

Elsa Himle med det brannskadde bladet. Til venstre det aktuelle nummeret og ein mogleg ny vervepremie. Foto: Per Ove Aarseth/Narve Jonas Nystøyl

Mange har erfart at misjonsbladet Utsyn kan skape brann for Guds rikes sak. Men også Utsyn kan ta fyr. Det opplevde Elsa Himle nyleg.

Elsa Himle på Fiskå i Strand kommune opplevde noko svært uvanleg torsdag 12. april. Ho hadde henta posten og sett seg på verandaen med Utsyn.

– Men så måtte eg inn eit ærend, og då eg etter få minutt kom ut att, merka eg at det lukta svidd. I det same såg eg Utsyn, det hadde teke fyr, fortel ho lett oppskaka.

  

Alt gjekk veldig fort føre seg, og Elsa Himle hugsar ikkje alle detaljar. Men ho trur at ho fekk bladet ned på golvet og sløkte elden ved å trakke på det.

   

Eld og vatn

12. april var ein dag med strålande sol og ein lett trekk i lufta. Ei glasflaske – vel halvfull av vatn – stod på bordet, og Elsa Himle reknar med at solstrålane som gjekk gjennom flaska, må ha samla seg i eit brennpunkt akkurat der Utsyn vart lagt.

– Det var eit utruleg samantreff, seier ho.

  

Brennheitt misjonsstoff

Mannen hennar, Gudleik Himle, er også overraska over at solvarmen kunne brenne seg gjennom dei 32 sidene på så kort tid.

– Det vanlege er at Utsyn kan skape brann i oss som les det, brann for misjonens sak, men denne gongen var det bladet sjølv som flamma opp, humrar ekteparet.      

  


Generalforsamlingen (GF) er viktige for NLM! Det er vårt øverste organ der de viktige beslutningene fattes, og det er et stevne som mange opplever at gir inspirasjon og fornyelse av kallet. Årets GF bekrefter det. Jeg har sjelden fått så mange begeistrede tilbakemeldinger som etter GF-uken i begynnelsen av juli.

Mange har påstått at en klassisk bedehusforkynnelse har vært så fokusert på den andre trosartikkel – altså budskapet om frelse – at den første trosartikkels ord om Gud som skaper har blitt oversett. Konsekvensen er, sies det gjerne, at forkynnelsen bare understreker menneskets syndighet og tier om at vi er skapt i Guds bilde.

Nylig var jeg på en internasjonal kristen konferanse hvor en tysker etter noen få minutter spurte: «Men hva slags lutheraner er du? Her i Tyskland pleier de å være veldig liberale». Hva er da et godt svar?

Utsyn på Facebook

Vest-Afrika

I Vest-Afrika formidler våre utsendinger Guds kjærlighet gjennom ord og handling blant to unådde folkeslag.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Sal 119:165 Stor fred har de som elsker din lov, og det er ikke noe anstøt for dem.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.