> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Variert oppslutning om NLMs sommertreffVariert oppslutning om NLMs sommertreff

På sommertreffene er det ulike aktiviteter både til lands og vanns. Her fra Lundeneset i Ølensvåg i Rogaland. (Sommertreff Lundeneset)

Det siste av NLMs tre sommertreff for tenåringer er nå i gang. Fra onsdag til søndag er 154 deltakere og 64 ledere samlet på Drottningborg vgs. i Grimstad. Sist helg var det slike treff på Lundeneset vgs. i Rogaland og på Val vgs. i Nord-Trøndelag.

Til Val kom det færre enn forventet. – Det var 22 deltakere, men vi hadde det supert, sier Andreas Gjøra, leder i barne- og ungdomsrådet i regionen.

Det var andre gang man arrangerte et sommertreff på Val og man regner med at det tar noe tid å bygge opp et slikt arrangement. – Vi satser derfor friskt også neste år, forsikrer administrasjonsleder Irene Sandberg Sæther i Region Midt-Norge.

  

Stiv kuling er ingen hindring på Sommertreff Drottningborg. Foto: Brit Kari Urdal

  

Venteliste

Sommertreffet på Lundeneset har lenger tradisjon og er godt innarbeidet i regionen. 150 deltakere var påmeldt og 20–30 tenåringer stod på venteliste. I tillegg var det 50 ledere. På bakgrunn av den store oppslutningen de siste årene, vurderer man å ta i mot flere deltakere neste år.

En av dem som har vært med som leder på Lundeneset i flere år, Eirik Stensland, forteller til Utsyn at fire unge tok i mot Jesus under sommertreffet der i år.

 

Bli kjent med Bibelen

På sin nettside forteller Region sør at det er deltakere fra Sørlandet, Stavanger, Jæren, Finnsnes, Østfold, Vestfold og store deler av Midt-Norge på sommertreffet på Drottningborg.

– Jeg håper Sommertreff blir en uke der vi skal ha det kjekt sammen, der deltakerne vil oppleve å få venner for livet. Jeg ønsker også at dette skal bli en uke der den enkelte, gjennom forkynnelsen, kan bli bedre kjent med Bibelen. Og så håper jeg at vi klarer å nå inn til ungdommene slik at de virkelig forstår budskapet og at de selv ønsker å være en del av det de får høre, sier Marta Lodden, prosjektleder for treffet.

   

Årets nye aktivitet på Sommertreff Drottningborg er boblefotball. Foto: Brit Kari Urdal

   

Press og forventninger

For alle tre sommertreffene har man valgt «Frihet» som tema.

– I samfunnet vi lever i kan ungdommene lett bli fanget av alt presset og alle forventningene som ligger der. Derfor ønsker vi å få frem at i Jesus så har vi frihet. Vi har også flere undertemaer av «Frihet» som vi håper kan romme noe av alt det vi ønsker å formidle, sier Marta Lodden. Det er lærer ved Drottningborg videregående skole, Trond Vorhaug som har ha bibeltimene.


Terje Tvedt, blant annet professor i geografi, har lenge fremmet sterk kritikk av norske myndigheters støtte til bistandsprosjekter i regi av norsk misjon. I 2004 stod han bak TV2s kritiske dokumentar «Statsmisjonærene». Tvedt mener at siden kristen misjon først og fremst vil at mennesker skal bli kristne, betyr statlig støtte til misjonsorganisasjoners bistandsprosjekter at den norske stat finansierer ren misjonsvirksomhet.

I 2005 utga Jo Nesbø, Norges desidert mest leste krimforfatter, krimromanen Frelseren. I begynnelsen av boken blir ei ung jente voldtatt på en leir i regi av Frelsesarmeen. Til flere medier uttalte Nesbø at ekstra mange overgrep foregår i lukkede, kristne miljøer. Samme påstand, lagt i munnen på en psykolog, dukker opp i romanen.

I 126 år har NLM vært noe mer enn «bare» en misjonsorganisasjon. Selv om kallet til de minst nådde har stått helt sentralt, har det omfattende arbeidet i Norge hatt en selvstendig verdi. Det har aldri vært slik at denne virksomheten bare er blitt sett på som bare et slags innsamlingsredskap eller et mobiliseringsredskap.

Utsyn på Facebook

Stor-Kina

I mange år opplevde kristne i Kina forfølgelse, og det kan fortsatt være krevende å følge Jesus i dag.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Jak 1:26 Den som mener at han dyrker Gud, og ikke holder sin tunge i tømme, men bedrar sitt eget hjerte, hans gudsdyrkelse er forgjeves.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.