> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Variert oppslutning om NLMs sommertreffVariert oppslutning om NLMs sommertreff

På sommertreffene er det ulike aktiviteter både til lands og vanns. Her fra Lundeneset i Ølensvåg i Rogaland. (Sommertreff Lundeneset)

Det siste av NLMs tre sommertreff for tenåringer er nå i gang. Fra onsdag til søndag er 154 deltakere og 64 ledere samlet på Drottningborg vgs. i Grimstad. Sist helg var det slike treff på Lundeneset vgs. i Rogaland og på Val vgs. i Nord-Trøndelag.

Til Val kom det færre enn forventet. – Det var 22 deltakere, men vi hadde det supert, sier Andreas Gjøra, leder i barne- og ungdomsrådet i regionen.

Det var andre gang man arrangerte et sommertreff på Val og man regner med at det tar noe tid å bygge opp et slikt arrangement. – Vi satser derfor friskt også neste år, forsikrer administrasjonsleder Irene Sandberg Sæther i Region Midt-Norge.

  

Stiv kuling er ingen hindring på Sommertreff Drottningborg. Foto: Brit Kari Urdal

  

Venteliste

Sommertreffet på Lundeneset har lenger tradisjon og er godt innarbeidet i regionen. 150 deltakere var påmeldt og 20–30 tenåringer stod på venteliste. I tillegg var det 50 ledere. På bakgrunn av den store oppslutningen de siste årene, vurderer man å ta i mot flere deltakere neste år.

En av dem som har vært med som leder på Lundeneset i flere år, Eirik Stensland, forteller til Utsyn at fire unge tok i mot Jesus under sommertreffet der i år.

 

Bli kjent med Bibelen

På sin nettside forteller Region sør at det er deltakere fra Sørlandet, Stavanger, Jæren, Finnsnes, Østfold, Vestfold og store deler av Midt-Norge på sommertreffet på Drottningborg.

– Jeg håper Sommertreff blir en uke der vi skal ha det kjekt sammen, der deltakerne vil oppleve å få venner for livet. Jeg ønsker også at dette skal bli en uke der den enkelte, gjennom forkynnelsen, kan bli bedre kjent med Bibelen. Og så håper jeg at vi klarer å nå inn til ungdommene slik at de virkelig forstår budskapet og at de selv ønsker å være en del av det de får høre, sier Marta Lodden, prosjektleder for treffet.

   

Årets nye aktivitet på Sommertreff Drottningborg er boblefotball. Foto: Brit Kari Urdal

   

Press og forventninger

For alle tre sommertreffene har man valgt «Frihet» som tema.

– I samfunnet vi lever i kan ungdommene lett bli fanget av alt presset og alle forventningene som ligger der. Derfor ønsker vi å få frem at i Jesus så har vi frihet. Vi har også flere undertemaer av «Frihet» som vi håper kan romme noe av alt det vi ønsker å formidle, sier Marta Lodden. Det er lærer ved Drottningborg videregående skole, Trond Vorhaug som har ha bibeltimene.


I 1986 utga NLM det lille heftet Plan eller tilfeldighet. Kritiske merknader til Evolusjonsteorien. Forfatter var geolog Willy Fjeldskaar som i dag er professor ved Universitet i Stavanger. I særlig grad kritiserer heftet, som ble trykket i mange tusen eksemplarer, ideen om at livet og levende organismer er blitt til uten noen skaper.

Den konservative nettavisen Minerva har de siste ukene publisert en rekke kritiske artikler om oppvekst i religiøse miljøer. Det startet med et sterkt intervju med Sara Charlotte Amundsen (21). Hun vokste opp i Jehovas vitner, men vendte menigheten ryggen som 19-åring og ble deretter utstøtt.

Nesten halvveis inn 2017 har jeg lyst til å rette en stor takk til alle misjonsvenner som blant annet gjennom sin givertjeneste bidro til at NLM enda et år kunne være med og utbre Guds rike i Norge og i utlandet. Når regnskapet i tillegg kunne gjøres opp med et resultat som viser at det i fjor ble brukt omtrent like mye penger som kom inn, var det ekstra gledelig.

Utsyn på Facebook

Norge

I Norge driver NLM et stort og variert arbeid over hele landet. I dag satser vi også mer og mer på flerkulturelt arbeid.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

1Mos 2:3 Og Gud velsignet den sjuende dagen og helliget den, for på den hvilte han fra alt sitt verk, det Gud hadde skapt og ville gjøre.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.