> Utsyn / Nyheter fra Utsyn / Variert oppslutning om NLMs sommertreffVariert oppslutning om NLMs sommertreff

På sommertreffene er det ulike aktiviteter både til lands og vanns. Her fra Lundeneset i Ølensvåg i Rogaland. (Sommertreff Lundeneset)

Det siste av NLMs tre sommertreff for tenåringer er nå i gang. Fra onsdag til søndag er 154 deltakere og 64 ledere samlet på Drottningborg vgs. i Grimstad. Sist helg var det slike treff på Lundeneset vgs. i Rogaland og på Val vgs. i Nord-Trøndelag.

Til Val kom det færre enn forventet. – Det var 22 deltakere, men vi hadde det supert, sier Andreas Gjøra, leder i barne- og ungdomsrådet i regionen.

Det var andre gang man arrangerte et sommertreff på Val og man regner med at det tar noe tid å bygge opp et slikt arrangement. – Vi satser derfor friskt også neste år, forsikrer administrasjonsleder Irene Sandberg Sæther i Region Midt-Norge.

  

Stiv kuling er ingen hindring på Sommertreff Drottningborg. Foto: Brit Kari Urdal

  

Venteliste

Sommertreffet på Lundeneset har lenger tradisjon og er godt innarbeidet i regionen. 150 deltakere var påmeldt og 20–30 tenåringer stod på venteliste. I tillegg var det 50 ledere. På bakgrunn av den store oppslutningen de siste årene, vurderer man å ta i mot flere deltakere neste år.

En av dem som har vært med som leder på Lundeneset i flere år, Eirik Stensland, forteller til Utsyn at fire unge tok i mot Jesus under sommertreffet der i år.

 

Bli kjent med Bibelen

På sin nettside forteller Region sør at det er deltakere fra Sørlandet, Stavanger, Jæren, Finnsnes, Østfold, Vestfold og store deler av Midt-Norge på sommertreffet på Drottningborg.

– Jeg håper Sommertreff blir en uke der vi skal ha det kjekt sammen, der deltakerne vil oppleve å få venner for livet. Jeg ønsker også at dette skal bli en uke der den enkelte, gjennom forkynnelsen, kan bli bedre kjent med Bibelen. Og så håper jeg at vi klarer å nå inn til ungdommene slik at de virkelig forstår budskapet og at de selv ønsker å være en del av det de får høre, sier Marta Lodden, prosjektleder for treffet.

   

Årets nye aktivitet på Sommertreff Drottningborg er boblefotball. Foto: Brit Kari Urdal

   

Press og forventninger

For alle tre sommertreffene har man valgt «Frihet» som tema.

– I samfunnet vi lever i kan ungdommene lett bli fanget av alt presset og alle forventningene som ligger der. Derfor ønsker vi å få frem at i Jesus så har vi frihet. Vi har også flere undertemaer av «Frihet» som vi håper kan romme noe av alt det vi ønsker å formidle, sier Marta Lodden. Det er lærer ved Drottningborg videregående skole, Trond Vorhaug som har ha bibeltimene.


I 126 år har NLM vært noe mer enn «bare» en misjonsorganisasjon. Selv om kallet til de minst nådde har stått helt sentralt, har det omfattende arbeidet i Norge hatt en selvstendig verdi. Det har aldri vært slik at denne virksomheten bare er blitt sett på som bare et slags innsamlingsredskap eller et mobiliseringsredskap.

Dette nummeret av Utsyn handler i særlig grad om Luther og reformasjonen. Vi markerer at det er 500 år siden Luther sendte ut sine 95 teser om avlatshandel, anger og bot. I etterkant ble Luthers anliggende ofte oppsummert i de tre «alene»-formuleringene: «Troen alene», «Nåden alene», «Skriften alene».

Et stortingsvalg er akkurat over. Innad i NLM vil de partipolitiske vurderingene variere – og det må vi respektere. Men uansett hva vi mener om valgets utfall bør vi kunne glede oss over at politikkens betydning er begrenset i et demokrati. Så lenge religionsfrihet og ytringsfrihet respekteres, kan NLM fortsatt bygge forsamlinger, arrangere møteuker og bibelhelger, og sende ut misjonærer.

Utsyn på Facebook

Etiopia

Til tross for en lang kristen historie finnes det fremdeles flere titalls folkegrupper i Etiopia som ikke har mulighet til å høre om Jesus.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Rom 10:13 For hver den som påkaller Herrens navn, skal bli frelst.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.