Gjengen talerstol

En bevegelse som vil gjøre Jesus kjent

Papirene viste meg at vi er med i en stor bevegelse som ønsker å gjøre himmelveien – Jesus – kjent for alle, sa han den eldste som tok ordet på årsmøtet for Region Midt-Norge, 94-åringen Rolf Bremnes.

Norsk Luthersk Misjonssamband Region Midt-Norge hadde regionkonferanse på Inderøy kulturhus 1.–3. juli. Den eldste som tok ordet under årsmøtedelen var Rolf Bremnes fra Namsos, snart 94 år gammel. Han fortalte at han hadde lest de utsendte sakspapirene med stor glede, og tilføyde at han for sin del har vært på himmelvei i mer enn 70 år.

– Og snart skal jeg heim, det blir fine greier, vitnet den gamle. Han smilte mot den store forsamlingen, og alle forsto at heimen han ser fram til, er det evige livet hos Gud.

Selv om det var en god del yngre på regionkonferansen, kom også regionleder Tarjei Løvik inn på at en blir gammel med årene, da han lørdag formiddag holdt åpningsandakt før årsmøtet. Han tok utgangspunkt i Joh 1,9–13 og poengterte at Gud ser på det indre. – Alle som tror på Jesus, kalles Guds barn, selv om de kan se skrukkete ut i det ytre, sa han.

Årsmeldinger, regnskap og valg

Det ble lagt fram årsmeldinger og regnskap for 2017, holdt valg og orientert om endringer i staben.

Et trekk som ble lagt merke til ved regnskapet, var at regionens bidrag til Misjonssambandets arbeid ute var over en million høyere enn budsjettert. Vakante stillinger hadde ført til reduksjon på utgiftssiden, mens gaveinntektene var omtrent som før.

Takke- og bønneemner

Representanter for Misjonssambandets institusjoner i Region Midt-Norge fikk komme med små rapporter fra driften, og med takke- og bønneemner. Heggli barnehage, Liavoll barnehage, Lilleval barnehage og Spiren barnehage ønsket forbønn for personalet og for barna. De var glade for muligheten til å drive kristne barnehager. Gjenbruksbutikkene i Orkdal, Verdal, Stjørdal og Trondheim ba om forbønn for medarbeiderne og lederne. Det ble også uttrykt takknemlighet for det de noen ganger får bety for kundene. KVT ville at misjonsfolket skulle takke for alle elevene deres, og be om at flere elever og foreldre må få kristent livsfundament. Rødde folkehøgskole har svak søkning og la det fram som et bønneemne. Skolen er takknemlig for dyktige ansatte, og for mulighetene til å utbedre bygningsmassen. Val vgs. ønsket forbønn for elever og ansatte, at de må få et møte med Jesus. Skolen er takknemlig for ansatte som gjør en kjempejobb. Val grunnskole ber om at Guds vilje må skje i spørsmålet om å bli offentlig godkjent. En er takknemlig for alt som har ordnet seg til nå. Laberget leirsted er glad for godt belegg på leirene, og for en stabil bemanning som samarbeider godt. Søvassli ønsker forbønn for leirarbeidet og lederne. Ungdomssenteret er takknemlig for alle støttespillere. Budstikka Namsos vil gjerne ha forbønn for frivillige som gjør det mulig å sende kristne radioprogram, at de må få eie Guds velsignelse.

Årsmøtesamtalen

I årsmøtesamtalen kom det fram en rekke tanker fra arbeidshverdagen. Håkon Hugdal fortalte om noe av det som blir gjort blant yngre, og om ringvirkninger som dette arbeidet kan føre til blant voksne. Knut Inge Blix Furuseth dro fram erfaringer fra Gaither-kvelder i Rissa. – Vi har funnet et konsept som fenger, fortalte han. Roald Stevik orienterte om eldres hyggestund på Nardo bedehus i Trondheim. Edit Jakobsen fortalte om en samtale- og bønnegruppe på Inderøy. Gruppen samler noen som snakker åpent sammen om livet og ber for hverandre. De ber også for arbeidet blant de unge. Åshild Ryen sa at Betania Ung samler rundt 85 til lovsang, bønn og forkynnelse hver lørdag. – Da jeg kom til Betania, fikk jeg snart spørsmål om å ta ansvar. Jeg opplevde at det var behov for meg, fortalte hun. Ryen framholdt Betania ung som en studentmenighet der folk søker Gud og sier ja til oppgaver. Hanna Hegle tok fram erfaringer fra en torsdagskafé i Namsos misjonsforsamling, et lavterskeltilbud der en ønsker at nye skal bli kjent med Jesus. Hjalmar Hugdal oppsummerte og sa at samtalen om arbeidet er viktig, og at en på slike måter kan inspirere og gi tips til hverandre.

De to kveldene

Allerede fredag kveld kom det mange til Inderøy, fra Oppdal og Aure i sør til Helgeland i nord. Allsangkonsert sto på programmet den kvelden. I tillegg til allsangen – ledet av regionmøtets dyktige forsangergruppe – deltok Steinkjer gospelkor. Marit Andersen forkynte Guds ord og fortalte fra misjonsarbeidet i Bolivia.

Et døgn seinere var det «Misjonsfest for hele familien». Koret Adorate sang, og Marit Andersen talte om den lidenskapen som apostelen Paulus var grepet av: «Brødre, mitt hjertes ønske og min bønn til Gud for dem er at de må bli frelst» (Rom 10,1). Samtidig stilte hun ransakende spørsmål om forholdet mellom uttalt bibeltroskap og praktiske realiteter. – Vi sier at Misjonssambandet er en vekkelsesbevegelse. Men dersom ingen vekkes gjennom arbeidet vårt, er vi ingen slik bevegelse, konstaterte hun.

Lørdag var det også spennende aktiviteter for barn, de yngste på kulturhuset og de over 8 år på Dampsaga svømmehall på Steinkjer. På ettermiddagen fikk store og små prøve årets nyhet - Misjonsmarkedet. Her ble det samlet inn penger til Barnas Misjonsprosjekt gjennom morsomme aktiviteter.

På ettermiddagstid ble det også holdt tre seminar. Etter misjonskvelden kom unge sammen på Sundsand strand for andakt, lek og pølser.

Grunnlag for nytt liv?

Søndag formiddag var Jarleif Gaustad taler, og Ednas menn deltok med sang. Gaustad viste til fortellingen om Sara som lo dag Abraham fikk vite at de skulle få barn. Hun innså at grunnlaget for nytt liv ikke var til stede (1 Mos 18). Men i Det nye testamente framheves hun likevel som en troshelt, en som holdt fast på Guds løfte (Heb 11). – Kanskje må vi innse at det er lite grunnlag for nytt liv også i virksomheten vår, og kanskje må det gjøres endringer. Men det skjer noe når Guds ord får møte hodet og hjertet vårt, understreket Gaustad.

Regionkonferansen ble avsluttet med storfamiliemøte søndag ettermiddag. Her deltok ungleder Irene Maria van Andel med andakt og Steinkjer Soul Children sang.