Morten Nord-Varhaug

Ny rektor på Fjellheim bibelskole

Morten Nord-Varhaug er tilsatt som ny rektor på Fjellheim Bibelskole. Han overtar etter Ingvald Andre Kårbø som har vært rektor siden 2017.

Han kommer fra stillingen som inspektør på Tryggheim Ungdomsskole på Nærbø, hvor han har arbeidet som lærer og inspektør siden 2014. Han har, sammen med familien, også en bakgrunn som misjonær i Kenya to perioder mellom 1999 -2009.

 

Guds ledelse

– Det var ikke i våre tanker å reise nordover, men da jeg ble utfordret på å søke stillingen, vokste det frem en ro for at det kunne være veien for oss, sier han.

Han mener at bibelskole er et viktig skoleslag, og han er imponert over det arbeidet som drives på Fjellheim. Spesielt synes han at det virker å være et godt fokus på bibel og misjon.

Selv har han ikke hatt noe direkte med Fjellheim å gjøre tidligere, men forteller han at han har hørt mye bra om skolen. Nå har han en datter som student der, men selv har han ikke vært der på mange år.

Han forteller at han tror på Guds ledelse i dette, og legger ikke skjul på at han gleder seg til å jobbe med ungdommene som skal gå der.

 

Misjonær

Som misjonær i Øst-Afrika drev han mye med bibelundervisning, spesielt i den andre perioden da han var tilknyttet Kapenguria bibelskole i Pokot. Denne gangen går turen nordover, og han og konen Kari-Synnøve flytter til Tromsø i sommer.

Han ser fram å komme inn i et godt personalfelleskap, og være med å videreutvikle skolen. Selv sier han at han liker kombinasjonen mellom administrasjon og undervisning, og han håper at skolen fortsatt vil ha et godt nedslag også i landsdelen.

Tromsø er en fin by, kjent for sitt gjestfrie folk og den storslåtte naturen rundt. Og midt i dette har Fjellheim en viktig plass. Med solid bibelundervisning og et godt fokus på misjon, som er det viktigste for den nye rektoren.

Her kan du lese om saken på Fjellheims nettsider.