Deltakere

Nyttårsfestivalen 2019/2020

80 deltakere og ledere feiret nyttår på snødekte Hurdal Verk folkehøgskole.

(Denne saken ble først publisert i Regionutsyn.)

Festivalen, som varte fra 29. desember til 1. januar, kunne tilby bibeltimer og kveldsmøter, aktiviteter av ulike slag, nyttårsmiddag og raketter. 60 deltakere fra 8. klasse og oppover fikk muligheten til en tur i slalåmbakken, ballaktiviteter i gymsalen og peiskos med ulike brettspill og aktiviteter.

Folk
Sosialt:Disse jentene hadde en flott nyttårshelg på Hurdal Ole Johan Bredvei Hvarnes

Overnattet på klasserom

På nyttårsfestivalen sover alle på klasserom slik at man lettere kan komme i kontakt med andre ungdommer, i tillegg til dem man reiser sammen med. På klasserommene ble deltakerne delt inn i smågrupper med én leder i hver. Deltakerne var sammen i grupper etter bibeltimene og på kveldstid. Der snakket de om det de hadde hørt på møtene. Gruppene førte også til en nærere relasjon mellom deltakerne og mellom deltakere og lederen deres.

"Ærlig talt"

Festivalens tema var «Ærlig talt». Vi hadde med oss Tommy Strøm Andersen og Ingebjørg Nandrup som talere. Vi ønsket å fokusere på noe av det Bibelen lærer oss om hva vi skal tenke om livet og Jesus, når livet er urettferdig og kjipt. Bibelen gir oss løfter, og Jesus ønsker å trøste oss gjennom hele livet. Temaet ble valgt fordi vi ønsket å inspirere og oppmuntre både deltakere og ledere til å snakke ærlig om livet og til Gud, samt gi en trygghet om at Gud kan ta imot alt, også våre klager og anklager.

Folk
Bakken:Det var god stemning i slalombakken Ole Johan Bredvei Hvarnes

Middag, raketter og nyttårsmesse

Nyttårsaften blir nok sett på som et høydepunkt på denne festivalen. Da var det nyttårsmiddag med dater og underholdning, nyttårsraketter og nyttårsmesse. Under nyttårsmessen fikk vi dele nattverd sammen, lovsynge Gud, bruke tid i bønnevandringen og ta del i rørende vitnesbyrd fra både ledere og deltakere. En fantastisk avslutning på 2019!