Familie

Språkskolen - en observasjonstid

For ett og et halvt år siden landet vi på Kansai flyplass, slitne, men med sommerfugler i magen og forventninger til vårt nye liv i Japan. Nå har vi snart studert språk i to år.

Vi er familien Nævdal: Kristin, Christoffer, Filip og Selma. Vi bor i byen Kobe, hvor NLM har hatt misjonærer i 70 år. Hovedoppgaven vår til nå har vært å studere japansk ved YWCA Kobe (KFUK), og denne våren går vi inn i vårt siste halvår som språkstudenter.

Eldstemann Filip går i NLMs barnehage Aobaen, og trives bedre og bedre der sammen med alle de japanske ungene. Yngstejenta Selma er for tiden hjemme, men skal begynne i barnehage i april.

Bare én prosent kristne

Hva skal vi gjøre i Japan? Dette spørsmålet stiller vi noen ganger oss selv. Japan er et land med mange mennesker og det er kun én prosent som regner seg som kristne. Flere trenger virkelig å få høre budskapet om Jesu kjærlighet.

Tanken på at det er så mange mennesker som ikke kjenner Jesus kan til tider bli overveldende, men vi kjenner mest på at det er meningsfylt å være her og bygge relasjoner med mennesker vi møter i hverdagen. Vår bønn er at relasjonene vi bygger kan preges av tillit, og at mennesker vi møter kan oppleve Guds kjærlighet gjennom våre ord og handlinger.

Fra kommende høst skal vi inn i arbeidsoppgaver knyttet til en av VJELK (Vest-Japan evangeliske lutherske kirke) sine menigheter. Søndagsskolearbeid, prekener, bibelgrupper, engelskkurs og bakeklasser er eksempler på oppgaver vi regner med å komme i gang med.

Små misjonærer

Språkskoletiden i Japan regnes som en observasjonstid. Det er nå vi skal bli kjent med kultur, folk, språk, kirkeliv og alt som er annerledes enn i Norge. Derfor har vi per i dag ingen andre bestemte arbeidsoppgaver enn språk- og kulturstudier.

I løpet av det siste året har vi blitt kjent med flere familier fra barnehagen til Filip. Vi kjenner oss heldige, og vi ser at relasjonsbygging er en viktig misjonsstrategi i Japan. Misjonærbarna er virkelig gode misjonærer som gjør det litt enklere for oss voksne å bli kjent med folk.

På campingtur

Det siste året har vi begynt med en ny aktivitet – camping! Sist høst reiste vi på to campingturer i Japans vakre natur – sammen med tre andre barnefamilier. Turene har vært styrkende for relasjonen til våre nye venner, og siden har vi også møttes i hjemmene for å spise eller for at barna kan leke sammen.

Vi ber om at Gud må bruke kommende campingturer slik at vi kan bygge gode vennskap, og at vennene våre må bli mer og mer nysgjerrige på troen vår.

Privat
Tur:i japansk natur Privat

Takk for forbønn

Vi er takknemlige for at vi får være Region øst sine utsendinger, og vi vil bruke anledningen til å si takk til alle som husker på oss. Be gjerne for Japan, om at Han må bli kjent! Be for våre nye venner og for oss, at Gud gir oss visdom til å tale når vi skal og tie når vi skal. Be gjerne også om at de menneskene vi møter, må oppleve varme og kjærlighet fra oss og at vi stadig må få leve nær Gud, han som er all godhets og kjærlighets kilde.

(Denne saken ble først publisert i Regionutsyn.)