Nybygg

Nytt internatbygg på Solåsen

Det har i en periode vært jobbet med planer for et nytt internatbygg på Solåsen leirsted og leirskole. Styret i Region Øst har nå godkjent planene.

Det eldste internatbygget på Solåsen består av brakkerigger fra krigen som ble flyttet dit ved oppstarten for 60 år siden. Når deler av internatfløya ikke er modernisert og nærmest i dag står ubrukt, er det på høy tid å få bygget et nytt internatbygg.

Godkjent byggeprosjekt

Det er derfor svært gledelig at styret i NLM region øst har godkjent byggingen med en total kostnadsramme på 12 millioner kroner. Hovedadministrasjonen i NLM har samtidig godkjent låneopptak til byggeprosjektet. Oppstart av byggeprosjektets fase 1 planlegges i årsskiftet 2021/2022 når to millioner kroner er samlet inn i gaver. Byggeprosjektets fase 2 får oppstart når ytterligere en halv million er samlet inn.

Styret har oppnevnt en byggeprosjektkomité som ledes av Knut Vidar Vittersø. Sivilarkitekt Bjørn Eivind Larsen er også medlem og har tegnet skisser for nybygget. Solåsen vil nå kontakte misjonsfolk/venner av Solåsen med spørsmål om gaver og gaveløfter.

Bakgrunnen for satsingen på Solåsen er det svært viktige barne- og ungdomsarbeidet som drives i denne delen av Region øst. Leirstedet har også en utadrettet rolle i forhold til øvrige kirker/ menigheter, som benytter leirstedet til konfirmantleirer, menighets- og ungdomsweekender og ikke minst den store og viktige leirskolevirksomheten vår.

For å kunne opprettholde og utvikle posisjonen til leirstedet, er det viktig at vi snart bygger nytt internat på Solåsen. Økonomien og driften på Solåsen er i tillegg meget god.

Nybygg
Skisse:Skissen til det nye internatbygget på Solåsen er på 600 m², fordelt på to etasjer. Bygget vil gi en økning på 32 sengeplasser. Grafisk