Korona

Ny info til misjonsfellesskap grunnet korona

Viktig informasjon angående permitteringer, avlyste arrangementer, Regionkonferansen, lokale møter, gaver og ressurser online for NLM region øst.

Samfunn og virksomhet er fortsatt underlagt betydelige restriksjoner, og vi vil oppdatere og konkretisere hvilke konsekvenser det får for oss i Region øst.

Permitteringer

Som mange sikkert har fått med seg, er det dessverre mange ansatte i NLM som har blitt permittert. I Region øst er nesten 40 ansatte delvis eller helt permitterte. Noen nøkkelfunksjoner er beholdt i mindre stillinger, blant annet i større forsamlinger som har ansatte.

Permitteringene skyldes i hovedsak to forhold. Mye av virksomheten er nedstengt. NLMs totale økonomi er utsatt for stor, negativ påvirkning, og kostnadene må reduseres.

Arrangementer fremover

Arrangementer og leirer ut mai er avlyst. Dette inkluderer Ungdomsfestivalen på Fangekasa som var planlagt til månedsskiftet mai/juni.

Når det gjelder arrangementer fra juni av, går foreløpig planlegging av sommerleirer og bibelcampinger stort sett som normalt. Disse vil vi komme tilbake til ettersom vi følger råd fra norske myndigheter og NLM sentralt.

Regionkonferansen

Regionstyret har gjort følgende vedtak angående Regionkonferansen inkludert årsmøtet i juni:

Med bakgrunn i de tiltak og restriksjoner vi i dag har når det gjelder korona-pandemien, innser regionstyret at det ikke er mulig å forberede og gjennomføre regionkonferanse/regionårsmøte i Region øst på Fangekasa 12.–14. juni 2020 som planlagt.

Regionkonferansen i nåværende form avlyses.

Regionstyret ber administrasjonen, i samråd med NLM sentralt, undersøke og fremme forslag til hvordan det er mulig å gjennomføre et årsmøte der det både tas hensyn til regionens lover og de tiltak og restriksjoner som gjelder for den aktuelle tid.

Vi vil komme tilbake til hvordan vi kan finne løsninger på dette etter hvert.

Lokale møter fremover

Vi er fremdeles med på dugnaden for å hindre spredning av smitte. Vår forrige informasjon gjaldt til og med 1. april. Frem til og med 1. mai ber vi om at alle åpne møter som forutsetter at mennesker møtes fysisk, enten avlyses eller utsettes.

Når det gjelder små, lukkede grupper, som bibelgrupper og samlinger med inntil fem personer, gjelder at de som er ansvarlige for slike samlinger, gjør lokale vurderinger. Uansett må offentlige helseråd følges. Dette gjelder bla. håndhygiene, hosteetikette og avstand mellom mennesker. Ta også hensyn til mennesker som er i risikogruppen.

Gaver til NLM

Vi vil uttrykke takk til alle NLMs givere som fortsetter å gi til misjon, selv om det ikke skjer på møter. Den aller beste ordningen for dette er fast givertjeneste. NLM har fått flere faste givere i denne situasjonen.

Ellers er Vipps en unik måte å gi på, til alle døgnets tider og alle ukedager. Gi gjerne på Vipps-nummeret til ditt lokale fellesskap. Eller du kan bruke regionens Vipps-nummer, som er 51325.

Gudstjenester online

https://nlm.online.church/ og NLMs Facebook-side kan man se digital gudstjeneste på palmesøndag og i påskedagene. NLM ung publiserer også ukentlige ungdomsmøter på på iTro sin FB-profil, hver tirsdag og torsdag. For mer informasjon fra NLM ung se https://www.nlm.no/arbeid-i-norge/nlm-ung/ungdomsarbeid-i-coronatiden/. NLM tilbyr også Digital søndagsskole og du kan finne diverse ressurser blant annet her.

Vi er glade for alle de muligheter som dagens teknologi gir oss til å drive med nettbaserte møter, formidling og fellesskap. Men mye av vårt arbeid er altså satt på pause. Men Gud er ikke satt på pause. Gud arbeider også i denne spesielle tiden. Kanskje er det slik at han nå får oss i tale på en måte som ikke er mulig når det bare er medgang.

Det kan passe godt i denne sammenheng å minne om det apostelen Paulus sier i første brev til Timoteus 2,1–4. Det er en oppfordring vi gjerne kan ha spesielt langt fremme i disse dager.

Vennlig hilsen 
NLM region øst

Ernst Jan Halsne                          Asbjørn Stige                             Gjermund Nordhus