Nytt lokal i Volda

Store planer i Volda

Misjonssambandet satser i studentbyen, og har kjøpt et lokale for 12,1 millioner kroner. Der blir det plass til både gjenbruksbutikk og forsamling.

Ørsta og Volda Misjonsforsamling (ØVM) har hatt en jevn vekst de siste årene, og samtidig var gjenbruksbutikken i Ørsta på utgående kontrakt i sine lokaler. Da det åpnet seg en mulighet om kjøp av Elvegata 7 og 9 i Volda ble det satset på samlokalisering av forsamlingen og NLM Gjenbruk.

Stensland, Steffen
Steffen Stensland:Pastor ØVM Torgeir Henden

­‒ Dette er en modell som fungerer godt andre steder i landet, så vi håper på gode synergieffekter også hos oss, sier pastor i ØVM Steffen Stensland. Han forteller at forsamlingen har vært på utkikk etter mer tjenlige lokaler en stund.

 

Millionprosjekt

For litt over to år siden begynte samtalene om å kjøpe bygget. ‒ Foreldrene til selger var engasjert i NLM, og det har muligens vært medvirkende til at han ønsket å selge til oss, sier Stensland. Han sier at kjøpesummen på 12,1 millioner er en god investering i et populært område.

Lokalene har de siste årene blitt brukt til produksjon av tekstil, så pastoren legger ikke skjul på at det må renoveres og bygges litt om før forsamlingen kan flytte inn. ‒ Vi overtar bygget i september, og da er det første trinnet å klargjøre til gjenbruksbutikk. Planen er at gjenbruksbutikken kan starte allerede til høsten, og så har forsamlingen litt bedre tid på planlegging og innflytting. Det er også mulig at vi vil bygge på det eksisterende bygget, forklarer Stensland.

 

Mange muligheter

I forbindelse med gjenbruksbutikken vil man lage en kafé, og planen er at det kan være et felleslokale som forsamlingen også kan bruke til møtesamlinger og sosiale treff. Stensland forteller også at mange andre ideer har vært løftet, som for eksempel klatrerom. Men han legger vekt på at det det viktigste er tjenlige lokaler for møter, barneklubb og søndagsskolegrupper.

Det er NLM Eiendom som kjøper eiendommen, og økonomien skal være sikret gjennom leieinntekter fra gjenbruksbutikken og forsamlingen. Selve tomten er på rundt 4 mål, og bygningsmassen er i dag på 1500 kvadratmeter, over 2 etasjer. Den ligger sentralt i Volda, og den har gode parkeringsmuligheter.

­‒ Dette viser klart at Misjonssambandet satser i Volda, og er her for å bli, sier Steffen Stensland, pastor i ØVM.