Rannveig i ivrig lek med elever på skolen El Mirador

Guds kjærlighet er bare helt enorm

UTSENDINGEN: Rannveig Ølstørn i Peru

– Hvor lenge har du bodd i Peru?

Vi kom hit i august 2017.

 

– Hvorfor flyttet dere til Peru?

En kan kanskje si: En gang misjonær, alltid misjonær. Vi har tidligere vært femten år i Bolivia og tre år i Ecuador. Sør-Amerika er et kontinent der både Atle og jeg trives. Etter mye bønn og vurdering fram og tilbake kom vi fram til at vi ville reise.

 

– Hva er de største forskjellene mellom Norge og Peru?

Tålmodigheten. Her venter folk tålmodig i kø. Om ikke internett på kontoret blir ordna i dag, kontakter man ikke selskapet hver halvtime. de kommer sikkert ...  Kanskje i morgen. Gjett om jeg blir frustrert.

 

– Hva holder du på med denne uka?

Det er mange små og store ting som skjer denne uka. I PDFF (red.anm.: familieprosjekt som arbeider med temaer som blant annet vold og overgrep, alkohol, oppdragelse og ekteskap) legger vi planer for undervisningsåret som starter i mars. Da skal vi ta imot praksisstudenter fra siste års studie i psykologi og sosialarbeid. Vi har vært på skoler og fått lagt timeplan med rektorene. Jeg har også skrevet rapport til misjonærkonferansen som var i mars. Så har jeg lagt opp en plan for opphold for studenter fra Fjellhaug. Dagene går fort.

 

– Hva er planene framover?

2019 er det siste året prosjektet har støtte fra DIGNI. Staben arbeider med at det skal bli et godt arbeidsår, slik at elever, foreldre og lærere på skolene skal oppleve at det vi legger ned av arbeid, virker og gjør en forskjell med hensyn til mentalitet og bevisstgjøring av positive verdier. Vi arbeider for at noen program fra prosjektet kan videreføres som diakoni i kirka og som diakonale fag på SETELA.

 

– Hva pleier du å gjøre når du skal slappe av?

Jeg slapper av når jeg leser en god roman, eller ser en film.

 

Er det et bibelvers du er spesielt glad i?

Rom 8,38–39. Guds kjærlighet er bare helt enorm!

 

– Er det noe som har gledet deg spesielt i det siste?

Tanken på at Atle og jeg har billetter til Norge for å reise og feire bryllup til vår yngste datter, er noe som gir meg glade tanker i hverdagen.