Disippelsafari på tur i Mombasa. Margareth til høyre

‒ Ei investering i livet og trua!

UTSENDINGEN: Bli bedre kjent med Margareth i Øst-Afrika.

Margareth Engås

Alder: 41 

Sivilstatus: Gift, 4 barn 

Hvor og når: Kenya frå hausten 2018 

Hovedoppgaver: Leder for Teft familie og Disippelsafari i Nairobi ilag med mannen, Geir Magne. Undervisning og administrasjon.  

 ‒ Kvifor flytta dykk til Kenya? 

‒ Vi hadde vore på Teft familie våren 2017 og opplevd det svært berikande for familien. Vi vart tent til å formidle dette videre til nye familier, og det å bu i Afrika hadde gitt meirsmak til heile gjengen. Vi var heldige som fekk denne jobben, og syns Teft familie og, no også, Disippelsafari er flotte konsept. Ein god investering i livet og trua.  

 

‒ Kva er dei største skilnadene på Kenya og Noreg? 

‒ Det er store forskjeller på rik og fattig her i Kenya. Det er vanskelig å sjå på at folk strever med å finne seg jobb, skaffe mat til familien og at barna skal få seg utdanning. Men folk er åpne og gjestfrie her, og landet har ein flott og variert natur.  

 

Fantastisk å høyre om arbeidet på feltet både i Kenya og Etiopia.

‒ Kva held du på med denne veka? 

‒ Vi har akkurat gjennomført retreat og kurs for utsendingane i Kenya og Etiopia. Fint fellesskap! Ellers har vi jobba med evaluering av Disippelsafari, og er i gang med finplanlegging og utarbeiding av vekeplaner for Teft familie.  

 

‒ Kva er planene framover?

Vi skal jobbe med planlegging av Teft familieoppholdet som er snart, og så skal eg undervise ungdommane i Teft utland i trushistorie. Ellers skal vi ha ei langhelg på safari, og vi gler oss til jul når eldste sonen vår kjem ut på besøk.  

 

­‒ Kva brukar du å gjere når du skal slappe av?

‒ Krølle meg oppi sofaen med eit teppe, Bibelen, ei god bok eller strikketøy, og lovsang på øyrene.  

 

‒ Er det eit bibelvers du er spesielt glad i?

‒ Joh 14, 27: Fred etterlet eg dykk, min fred gjev eg dykk. Eg gjev dykk ikkje fred på same måte som verda gjer det. Lat ikkje hjartet dykkar uroast, og ver ikkje motlause!  

 

 

‒ Er de noko som har gledd deg spesielt i det siste?

‒ Fantastisk å høyre om arbeidet på feltet både i Kenya og Etiopia og bli kjent med utsendinger som eg ikkje hadde møtt før. Lovsang og bønn ilag med denne fine gjengen. Eg er frisk etter matforgiftning, og spesielt takknemlig for gjengen med Disippelsafari som var her i seks veker.