Den siste tiden har takteltet blitt flittig brukt på ulike reiser på feltet

Stoler på Guds løfter

UTSENDINGEN: Bli bedre kjent med Monica i Øst-Afrika.

Monica Madeleine Egeland

  • Alder:49 år
  • Sivilstatus: Gift med Morten Egeland, fire sønner
  • Hvor og når startet du: Nairobi, sommeren 2019 (men har bodd mye i Øst-Afrika tidligere også)
  • Hovedoppgaver: Samarbeider med Morten, som er stedlig representant, om en god del oppfølgingsoppgaver og har ansvar for gjestehuset til NLM i Kenya, TeFT-koordinator

‒ Hva er de største forskjellene på Kenya og Norge?

­‒ Må vel si at største forskjellen er klimaet, som jeg setter utrolig stor pris på her i Kenya. Jeg har nok aldri vært så begeistret for kulde, is og snø. Kulturforskjellen er jo og stor, og byr på utfordringer i hverdagen. 

‒ Hva holder du på med denne uka?

‒ Denne uka har Morten (red.anm: ektemann) og jeg hatt en rundreise i Tanzania for å følge opp arbeidet og holde kontakten med samarbeidskirken vår i Tanzania (ELCT). Vi har vært innom flere bispekontorer og det er fantastisk å se hvordan kirken stadig vokser, og hvordan den nasjonale ledelsen jobber på for en stadig utvikling av arbeidet. I tilegg besøkte vi Kiabakari og Waama bibelskole og Bunda sykehus i Mara.

‒ Hva er planene framover?

‒ Vi reiser om noen dager en tur til kysten i Kenya for å følge opp de ansatte på litteratursenteret og arbeidet der. Videre blir det noen dager hjemme i Nairobi før vi reiser for å delta under misjonærkonferansen i Etiopia.

‒ Hva liker du å gjøre på fritiden?

­‒ Jeg elsker å ta en kopp kaffe med venninner på kafe. God prat, gjerne gå turer også. Elsker å bli kjent med nye mennesker, og bli bedre kjent med de jeg har rundt meg. Lese en god bok, eller se en bra film er også en god avkobling for meg.

‒ Er det noe som har gledet deg spesielt i det siste?

‒ Den største gleden har vært å få besøk av tre av våre fire sønner til jul. Det turte vi ikke tro helt før de faktisk stod her. Jeg måtte inn på rommene deres de første morgenene for å se om de virkelig var her, eller om jeg bare drømte det. Lever lenge på det besøket! Ellers er det helt fantastisk å se utviklingen i arbeidet i Tanzania fra da jeg vokste opp der på 70-tallet og til i dag. Gud arbeider videre med det NLM fikk være med å plante for mange år siden.

­‒ Er det et bibelvers du er spesielt glad i?

‒For meg har bibelverset i Jeremia 29,11 fått bety mye det siste året. «For jeg vet de tanker jeg tenker om dere, sier Herren. Det er fredstanker, og ikke tanker til ulykke. Jeg vil gi dere fremtid og håp.» Det er et mektig løfte fra Gud om å være nær oss alle dager, alle slags dager, og gjennom alt vi måtte oppleve av prøvelser. Jeg vet sannelig ikke hvordan jeg skulle klart meg i livet uten løftene om at Gud er her for meg bestandig.