> NLM / Min side / Hjelp / Slik lager du en brukerprofil

Slik lager du en brukerprofil

Trinn for trinn gjennomgang av hvordan du lager en bruker som gir deg tilgang til min side med informasjon om deg selv og de lagene du har aktive verv i.

Første gang du skal inn på "min side" må du opprette en brukerprofil. En brukerprofil er ett brukernavn og et passord som bare du kjenner til, og som gir deg tilgang til din informasjon på "min side". Når du har opprettet brukerprofilen vil du kunne bruke denne hver gang du skal inn på "min side".

Slik lager du en ny brukerprofil

For å opprette en ny bruker må du gå til "min side" på nlm.no.

Trykk her for å åpne min side i et eget vindu.

Velg ny bruker

På "min side" vil du bli møtt av to valg: Logg inn eller ny bruker. For å opprette en ny bruker velger du ny bruker:

(illustrasjon)

Oppgi e-postadresse

Når du har trykket på "Ny bruker" vil du bli bedt om å oppgi din e-postadresse. E-postadressen din vil bli ditt brukernavn på min side.

Du bør her oppgi din personlige e-postadresse. Vi fraråder å bruke jobb-epost eller e-post til for eksempel et lag fordi det kan gjøre det lettere for andre å få tilgang til din profil på "min side", inkludert dine personalia. Dersom du bruker en privat e-postadresse er løsningen vår svært sikker og bare du vil få tilgang til dine data på "min side".

Skriv inn e-postadressen din i feltet som ser slik ut:

(illustrasjon)

Husk å stave adressen riktig, og trykk på knappen "Send".

Motta e-post

Du vil i løpet av kort tid få en e-post til den e-postadressen du har oppgitt. For å åpne denne må du åpne e-posten din og se etter nye e-poster. E-posten skal være sendt i fra Min side for NLM og NLM Ung, og vil inneholde en lenke som ser slik ut (se markert tekst):

(illustrasjon)

Trykk på lenken i e-posten med musepekeren (eller trykk direkte på lenken dersom du bruker for eksempel iPad).

Slik lager du passordet ditt

Maskinen skal da åpne en ny side i nettleseren hvor du blir bedt om å oppgi et passord. Du velger selv hvilket passord du vil bruke.

Vi anbefaler at du bruker et passord med både små og store bokstaver og tall - gjerne en kombinasjon som er lett for deg å huske men som ikke er lett å gjette seg til for andre. Du bør ikke bruke din egen fødselsdato eller navn i passordet.

Siden du kommer til ser slik ut:

(illustrasjon)

Her må du skrive passordet to ganger og så trykke på knappen "Lagre".

Logge på med din nye bruker

Gratulerer - du har nå opprettet din brukerprofil med både brukernavn og passord. Du vil bli tatt med videre til påloggingsiden hvor du blir bedt om å oppgir brukernavn og passord for å logge på "min side":

(illustrasjon)

Brukernavnet ditt er e-postadressen, og passordet er det passordet du akkurat har lagret. Skriv dette inn i feltene og trykk "Logg inn"

Slik får du tilgang til din informasjon

I det du logger inn første gang vil systemet forsøke å finne frem til din informasjon i vårt datasystem. Dette skjer ved at systemet ser om din e-postadresse ligger inne på en person i systemet vårt. Dersom e-postadressen er registrert, og ikke ligger på flere enn en person, vil du umiddelbart få tilgang til informasjonen vi har lagret på deg i vårt datasystem.

Dersom systemet ikke automatisk finner din informasjon vil du bli bedt om å fylle ut dine personalia i det du logger på min side. Vi bruker denne informasjonen til manuelt å sjekke om du ligger inne i vårt system fra før. Vanligvis får vi sjekket dette og gitt deg tilgang til informasjonen på "min side" i løpet av en arbeidsdag.

Dersom du ikke får opp informasjon som du forventer å finne etter at du har fått tilgang til dine data kan du kontakte oss på minside@nlm.no.

Slik oppretter du en ny bruker

Trinn for trinn veiledning  som viser hvordan du oppretter en ny bruker

Se brukerveiledning:

Problemer med å laste ned dokumentet? Her finner du brukerveiledningen i tekst og bilder.

Glemt passordet?

Trinn for trinn veiledning med video som viser hvordan du oppretter et nytt passord.

Se brukerveiledning: