Luce underviser

Lek er ikke bortkastet

Nylig begynte vi med ICDP-grupper i kirken i Abidjan. Foreldrene som deltar, er engasjerte og takknemlige for det de lærer.

I midten av april startet vi med første samling med en ICDP-foreldregruppe i kirken i Abidjan. ICDP (International Child Development Program) er et helsefremmende og forebyggende program som har som mål å styrke omsorgen og oppveksten for barn og unge.

Programmet er rettet mot omsorgsgivere, og ønsket er at det skal styrke deres omsorgskompetanse. Dette brukes på flere av feltene til Misjonssambandet, og i Elfenbenskysten er vi fremdeles i oppstarten.

 

Lærer å gi gode verdier videre

I skrivende stund er tre av ni samlinger gjennomført, og engasjementet er godt. Selv om en er sliten og varm etter søndagsgudstjeneste, prioriterer deltakerne å komme når vi samles.

Gruppen består av 12-13 omsorgsgivere, og min kollega Luce og jeg er veiledere. Christian, som ble ansatt i prosjektet i april, assisterer under møtene.

Temaet for forrige samling var personlige og kulturelle verdier, og vi snakket sammen i gruppen om viktige verdier og ferdigheter en har fått med seg fra egen oppvekst, og som en har lært av sine omsorgsgivere.

På dette vis blir deltakerne bevisstgjort betydningen av å gi videre gode verdier til egne barn, og en minnes på at det er omsorgsgivere som er forbilde for barna.

Samtale i gruppe
Samtale:Det blir gode samtaler i arbeid med gruppeoppgaver. Helene Kolnes

Mye takknemlighet og bønn

På slutten av samlingen fortalte deltakerne at de satt igjen med en ny forståelse av at lek er viktig og at det ikke er bortkastet tid. Ei av mødrene fortalte at hun ville prioritere å delta i lek med sine barn fremover. Ei annen opplevde at hun ble trygget og fikk bekreftelse på hvordan skille mellom hva som er godt og hva som er dårlig for barna inn i oppdragelsen.

Dagen derpå fikk jeg melding av ei som takket for at vi arrangerer kursene. Hun opplever at de lærer elementer som tidligere har vært skjult i hvordan elske sine barn, og hun har en bønn om at Herren skal hjelpe hver enkelt med å sette det ut i praksis.

Lovsang
Lovsang:Ingen samling i en afrikansk kirke uten sang! Helene Kolnes

Bønn om veiledning og visdom i hvordan gå frem som omsorgspersoner er med på å prege samlingene, og det har vært godt å sammen be om tilgivelse for synd gjort mot barna.

Det har betydd mye for oppslutningen at også pastoren har oppmuntret menigheten til å delta, og ved Herrens nåde vil vi arrangere flere ICDP-kurs i kirken.

Helene Kolnes

Helene Kolnes

Utsending