Hongkong-skyline med høyblokker

Fortsatt muligheter i Stor-Kina

For første gang på fem år kunne Stor-Kina-feltet samles fysisk til årskonferanse. Det er krevende med få utsendinger, men vi ser fortsatt muligheter også på fastlandet.

Det ble holdt årskonferanse for Stor-Kina-feltet i Hongkong 8.-10. mars. Dette var første gang vi var fysisk samlet til konferanse på fem år, og vi hadde gode dager sammen.

Stor-Kina-feltet har per dags dato to utsendinger som bor i Hongkong, én på jevne korttidsopphold på det lutherske seminaret i Taiwan, og én som jobber med prosjekter i Kina fra Norge.

En tidligere utsending i Kina, som avsluttet sitt arbeidsopphold i landet i desember 2023, var også med på konferansen, for å bidra med rapport og innspill om veien videre. I tillegg til disse fem kom regionleder Eivind Jåtun fra hovedkontoret; en viktig del av konferansen vår.

 

Viktig og historisk

For tiden har Misjonssambandet ingen fastboende utsendinger til fastlands-Kina, men vi har utsendinger som driver viktig arbeid i Hongkong og på Taiwan.

Kinafeltet har historisk sett hatt en viktig plass i Misjonssambandet, og under konferansen ble det trukket lange tråder fra Misjonssambandet (da Kinamisjonsforbundet) sitt arbeid i Henan, Hubei og Mandsjuria fra 1891 til andre verdenskrig, og vi diskuterte hvordan vi skal konkretisere oppfølgingen av handlingsplanen for de neste ti årene i hele regionen.

 

Krevende, men fortsatt mulig

Vi er takknemlige til Mesteren for frukter av arbeid i over hundre år, og følger spent med på videre utvikling i fastlands-Kina, da den politiske situasjonen i landet vil påvirke levekårene og arbeidsvilkårene for både Hongkong og Taiwan.

Det finnes fortsatt muligheter for å engasjere seg i arbeid i Kina, og vi ber om at det kan legge seg til rette for nye langtidsutsendinger i regionen, som kan jobbe skulder ved skulder med lokale kinesere.

 

Bønnebehov

Be gjerne for utsendingene som er igjen; de sitter med mye ansvar for en region som betyr mye for mange som har et forhold til Misjonssambandet. Be om flere medarbeidere til samarbeidskirkene og på seminaret, og for lokale kollegaer som står i viktig arbeid. Be også for regionlederen, som startet i jobben i juli i fjor, og som også har fått et stort felt som ansvarsområde.

Be om visdom til å ta gode avgjørelser for veien videre, og for godt fellesskap og samarbeid mellom hovedkontor og felt.

 

Utsending i Stor-Kina