Espen Ottosen

Slutter som informasjonsleder

Espen Ottosen har sagt opp sin stilling som informasjonsleder i Misjonssambandet. Han informerte hovedstyret og generalsekretær om sin avgjørelse i hovedstyrets møte 25. april.

Espen Ottosen har arbeidet i Misjonssambandet i en årrekke, først som misjonær i Peru og forlagsredaktør i Forlagshuset Lunde, og siden 2003 som informasjonsleder og redaktør for Utsyn. I denne rollen har han også sittet i ledergruppen og periodevis fungert som generalsekretær.

Han har ledet kommunikasjonsavdelingen i en tid med store teknologiske omstillinger, har ledet Utsyn gjennom flere omlegginger og har vært en pådriver for å ta i bruk nye kommunikasjonsformer. I tillegg har han vært en markant og tydelig kristen stemme i offentligheten, både på vegne av Misjonssambandet og som privatperson. Han har markert seg som en sterk forsvarer av konservativ teologi i offentligheten og fremmet Misjonssambandets ståsted i krevende debatter.

Ottosen har også vært en populær forkynner og foredragsholder både innad i organisasjonen og i en rekke andre sammenhenger, og mange har satt pris på hans tydelige undervisning om Bibelen.

Når han nå har sagt opp sin stilling, har han delvis begrunnet dette med uenighet med Misjonssambandets ledelse i en del veivalg og vurderinger.

 

Takknemlig for innsatsen

Generalsekretær Gunnar Bråthen berømmer Ottosens mangeårige tjeneste i organisasjonen.

– Vi er takknemlige for den innsatsen Espen har gjort for Misjonssambandet gjennom mange år. Han har vært en markant og tydelig informasjonsleder og en viktig skikkelse i organisasjonen som mange har satt pris på.

Bråthen uttrykker samtidig forståelse for valget om å gå av. – Når Espen nå sier at han ikke lenger opplever det mulig å fortsette i stillingen, har vi forståelse for det. Vi vil ønske ham lykke til i de nye oppgavene han nå går inn i, og er glade for at han fortsatt vil være en tydelig kristen stemme i den offentlige debatten.

Espen Ottosen begynner i ny jobb i avisen Dagen over sommeren.