> NLM - The World for Christ -...NLM - a global mission

Norwegian Lutheran Mission (NLM) is an international, Lutheran mission, working under the motto "The world for Christ". Since 1891, we have been engaged in spreading the good news about Jesus through our work on four continents.

Our English-language website is currently in the process of being translated. Thank you for your patience.

  

Nå er EP-en som er spilt inn til Generalforsamlingen endelig tilgjengelig for strømming.

Vi ønsker alle våre lesere en god sommer! Nettsiden vil bli jevnlig oppdatert med spennende misjonsstoff gjennom hele sommeren – les og bli inspirert!

iTro - påfyll i hverdagen

Vulkanen Sinabung i Indonesia fortsetter å ha stadige utbrudd, og livet i flyktningleirene er tungt for både barn og voksne. NLM Indonesia bidrar med nødhjelp, og arbeider særlig for å gi barna noe å glede seg over.

På kort tid har bemanningen blant NLM-misjonærene i Japan blitt halvert. Flere har måttet reise til Norge uventet og brått. Noen av dem kommer ikke tilbake i denne omgang.

Ekteparet Odd Geir og Lise Gry Norland er klar for utreise til Tanzania, og gleder seg til å arbeide med kristen litteratur.

– Etter at eg byrja å lese Bibelen sjølv og delta på bibelstudie i den lutherske kyrkja, forstod eg for ei fantastisk bok Bibelen er. No fekk eg endeleg glede og fred, seier Nobuko Omura (53), som vaks opp i den katolske kyrkja. Ho er no medlem i Izumo lutherske kyrkje.

Mongolia har flere verdensrekorder. Flest sauer per innbygger er en av dem.

Solveig Slettahjell er blant dem som bidrar på en ny cd til støtte for Åpen folkekirke. Det gjør at hun ikke lenger er aktuell som sanger på Misjonssambandets generalforsamling i sommer.

Det at misjonæren skal reise, kan bli eit puff til nokre som står på bikken. Det har skjedd med fleire på Rokko Island i det siste.

Årlig samles det inn millioner fra de videregående skolene til NLMs ytremisjonsarbeid. På avslutningsfestene til skolene presenteres resultatet av innsamlingen de har hatt gjennom året, og på flere skoler ble det satt nye rekorder. 

Den er kanskje liten, men for elevene ved Den desentraliserte norske skolen i Etiopia er den "verdens beste skole". Og til høsten blir det en helt ny lærerstab.

Hvem husker ikke flanellografen fra søndagsskolen eller barneklubben? Det siste året har den blitt populær i Peru.

Alle aksjene i NØS, tidligere NLM Økonomiservice, er nå solgt til KNIF – Kristen-Norges Interessefellesskap for 12,5 millioner kroner. Det er NLM Eiendom AS, et heleid datterselskap av NLM, som har foretatt salget. 

Det har skjedd store ting på øya vår her i Indonesia den siste tiden, og mennesker som har levd i et mørke har fått møte Jesus og blitt døpt. Det har vært fest i himmelen opptil flere ganger de siste månedene.

Det er alltid stor aktivitet på fredagskveldane i leilegheita til japanmisjonær Inger Valbø. Her fortel Inger om Bible Club fra fredag sist veke. 

NLM kom til Japan i 1949. Vest Japan Evangelisk Lutherske Kirke (VJELK) ble organisert i 1962, men NLM har fremdeles mange oppgaver i landet.

Under GF på Randaberg blir det misjonsløp til inntekt for NLMs arbeid i Nord-Afrika. – Det er en fin og konkret måte å bidra til at andre får høre om Jesus på, sier idretts- og friluftlivslærer Per Inge Belt.

Snart kan du lære deg stevnesangen «Jesus alene» før du kommer til GF.


Verden for Kristus

Jesus har kalt oss til å fortelle om ham til alle som ikke har hørt – fra naboen til verdens ende.

Les mer | Bli fast giver

Siste fra Utsyn

Når Misjonssambandet nå holder sin generalforsamling (GF) i Randaberg i Rogaland øker folketallet i kommunen med vel tretti prosent, fortalte ordfører Bjørn Kahrs da han ønsket generalforsamlingen velkommen under åpningsmøtet tirsdag kveld.

I løpet tirsdag inntar flere tusen misjonsvenner Randaberg, og i Randaberg Arena arbeider man nå med å gjøre hallen klar til åpningen av Misjonssambandets 45. generalforsamling tirsdag kveld. 

Hovedstyret i NLM har godkjent planene for en familiebibelskole i Nairobi. Generalsekretær Øyvind Åsland håper at det første kurset kan starte våren 2017.

Today's Quote

Heb 2:11 For både han som helliggjør, og de som helliggjøres, er alle av én. Derfor skammer han seg ikke ved å kalle dem brødre.

Share