> NLM - The World for Christ -...NLM - a global mission

Norwegian Lutheran Mission (NLM) is an international, Lutheran mission, working under the motto "The world for Christ". Since 1891, we have been engaged in spreading the good news about Jesus through our work on four continents.

The above video is also available as 5 separate shorts. To find them, as well as Norwegian versions, click here.

Our English-language website is currently in the process of being translated. Thank you for your patience.

  

Flere hundre var samlet til påskefest i Narena andre påskedag. For mange ble det nok et første møte med påskebudskapet.

"Ibu Lena" og familien har tjent blant en unådd folkegruppe i Indonesia i flere år, men har frem til nå ikke opplevd at noen har tatt imot Jesus. Ikke før en gammel bestemor kom på besøk.

iTro - påfyll i hverdagen

Hva gjør misjonærene egentlig på fritiden? Eller har de fritid? Også misjonærer lever hverdagsliv, og utfordringen er å være hverdagsmisjonærer enten man er hjemme eller ute. Enten man bærer tittelen misjonær eller ei.

Den unge studenten Naoto bestemte seg for å bli ein kristen under eit opphald på Sunnmøre sommaren 2002. På påskedag i år vart svigerforeldra hans døypte!

Ragnhild Bjørsvik går snart i gang med å tilgjengeliggjøre nytt søndagsskolemateriell som kan brukes av kirkene i Peru. 

Kvar dag møter utsendingane våre i Aust-Afrika menneske som er skapt og elska av Gud. Dei fleste er ikkje interesserte i å snakka om tru, men nokre tek kontakt. Dei er på jakt etter sanninga.

NLM fikk et overskudd på 300 000 kroner i 2016. ­– Vi lå an til underskudd store deler av året. Når vi ender ut omtrent i balanse er en viktig årsak store gaver mot slutten av året, sier økonomileder Øystein Frøysa.

«Ja, nå vet vi hvordan lovsangen vil bli i himmelen,» sa møtelederen etter at Fjellheim hadde sunget 3 sanger på et søndagsmøte i Bolivia. Fjellheimelevene sang, spilte, vitnet, talte og pekte på vår frelser Jesus Kristus.

Styret for SETELA i Arequipa i Peru tok 17. mars beslutningen om å avslutte satsingen på et institutt som skal tilby andre studieløp.

Han er oppstanden!

Men der det er tilgivelse for syndene, trengs det ikke lenger noe offer for synd. (Hebr 10,18)

Langfredag

For Kristus selv led for synder, én gang for alle, den rettferdige for urettferdige, for å føre dere fram til Gud. (1. Pet 3,18)

Skjærtorsdag

"Men jeg ba for deg at din tro ikke måtte svikte. Og når du en gang vender om, da styrk dine brødre!" (Luk 22,32)

Etter 7 månader i Peru er la profesora Thormodsæter klar til dyst på bibelskulen på SETELA. Klarar ho 100 minutt med monolog på spansk? Og reddar selfiestanga dagen?

Det er givende å arbeide for å hjelpe mennesker og lokalsamfunn til en bedre og tryggere hverdag. Men det er slitsomt når befolkningen ikke ser verdien i hjelpen de tilbys, skriver en av NLMs utsendinger i Bangale i Kenya.

NLM Indonesia var i forrige uke samlet til årskonferanse ved Lake Toba. Hovedtemaet i år var «Use Your Talents», og det ble vi alle inspirert til i løpet av dagene vi var samlet.

Solen står opp over en by et sted i Etiopia. Lufta er støvete og bønneropene gjaller fra moskeene. Utdanningsnivået i befolkningen er lavt, men langs veien går elever på vei til NLMs ungdomsskole.

God palmesøndag!

"Se, din konge kommer til deg, ydmyk er han og rir på et esel og på trekkdyrets fole." (Matt 21,5)

Nå kan du være med og påvirke sammensetningen av styrer og råd i Misjonssambandet. Valgkomiteen ønsker forslag på kandidater til valgene under generalforsamlingen i 2018.


Sør-Amerika

NLM driver et stort familieprosjekt i Peru, i tillegg til et bredt evangelisk arbeid i både Peru og Bolivia.

Les mer | Bli fast giver

Misjonssambandet aksjonerer no for ein alternativ måte å gje kollekt på. I staden for å leggja pengar i kollektkorga, kan ein gje via mobiltelefon-appen Vipps, og søndag 7. mai arrangerer NLM ein Vipps-aksjon.

Gudleik og Elsa Himle har alltid hatt et hjerte for Nord-Norge. – Jeg føler meg nesten mer hjemme der enn hjemme i Rogaland, sier Gudleik. 

Tross negativt driftsresultatet og redusert omsetning er det pågangsmot og konsentrasjon om satsingen videre som preger Lunde Forlag AS.

Today's Quote

Joh 6:63 Det er Ånden som gjør levende, kjødet gagner ikke noe. De ordene jeg har talt til dere, er ånd og er liv.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.