> NLM - The World for Christ -...NLM - a global mission

Norwegian Lutheran Mission (NLM) is an international, Lutheran mission, working under the motto "The world for Christ". Since 1891, we have been engaged in spreading the good news about Jesus through our work on four continents.

Our English-language website is currently in the process of being translated. Thank you for your patience.

  

Har du fått med deg talen fra kveldsmøtet onsdag på UL 2016? En tankevekkende, morsom og annerledes tale, der vi gjennom en rekke personlige møter blir tatt med på en gripende reise gjennom juleevangeliet. Den er vel verdt å få med seg, selv i august.

– For en som er «ny» er det nyttig å bli kjent med NLM på dette kurset, sier danske Ruth Osmundsen. – Og jeg synes det er positivt at lederne kommer hit, også generalsekretæren, at de prioriterer å være her.

iTro - påfyll i hverdagen

1.300 ungdommer møtte opp til den omdiskuterte Leeland-konserten første kveld på Ung Landsmøte i Randaberg. 

Årets seterstevne i Målselv ble en opplevelsesrik dag for mange frammøtte.

Den faste gjevartenesta til NLM var nær éin million høgare i fyrste halvår 2016 enn i tilsvarande periode i fjor. Innsamlingsleiar Grete Haukelid seier ho stundom spør seg kven gjevarane er.

NLM er velsignet med mange tusen frivillige og ansatte i Norge, som bruker av sin tid og sine ressurser for å gjøre evangeliet kjent både i landet vårt og over hele verden.

De åndelige behovene er like åpenbare som den materielle nøden på øya Sumba øst i Indonesia. Provinsen er en av de fattigste i landet der animisme og kastesystem holder sitt grep på folket.  

Misjon handler først og fremst om å nå mennesker med evangeliet. Og da må man dra dit de bor.

Norli-butikkene blir mer åpne for bøker fra Lunde og Luther forlag. – En nysignert avtale gir oss mulighet til å arbeide mer aktivt overfor denne kjeden, men vi er avhengig av markedet, sier forlagssjef Tom Teien.

Den nye videregående skolen på Haugalandet nærmer seg oppstart, og alt ser lovende ut. Men det er fremdeles mye å klargjøre før skolestart 15. august. 

Et liv i tråd med Bibelen vil alltid være kontroversielt. Paulus opplevde mye motstand, men så dette som noe positivt. Hvorfor det?

Ansatte i NLM Indonesia arrangerer hver uke uformell undervisning og aktiviteter for barna i en landsby på en øy øst i landet. Endringen de har sett hos 10-årige Buyung gir dem ny inspirasjon til å fortsette det viktige arbeidet.

De fleste som bor i Norge har mange muligheter. Selvrealisering er ikke bare mulig – det er forventet av oss. Fordi vi kan. Men bør vi? Hva kan vi lære av Paulus?

MINIANDAKT: En fruktdyrker fikk uvanlig stor avling. Han fylte opp flere kasser med epler og satte dem ved veien. På en plakat like ved sto det: «Forsyn dere, gratis!«

NLM har i noen år hatt en misjonærenhet i Juba i Sør-Sudan – som jobber for MAF (Mission Aviation Fellowship). På grunn av uroligheter i landet har enheten nå blitt evakuert.

Krig og konflikter stoppet oversettelsen av Bibelen til mahou-språket. Nå går snart evangeliene i trykken.

Utsyn legg no ut miniandaktane frå papirutgåva. Journalist Per Ove Aarset har skrive denne andakten. 

I juli har vi ikke et "månedens misjonsland", men heller et månedens tema. Temaet er kort og godt NLMs visjon, "Verden for Kristus"  besøk nlm.no for misjonsinspirasjon i sommer!


Norge

Arbeidet i Norge er grunnstammen i NLMs verdensvide arbeid for å nå flere mennesker med evangeliet både i vårt eget land og over hele verden.

Les mer | Bli fast giver

Hele 160 kvinner har meldt seg på til samlingen i NLMs kvinnenettverk andre helgen i september. – Dette blir en fest, sier en av lederne forsamlingen, Grete Yksnøy Martinsen.

MINIANDAKT: «Ver ikkje for snar med munnen, og lat ikkje hjartet forhasta seg når du vil tala eit ord for Guds anlet. For Gud er i himmelen og du er på jorda, lat difor orda dine vera få!» Forkynnaren 5,1–2

– De har klart å bevare trofaste NLM-lesere, samtidig som de har fått mange nye lesere. Det er noe mange kristne nettsteder sliter med, sier mediegründer Johannes Hoff Holmedal.

Today's Quote

1Joh 1:7 Men dersom vi vandrer i lyset, likesom han er i lyset, da har vi samfunn med hverandre, og Jesu, hans Sønns blod renser oss fra all synd.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.