> NLM - The World for Christ -...NLM - a global mission

Norwegian Lutheran Mission (NLM) is an international, Lutheran mission, working under the motto "The world for Christ". Since 1891, we have been engaged in spreading the good news about Jesus through our work on four continents.

The above video is also available as 5 separate shorts. To find them, as well as Norwegian versions, click here.

Our English-language website is currently in the process of being translated. Thank you for your patience.

  

Fredag ble Kurayoshi rammet av et sterkt jordskjelv. 

I slutten av september ble det arrangert en tre dagers barneleir på den offentlige skolen i Narena og det ble rekordstor oppslutning.

iTro - påfyll i hverdagen

Denne høsten reiste NLMs første utsendinger til Nord-Afrika. Til sammen er fem voksne i gang med å lære arabisk – og med å bygge vennskap og relasjoner.

Jan Magnus Fauske Lillebø er opptatt av forkynnelse, og ønsker at Misjonssalen Ung skal preges av bibelnære taler. – God forkynnelse er ikke bare behagelig. Det fører til en reaksjon, sier ungdomslederen.

Kenya-misjonær Janne Mjølhus ble portrettert i TV2-serien «Kjære Mamma». 

Ungdom i Oppdrag gjorde unna Finnmark for to år siden. Nå går startskuddet for «Bibelen til Alle» i Nord-Troms. 

Den sterke økonomiske veksten i Etiopia har ført til uroligheter flere steder i landet, og flere hundre mennesker er drept.

Nord-Afrika er NLMs nyeste arbeidsfelt. Vi ønsker både å bidra til å bedre levevilkårene for marginaliserte grupper og å etablere relasjoner til lokalbefolkning og kirken i området.

Dette året markerer NLM at det er 125 år siden organisasjonen ble stiftet. Torsdag 29. september – var det 125 år siden de første misjonærene reiste til Kina.

NLM har de siste årene drevet et stort Norad/Digni-støttet familieprosjekt i Bolivia. Det har vært mange utfordringer med å administrere prosjektet, som ved årsskiftet går over til å bli et mindre prosjekt støttet kun av NLM.

Verden går fremover, og i våre dager kan du gi kollekt med mobilen. NLM oppfordrer nå misjonsfellesskapene i organisasjonen til å ta i bruk DnBs tjeneste Vipps.

– Jeg aner ikke hvem jeg hadde vært hvis Jesus ikke var en del av livet mitt, skriver Mathias Pettersen. Sammen med familien har han reist til Indonesia for NLM.

«Vi har i løpet av disse dagene fått oppleve en forsmak på himmelen!» sa regionleder Olav Vestbøstad i sin takkehilsen til vertskapet på Taiwan, som denne gangen var ansvarlige for konferansen for de lutherske kirkene i Japan, Hongkong og Taiwan.

Til helgen kommer 35 deltakere på kurset Veien til tjeneste (VTT) på Fjellhaug Utdanningssenter i Oslo. VTT er et innførings- og kontaktprogram for dem som vurderer eller ønsker en tjeneste i NLM.

Ungdomsleiren i Ouaninou i Elfenbenskysten ga både åndelig og sosialt påfyll for de kristne ungdommene. Men også ikke-kristne satte stor pris på leiren.

Da Sara Helén Solberg og Karen Goa skulle oppsummere hva de sitter igjen med etter en helg på Kvinnenettverk, var de enige om to ting: – Vi må snakke ærlig om livet, og vi har mye å lære av godt voksne damer, sier de. 

Kort tid før TeFT-teamet fra Norge skulle delta på en sommerleir for barn i Kina, måtte leiren flyttes på grunn av en vill elefantflokk som herjet i området.

I august ble resultatene fra midtveisevalueringen til NLMs prosjekt Strengthening Children’s Rights presentert. Det var et spennede møte, og flere gode resultat kom frem.


Nord-Afrika

Nord-Afrika er NLMs nyeste arbeidsfelt. Vi ønsker både å bidra til å bedre levevilkårene for marginaliserte grupper og å etablere relasjoner til lokalbefolkning og kirken i området.

Les mer | Bli fast giver

Mekane Yesus-kirkens tidligere president, Emmanuel Abraham døde på lørdag. – Han hadde en sterk tilknytning til NLM i de årene han var president, sier Øyvind Åsland, som skal i begravelsen i Etiopia.

Misjonssambandet har nå utviklet et dataprogram til trekning under utlodninger. Dette kan brukes både ved åresalg og utlodning med bøker som ofte brukes under julemesser og basarer.

MINIANDAKT: Har du noen gang tenkt på ordet medlem? Synonymer kan være medeier eller abonnent. Bibelen sier at vi som tror på Jesus Kristus er lemmer på Kristi legeme, lemmer med ulike funksjoner. Vi er hverandres med-lemmer. 

Today's Quote

Heb 11:1 Men tro er full visshet om det en håper, overbevisning om ting en ikke ser.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.