> NLM - The World for Christ -...NLM - a global mission

Norwegian Lutheran Mission (NLM) is an international, Lutheran mission, working under the motto "The world for Christ". Since 1891, we have been engaged in spreading the good news about Jesus through our work on four continents.

Our English-language website is currently in the process of being translated. Thank you for your patience.

  

Barneleir har blitt et populært innslag i arbeidet i Narena i Mali. Nylig kom det over 400 barn!

Bli bedre kjent med David Olson, mannen som holder styr på NLMs arbeid i Mongolia – og som sørget for Vest-Mongolias første ishockeybane!

Da alle NLMs utsendinger i Elfenbenskysten besøkte arbeidet i nordlige deler av landet, ble det tid til både strikking, dans og flanellografopplæring.

Kirken i Mongolia har opplevd sterk vekst de siste 20 årene. NLM har også blitt vist stor tillit av myndighetene, og har sett svært gode resultater i arbeidet for barns rettigheter og bedre primærhelsetjenester. Les mer og se film her!

– Vi kan ikke styre eller kontrollere hva som skjer i verden av terror eller andre ulykker og hendelser. Men vi kan gjøre noe med våre reaksjoner, og vi kan velge å se menneskene rundt oss med Guds øyne, skriver Indonesia-utsending Anna Rifsgård.

Tryggheim vidaregåande skule har fått godkjent søknad om utvidelse av 90 nye elevplasser på utdanningsprogram for studiespesialisering.

"Guds ord og god mat samlar ungdommar i kyrkja. Ein søndag i månaden stiller vi opp med bilar ved universitetet og tek med oss studentar til Arashima," skriv Inger Valbø ifrå Japan.

– Hadde det vært bedre om vi la ned bistandsprosjektene og bare fokuserte på evangelisering? Noen vil nok tenke at det er en god løsning, men for meg er ikke dette et godt alternativ, skriver vår utsending, som arbeider med bistand i Indonesia.

– No har eg arbeida på mongolsk skule i ca. fem månadar. På mange måtar kan eg vel seie at undervisinga ikkje er så ulik frå heime, men på andre måtar er ho veldig ulik, skriv Kjersti Haug.

Medarbeidere i Mekane Yesus-kirkens sør-synoder i Etiopia er denne uken samlet til kurs, for å bli inspirert til å drive misjon i sitt eget nærområde.

– Det japanske folk er tapte sjeler og verdfulle i hans auge, seier Katsuko. Ho var sjølv ei tapt sjel, men Jesus fann henne. Sist sommar vart ho vigsla til misjonær for Islandsk Luthersk Misjonssamband (ILM).

"Skal du hjem til nyttår?" spør japanere, og ser medlidende på meg når jeg svarer nei. Ingen spør om jeg skal hjem til jul.

– Gjennom arbeidet mitt ønsker jeg ikke bare å medvirke positivt til NLM, men også til landet mitt, sier Bauka. Bli kjent med NLMs nye administrasjonskoordinator i Bayan-Ulgii i Mongolia.

1. januar lanserte NLM sin nye offentlige bildebank på nett. Et rikholdig og stadig voksende antall bilder fra misjonsarbeidet, samt logoer, pressebilder og annet er nå tilgjengelig for nedlasting.

En natt våknet "Madi" av at noen talte til ham i en drøm. Da han åpnet øynene sine, så han plutselig en bok ligge på noen bjelker under taket. Han hadde aldri sett Det nye testamente før og kjente heller ikke til den.

Møtet med kristne i Japan ga henne ein lengsel etter å eige den samme gleda og freden som dei hadde. No har Grace også fått del i Guds nåde.

NLM har arbeidet i Japan i siden 1949. Det er stadig behov for misjonærer, for japanerne er fremdeles blant verdens minst nådde folkeslag.

Vi takker for følget i 2015 og ønsker deg Guds velsignelse og fred over det nye året!


Mongolia

I Mongolia arbeider NLM særlig med primærhelse og barns rettigheter. Vi gleder oss også over at evangeliet har stor fremgang!

Les mer | Bli fast giver

Per Byrknes (51) er ansatt som ny regionleder i NLM Region Vest fra 1. mars.

Sygna videregående skole ønsker å tilby norskopplæring for flyktninger, men Utdanningsdirektoratet sier nei.

I april arrangeres det for første gang en samling for engasjerte og ansatte i NLMs ulike felleskap og lag. Samlingen har fått navnet «Fellesskap 16», og det er NLM Norge og NLM ung som står bak arrangementet.

Today's Quote

Rom 6:23 For syndens lønn er døden, men Guds nådegave er evig liv i Kristus Jesus, vår Herre.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.