> NLM - The World for Christ -...NLM - a global mission

Norwegian Lutheran Mission (NLM) is an international, Lutheran mission, working under the motto "The world for Christ". Since 1891, we have been engaged in spreading the good news about Jesus through our work on four continents.

The above video is also available as 5 separate shorts. To find them, as well as Norwegian versions, click here.

Our English-language website is currently in the process of being translated. Thank you for your patience.

  

Verden går fremover, og i våre dager kan du gi kollekt med mobilen. NLM oppfordrer nå misjonsfellesskapene i organisasjonen til å ta i bruk DnBs tjeneste Vipps.

– Jeg aner ikke hvem jeg hadde vært hvis Jesus ikke var en del av livet mitt, skriver Mathias Pettersen. Sammen med familien har han reist til Indonesia for NLM.

iTro - påfyll i hverdagen

«Vi har i løpet av disse dagene fått oppleve en forsmak på himmelen!» sa regionleder Olav Vestbøstad i sin takkehilsen til vertskapet på Taiwan, som denne gangen var ansvarlige for konferansen for de lutherske kirkene i Japan, Hongkong og Taiwan.

Til helgen kommer 35 deltakere på kurset Veien til tjeneste (VTT) på Fjellhaug Utdanningssenter i Oslo. VTT er et innførings- og kontaktprogram for dem som vurderer eller ønsker en tjeneste i NLM.

Ungdomsleiren i Ouaninou i Elfenbenskysten ga både åndelig og sosialt påfyll for de kristne ungdommene. Men også ikke-kristne satte stor pris på leiren.

Da Sara Helén Solberg og Karen Goa skulle oppsummere hva de sitter igjen med etter en helg på Kvinnenettverk, var de enige om to ting: – Vi må snakke ærlig om livet, og vi har mye å lære av godt voksne damer, sier de. 

Kort tid før TeFT-teamet fra Norge skulle delta på en sommerleir for barn i Kina, måtte leiren flyttes på grunn av en vill elefantflokk som herjet i området.

I august ble resultatene fra midtveisevalueringen til NLMs prosjekt Strengthening Children’s Rights presentert. Det var et spennede møte, og flere gode resultat kom frem.

Siden presidentbesøket var planlagt i god tid og tidspunktet for hans ankomst var kjent, ble presidenten møtt med festkledde folk i rene og pene gater. Vil det være slik når Jesus, kongenens konge, kommer igjen?

Misjonssambandets barne- og tenåringskor kan nå melde seg inn Soul Children-bevegelsen. Onsdag ble det undertegnet en avtale mellom NLM ung og Acta i Normisjon som eier dette konseptet.

Blant skyskrapere, blinkende neonlys og karrierejag vil pastor Lee nå unge i Hongkong med evangeliet.

NLMs regnskap for årets syv første måneder viser et underskudd på 17,4 millioner kroner. Tallene er langt svakere enn fjoråret.

«Stor-Kina» er den nye samlebetegnelsen for NLMs arbeid i Kina, Hongkong, Macao og Taiwan. NLM har drevet arbeid i området siden oppstarten i 1891. Bli kjent med misjonsarbeidet i Stor-Kina og finn bønneemner i denne artikkelen.

– Det er veldig spennende. Akkurat nå føler vi oss ganske små i en nokså stor oppgave, sier en av kirkeplanterne.

På Sumatra i Indonesia, en av verdens største øyer, bor det 50 unådde folkegrupper. Alvoret i dette berører NLMs utsendinger sterkt.

Har du fått med deg talen fra kveldsmøtet onsdag på UL 2016? En tankevekkende, morsom og annerledes tale, der vi gjennom en rekke personlige møter blir tatt med på en gripende reise gjennom juleevangeliet. Den er vel verdt å få med seg, selv i august.

– For en som er «ny» er det nyttig å bli kjent med NLM på dette kurset, sier danske Ruth Osmundsen. – Og jeg synes det er positivt at lederne kommer hit, også generalsekretæren, at de prioriterer å være her.

1.300 ungdommer møtte opp til den omdiskuterte Leeland-konserten første kveld på Ung Landsmøte i Randaberg. 


Stor-Kina

Stor-Kina er navnet på NLMs arbeid i fastlands-Kina, Hongkong, Macao og på Taiwan. Vi satser særlig på kristent fagpersonell og støtte til menigheter.

Les mer | Bli fast giver

Kvitsund gymnas har fått godkjenning til å utvide fagtilbudet sitt. – Tanken er at vi skal ta i bruk det flotte nærområdet vårt, og at det forhåpentligvis vil tiltrekke seg noen flere elever, sier rektor Magnus Kvalbein.

Jon Ove Holen er tilsett som ny regionleiar i Region nordvest i Misjonssambandet.

Elever fra alle NLMs videregående skoler og folkehøyskoler var i Oslo for å sette i gang prosjektene på skolene. – Vi er mer opptatt av engasjementet de viser enn sluttsummen, sier informasjonsrådgiver Elise Haugland i NLM.

Today's Quote

Heb 10:23 La oss holde urokkelig fast ved bekjennelsen av vårt håp, for han er trofast som ga løftet.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.