> NLM - The World for Christ -...NLM - a global mission

Norwegian Lutheran Mission (NLM) is an international, Lutheran mission, working under the motto "The world for Christ". Since 1891, we have been engaged in spreading the good news about Jesus through our work on four continents.

Our English-language website is currently in the process of being translated. Thank you for your patience.

  

Frank-Ole Thoresen (44) er konstituert som rektor ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole (FiH) og Jørn Martinsen (42) som rektor for Bibelskolen Fjellhaug. Begge er konstituert for skoleåret 2015/2016 og overtar etter Ketil Jensen som har vært rektor ved begge skolene de siste årene.

90 damer var samlet til kvinneleir i Crucero i Peru 6. til 9. august, med temaet "Kvinne, du er en vakker stein i Herrens hender."

iTro - påfyll i hverdagen

Teamet fra NLM Indonesia i Medan hadde barnemøter og seminar for søndagsskolelærere hver dag i en uke på Nias, og var til stor velsignelse og inspirasjon for kirkene som jobber i et tøft åndelig område.

Arbeidet i Norge er NLMs grunnstamme, og forutsetningen for at vi skal kunne utføre vårt kall til å nå de minst nådde over hele verden med Guds kjærlighet i ord og handling.

Elevene i Abidjan i Elfenbenskysten sitter klare for nivåprøven i begynnelsen av sitt semester. Da går strømmen.

Årets Ung landsmøte (UL) er i full gang. Flere tusen ungdommer er denne uken samlet til 5 dager med bibel, misjon og fellesskap på Randaberg, med «masker» som tema.

Vi har fått høre at 12 mennesker har kommet til tro her på øya den siste tiden. En ting som er sikkert, er at det også vil være folk fra denne indonesiske stammen i himmelen. Mon tro om vi får treffe Pak Made og familien der?

Her kan du se videoer av bibeltimene, talene og dagsrapportene fra GF 2015.

På generalforsamlingens avslutningsmøte ble Marita Vold og Ola Aasland Vold innviet til misjonærer. Generalsekretær Øyvind Åsland talte. Og deltakerne ga bortimot 1,7 millioner kroner i kollekt.

Det ble en lang og omfattende debatt om opprettelse av trossamfunn i regi av NLM under årets generalforsamling. Et solid flertall på 548 stemmer fulgte hovedstyrets anbefaling. 121 delegater stemte nei.

Knut Espeland, som nå er ordfører i Spydeberg, fikk flest stemmer da generalforsamlingen valgte tre nye medlemmer til NLMs hovedstyre. I tillegg ble Kjartan Urangsæter Åsebø valgt og Thor Fremmegård gjenvalgt.

Generalforsamlingen vedtok med klart flertall å utsette behandlingen av paragraf 1 av grunnreglene. Med et like klart flertall vedtok derimot generalforsamlingen å behandle endring av paragraf 4.

Når Misjonssambandet nå holder sin generalforsamling (GF) i Randaberg i Rogaland øker folketallet i kommunen med vel tretti prosent, fortalte ordfører Bjørn Kahrs da han ønsket generalforsamlingen velkommen under åpningsmøtet tirsdag kveld.

Nå er EP-en som er spilt inn til Generalforsamlingen endelig tilgjengelig for strømming.

Vi ønsker alle våre lesere en god sommer! Nettsiden vil bli jevnlig oppdatert med spennende misjonsstoff gjennom hele sommeren – les og bli inspirert!

Vulkanen Sinabung i Indonesia fortsetter å ha stadige utbrudd, og livet i flyktningleirene er tungt for både barn og voksne. NLM Indonesia bidrar med nødhjelp, og arbeider særlig for å gi barna noe å glede seg over.

På kort tid har bemanningen blant NLM-misjonærene i Japan blitt halvert. Flere har måttet reise til Norge uventet og brått. Noen av dem kommer ikke tilbake i denne omgang.

Ekteparet Odd Geir og Lise Gry Norland er klar for utreise til Tanzania, og gleder seg til å arbeide med kristen litteratur.


Norge

NLMs store arbeid i Norge gjør det mulig for oss å nå enda lenger ut med evangeliet. Men vi vil også gå til menneskene rundt oss - verden begynner i vårt eget nabolag.

Les mer | Bli fast giver

Siste fra Utsyn

Tretten kinesiske kristne fra «Nådekirken» i Taipei på Taiwan har vært på besøk i Norge for å takke.

Frank-Ole Thoresen (44) er konstituert som rektor ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole (FiH) og Jørn Martinsen (42) som rektor for Bibelskolen Fjellhaug. Begge er konstituert for skoleåret 2015/2016 og overtar etter Ketil Jensen som har vært rektor ved begge skolene de siste årene.

NLM ung Sørvest kom i kontakt med 87 potensielle leirledere på årets UL. – Kanskje vil dette bære frukt på lang sikt, håper administrasjonsleder i NLM ung Sørvest, Eilert Fredly.

Today's Quote

Rom 6:6 Vi vet at vårt gamle menneske ble korsfestet med ham for at syndelegemet skulle bli tilintetgjort, så vi ikke lenger skal være slaver under synden.

Share