> NLM - The World for Christ -...NLM - a global mission

Norwegian Lutheran Mission (NLM) is an international, Lutheran mission, working under the motto "The world for Christ". Since 1891, we have been engaged in spreading the good news about Jesus through our work on four continents.

Our English-language website is currently in the process of being translated. Thank you for your patience.

  

Gjennom historiefortelling, korarbeid og dåpsundervisning får de innsatte ved fengselet i Jinka bli kjent med en frelser som setter virkelig fri.

På søndagsskolen fikk barna for første gang høre en tekst fra oversettelsen av Det nye testamentet til Ts’amakko.

iTro - påfyll i hverdagen

På Kongshaug musikkgymnas er dei i full sving med å utvida og renovera skulen. I år vert det teke opp ti fleire enn i fjor.

25 unge fra Island har meldt seg på en fellestur til UL på Randaberg i Rogaland i månedsskiftet juli/august.

Nye lukter, nye lyder, sterke inntrykk og store opplevelser preget dagene da to av klassene ved Fjellhaug bibelskole besøkte arbeidet i Indonesia.

Over førti deltagere fra inn- og utland var samlet til årskonferanse i Indonesia, der fokuset var på strategiarbeid, bibeltimer og kommunikasjon. Barneopplegg i regi av fire unge voluntører gjorde at barna også fikk gode og opplevelsesrike dager under konferansen.

Det grusomme terrorangrepet i Garissa i Kenya får ingen direkte betydning for NLMs misjonsarbeid i landet. – Alle våre ansatte, både nordmenn og nasjonale, opplever situasjonen som rolig, sier Rune Mjølhus, NLMs stedlige representant i Kenya.

Det er mange ting i vår kristne tro som får folk til å riste på hodet.

Men han ble såret for våre lovbrudd, knust for våre synder. Straffen lå på ham, vi fikk fred, ved hans sår ble vi helbredet. (Jesaja 53,5)

I Etiopia får «afrikansk tid» en helt annen betydning. NLM har drevet arbeid der siden 1948 – eller var det 1940? Les mer og finn ut! Her finner du også filmer og bønneemner.

Vi ønsker dere alle en velsignet påskehøytid! Har du sett Superblinks nye animasjonsfilm om påskehistorien? Se den her!

Det nystartede prosjektet vårt i Tana distrikt øst i Kenya har hatt en god begynnelse. Foreløpig har vi lese- og skriveopplæring i én by. Nå er det registrert 44 elever.

For første gang er det ansatt en kvinne i full stilling innen teologi- og misjonsfag på Fjellhaug Internasjonale Høgskole (FiH). – Dette er drømmejobben, sier Ingebjørg Hauge.

I Peru satser de stort på idrett og lek i formidlingen av evangeliet til barn og unge. I forrige måned var flere titalls ledere på kurs i Juliaca.

Vi som har fått være med årets TeFTere med 11 flotte ungdommer, har opplevd dette igjen og igjen de ukene vi har hatt sammen med dem. 

Området som var preget av okkultisme, voldelige feider og fattigdom. Det var først da pastor Chris fortalte oss om den grufulle forhistorien, at vi forstod hvorfor det var så viktig å bygge en kirke der.

På spansk betyr ordet "pastor" både hyrde og evangelisk prest. Pastor Sindulfo Lino Sonnco i den lille menigheten i landsbyen Crucero fyller begge betydningene.

Det blir utstilling av barnas egne kunstverk under NLMs generalforsamling i Randaberg til sommeren. Barn fra hele landet er invitert til å sende inn tegninger og temaet er «Etiopia og misjon».


Etiopia

Etiopia er et av NLMs eldste misjonsfelt. I dag har vi et bredt samarbeid med den lutherske kirken i landet.

Les mer | Bli fast giver

Siste fra Utsyn

Antallet søkere til Fjellhaug internasjonale høgskole er åtte prosent høyere enn i fjor. – Enda mer oppmuntrende er det at antallet som har satt Fjellhaug først på søknaden sin øker mer 32 prosent, sier rektor Ketil Jensen.

– Misjonsløpet gjev elevane ei oppleving av å vere med på noko som nyttar, seier Dag Erik Asdahl, kontaktlærar ved Danielsen Ungdomsskule Frekhaug. 

Fredag overrakte butikkjeden NLM gjenbruk en sjekk på 25 millioner kroner til sin eier. Dette er overskuddet for Misjonssambandets 30 gjenbruksbutikker i 2014. 

Today's Quote

Rom 8:32 Han som ikke sparte sin egen Sønn, men ga ham for oss alle, hvordan skulle han kunne annet enn å gi oss alle ting med ham?

Share