> NLM - The World for Christ -...NLM - a global mission

Norwegian Lutheran Mission (NLM) is an international, Lutheran mission, working under the motto "The world for Christ". Since 1891, we have been engaged in spreading the good news about Jesus through our work on four continents.

Our English-language website is currently in the process of being translated. Thank you for your patience.

  

Pedro Cornejo er kjent som språklærer for mange misjonærer i Peru. Han er også pastor, og nylig underviste han om tilgivelse på pastorkurs.

– Sett i gang og start opp, sa formannen i Misjonssalen Sandnes, da Johannes Reilstad foreslo at de burde hatt et yngreslag. Denne høsten har han vært leder for yngreslaget i 35 år.

Harald Berge Breistein, regionleder i NLM Region Vest, er ansatt som daglig leder i NLM-barnehagene AS.

Som misjonær i et fremmed og goldt land byr hverdagen på alt av vær og vind. Les om noen av misjonær Karens betraktinger fra Mongolia, og hennes takknemlighet til Gud. 

Copa Campel ble arrangert for sjette gang 13.-15. november. Fotball og forkynnelse er en god kombinasjon i Peru.

Mandag 2. november 2015 var på mange måter en historisk dag for NLM Mongolia. Noen kommer og noen går, og hovedkontoret har fått ny adresse.

Da jeg var med de forskjellige teamene rundt i fiskerlandsbyene for noen uker siden, var det vanskelig å se at våre NLM-ansatte i Indonesia noen gang har møtt motstand. Deres liv og tjeneste i landsbyene hadde brutt ned alle forsvarsmurer.

Vakre Tromsø, Nord-Norges største by. Nordlys, midnattssol og rappkjefta nordlendinger. Myter om isbjørner i gatene og tørrfisk til lørdagsgodt. Du ser det kanskje som et turistmål, men har du tenkt på at Tromsø kan ha bruk for akkurat deg?

– Terroren i Paris har så langt tatt rundt 130 menneskeliv. Ondskapen vi har vært vitne til, gjør sterkt inntrykk. I en slik situasjon er kristnes hovedansvar å gjøre godt mot dem som er rammet – og be for disse.

Årets julekampanje handler om sårbare barn på NLMs ulike misjonsfelt. – Vi løfter særlig frem et prosjekt i Kina der millioner av barn blir forlatt av foreldre som søker arbeid i de store byene, sier konstituert markeds- og innsamlingsleder Grete Haukelid.

En ektemann viser oss store forandringer i hjemmet sitt, etter at hans kone har deltatt på helse- og hygieneundervisning i Tana North District i Kenya.

Leirarbeidet er viktig for de lutherske kirkene i Sør-Amerika. Nå har det blitt laget en helt ny film om den nasjonale nyttårsleiren for ungdommer i Bolivia.

NLM utland arbeider nå med å finne nye stedlige representanter til Etiopia, Mongolia og Japan. Alle stillingene blir ledige neste sommer. 

Det er en utfordring å skulle koordinere føtter og hender – og prøve å sy rett samtidig! Men håpet er at syundervisningen kan hjelpe kvinnene til å kunne starte opp en egen liten business med for eksempel å sy klær.

I forbindelse med den pågående flyktningsituasjonen i Norge oppfordrer NLM ung enkeltpersoner, lag og foreninger i både NLM og NLM ung til konkret handling.

NLM har en rik historie i Øst-Afrika. Men evangeliet må stadig lenger ut, og vi arbeider med nye metoder og satsingsområder.

Hvordan kan vi forebygge vold og hjelpe de som sliter? Dette var temaet for et stort skolearrangement i Cochabamba i Bolivia, hvor mange elever opplever vold i hjemmet og i skolehverdagen.

– Venninna vår har fått svar på bønner, forteller vår utsending. – Hun har hatt drømmer der hun har sett en person i skinnende klær som har gitt henne trøst og ro. Nå ber hun i Frelserens navn og ønsker å bli en etterfølger av Mesteren.


Øst-Afrika

NLM har et stort og spennende arbeid i Øst-Afrika, og målet er alltid det samme: Vi må nå enda flere med evangeliet!

Les mer | Bli fast giver

Vinneren av årets «Kakekrigen» på TVNorge, Elisabeth Holm, gir ut kokebok på Lunde forlag til våren.

Ingen av Misjonssambandets utsendinger i Mali oppholder seg i umiddelbar nærhet av det store gisseldramaet i landets hovedstad, Bamako. Alle er i trygghet.

– Terroren i Paris har så langt tatt rundt 130 menneskeliv. Ondskapen vi har vært vitne til, gjør sterkt inntrykk. I en slik situasjon er kristnes hovedansvar å gjøre godt mot dem som er rammet – og be for disse.

Today's Quote

1Joh 3:3 Og hver den som har dette håp til ham, renser seg selv, likesom Han er ren.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.