> UtsynMINIANDAKT: Vi er på skogstur en mild julidag med plastkopper som skal fylles med løfter om blåbærpai med vaniljekrem – mørke januar-dager er langt, langt unna. 

Det kom inn tre millioner kroner mer i gaver til NLM i november og desember i 2016 sammenlignet med samme periode i 2015. Dermed økte de ordinære totale gavene for 2016.

Etter fornøyelses-parken og arrangementsområdet Kongeparken byttet eiere i 2015, har UL blitt arrangert på Randaberg Arena. Nå flytter Ung Landsmøte «hjem» til Kongeparken igjen.

2016 var et jubileumsår for NLM – nå snakker generalsekretær Øyvind Åsland om året som ligger bak, og hva NLM går i møte i 2017. 

– Jon Jøssang vil bli husket som en initiativrik og godlynt misjonær, sier Mathias Mjølhus, som arbeidet sammen med ham i Øst-Afrika i mange år. 30. desember døde han, 90 år gammel. Han begraves fra Lovisenberg kirke til Vestre gravlund i Oslo torsdag 12. januar.

NLMs misjonærer befinner seg trygt i Abidjan, mens soldater har tatt kontroll over byen Bouaké lengre nord i landet.

– Jeg tror mange har nytte av de pengene de mottar i frifondstøtte, sier administrasjonskonsulent Aslak Ånestad i NLM ung. Maksklubben Fokus på Jæren søkte for eksempel om støtte til å lage animerte bibelfilmer.

Ingvald André Kårbø (31) blir ny rektor ved Fjellheim bibelskole i Tromsø. Han overtar etter Thor Fremmegård og begynner i stillingen 1. august.

– Men dette er fortsatt en åpen sak, for Tryggheim holder på å skrive en god klage, sier generalsekretær i Kristne friskolers forbund, Jan Erik Sundby.

En fersk rapport fra revisorfirmaet Deloitte AS løfter frem tall knyttet til Fundraising-markedet. NLM skiller seg ut på flere punkter. 

NYTTÅRSANDAKT: Kanskje noen ville overraskes av å høre at Jesus er et vanlig navn? 

– Vi inviterer til Fellesskap 17 fordi vi ønsker at Jesus skal bli synlig i alt vi gjør, sier Maria Celine Lundeby i arrangementskomiteen.

JULEANDAKT: : På 1600- og 1700-tallet levde hertug Charles Seymour i England. Han ble kalt den stolte hertugen og bygde seg et stort palass i Sussex. 

MINIANDAKT: Han som vart fødd i Betlehem, viser oss at vi er uendeleg verdifulle. For mange som møtte han, vart det eit møte der dei fekk konkret hjelp. 

NLM Gjenbruk har nådd en ny milepæl: den første butikken har omsatt for mer enn fem millioner i løpet av et år. – Butikkene spiller en uvurderlig betydning økonomisk for arbeidet vårt ute, sier økonomileder i NLM.

Ordføreren i Re kommune i Vestfold hyller mangfoldet den kristne friskolen er med og skape i bygda. – Uvanlig at politikere er så positive, sier friskolegeneral.

Grensen for hvor mye giverne kan trekke fra på inntekten for gaver til frivillige organisasjoner er økt fra 20 000 til 25 000 dette året.

Hver mandag ettermiddag kommer nærmere 40 elever fra Drottningborg ungdomsskole til Misjonssalen i Grimstad. Her får de tilbud om leksehjelp.

NLA Høgskolen har i budsjettforliket fått 70 nye studieplasser i grunnskolelærerutdanningen i Oslo. Til sammen har høgskolen nå 100 grunnskolelærerplasser i hovedstaden, like mange som i Bergen.

MINIANDAKT: Er du glad i å planlegge i google calendar, eller skrive i almanakken? Jeg er fornøyd når jeg får krysse ut klesvasken eller styremøtet fra gjøremålslista mi. Kanskje kjenner du deg igjen? Vi bruker tid og krefter på å organisere livet vårt og takle stress og bekymring. 

– Det var deilig å se at misjonsarbeidet fungerer, og at arbeidet vi er med på betyr noe, sier Geir Henning Tunheim, ungleder i Region nordvest. Gjennom hele advent kan du følge hans første besøk på et misjonsfelt gjennom fire episoder av reisedokumentaren «Tunheim på tur».

Den kristne nettressursen foross.no lanserer i adventstiden Table Talk: Advent 2016. 

Familiebibelskolen TeFT familie i Nairobi åpner nå for søknader til nye kull. – Det er en fordel å søke tidlig, i forrige runde ble det venteliste, sier Rune Mjølhus i Kenya.


I 1998 reiste vi til Peru som misjonærer for NLM. I den forbindelse fikk vi en oppdatert «Håndbok for misjonærer og heimearbeidere i Norsk Luthersk Misjonssamband». Denne var vedtatt av hovedstyret. I håndboken fantes det også et såkalt «Ritual for NLMs menigheter på misjonsmarken». Første punkt lød slik: «De faste former bør være så få og enkle som mulig».

Julen fremstår stort sett idyllisk i Norge. Det kan også smitte over på hvordan julebudskapet formidles i kirker og bedehus. Faren er åpenbart til stede for en slags nussifisering av julefeiringen slik at alt blir koselig, friksjonsløst og ufarlig.

Helt siden starten i 2003 har Visjon Norge vært en omdiskutert kanal. Det skyldes ikke minst at Jan Hanvold – som startet kanalen og har ledet siden – fremmer en ganske ytterliggående karismatisk teologi hvor Guds velsignelse knyttes til helse, fremgang og seier.

Utsyn på Facebook

Japan

Japanerne er verdens nest største unådde folkegruppe. Misjonsarbeidet krever tålmodighet, og NLM satser særlig på å nå barn og unge med evangeliet.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Job 23:14 For han fullfører det han har fastsatt for meg, og av slikt er det mye hos ham.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.