> UtsynNLA Høgskolen har i budsjettforliket fått 70 nye studieplasser i grunnskolelærerutdanningen i Oslo. Til sammen har høgskolen nå 100 grunnskolelærerplasser i hovedstaden, like mange som i Bergen.

MINIANDAKT: Er du glad i å planlegge i google calendar, eller skrive i almanakken? Jeg er fornøyd når jeg får krysse ut klesvasken eller styremøtet fra gjøremålslista mi. Kanskje kjenner du deg igjen? Vi bruker tid og krefter på å organisere livet vårt og takle stress og bekymring. 

– Det var deilig å se at misjonsarbeidet fungerer, og at arbeidet vi er med på betyr noe, sier Geir Henning Tunheim, ungleder i Region nordvest. Gjennom hele advent kan du følge hans første besøk på et misjonsfelt gjennom fire episoder av reisedokumentaren «Tunheim på tur».

Den kristne nettressursen foross.no lanserer i adventstiden Table Talk: Advent 2016. 

Familiebibelskolen TeFT familie i Nairobi åpner nå for søknader til nye kull. – Det er en fordel å søke tidlig, i forrige runde ble det venteliste, sier Rune Mjølhus i Kenya.

Etter årets syv første måneder hadde NLM et foreløpig underskudd på 17,4 millioner kroner. Tre måneder senere er tallet økt til 22,6 millioner. – Vi trenger en solid økonomisk sluttspurt i år, sier generalsekretær Øyvind Åsland.

For to år siden åpnet Li Jing Ying hjemmet sitt for forlatte barn og barn med fattige eller enslige foreldre. 

Et nytt elektronisk tidsskrift er nå tilgjengelig på nettet. Tidsskriftet har fått navnet eMissio og adressen er www.emissio.net.

Flere av familiene som skal på familiebibelskolen i Kenya har barn i barnhegealder. Nå har de inngått samarbeid med NLM Barnehagene. 

Volda legoklubb frå bedehuset i Volda er klar for den skandinaviske FIRST LEGO League-finalen i Bodø 3. desember. Sist laurdag vann laget den regionale turneringa på Nordfjordeid.

MINIANDAKT: En skjellsettende opplevelse har fulgt meg siden 1973. Jeg var elev ved Fjellhaug bibelskole, og det var mye snakk om evangelisering på den tiden.

Bevæpnet med boller, kaffe og kristne traktater gikk menighetsmedlemmene i Salem Stavanger ut i gata for å lære folk om Jesus. 

I natt reiser de første elevene fra Bibelskolen Fjellhaug sin utenlandslinje til Kenya for å lære om misjonsarbeid. 

Søndag 13. november markeres «Søndag for de forfulgte» over hele verden. Denne dagen står mange sammen om å vise solidaritet med alle kristne som undertrykkes eller forfølges. Mange steder i Norge arrangeres det også fakkeltog i oktober og november. 

– Vi må ta kunnskapen ut der det trengs, sier Lars Dahle i Damaris Norge. 

– De som kommer på konferansen ser ut til å like det tydelige misjonsfokuset på seminarene, sier konferanseleder Christian Bredvei Gusland.

– De fleste konservative, evangelikale briter er nok på forlat EU-siden. Jeg lurer på om de er klar over hvilken økonomisk konsekvens det vil få for misjonærene når vi forlater EU, skriver missiolog.

– Me er veldig godt nøgde med årets løp. Folk viste eit sterkt pågangsmot.

Søndag blir det avduka ein minnestein over diktaren Trygve Bjerkrheim i fødebygda Bjerkreim i Rogaland.

Sonja Leirvik er med og leder barnearbeidet i kirken i Yonago, Japan, engelsklærer på et kurs for barn i nabolaget, og fra november skal hun lede en håndarbeidsklasse i kirken. 

Mekane Yesus-kirkens tidligere president, Emmanuel Abraham døde på lørdag. – Han hadde en sterk tilknytning til NLM i de årene han var president, sier Øyvind Åsland, som skal i begravelsen i Etiopia.

Misjonssambandet har nå utviklet et dataprogram til trekning under utlodninger. Dette kan brukes både ved åresalg og utlodning med bøker som ofte brukes under julemesser og basarer.

MINIANDAKT: Har du noen gang tenkt på ordet medlem? Synonymer kan være medeier eller abonnent. Bibelen sier at vi som tror på Jesus Kristus er lemmer på Kristi legeme, lemmer med ulike funksjoner. Vi er hverandres med-lemmer. 


Helt siden starten i 2003 har Visjon Norge vært en omdiskutert kanal. Det skyldes ikke minst at Jan Hanvold – som startet kanalen og har ledet siden – fremmer en ganske ytterliggående karismatisk teologi hvor Guds velsignelse knyttes til helse, fremgang og seier.

Ved siden av Utsyns lederartikkel har vi hver eneste gang en artikkel om internasjonal misjon. De fleste har formidlet positive nyheter. Antallet protestanter i Frankrike er tidoblet. Både i Iran og utenfor vokser den persiske kirken. Bibelen oversettes til stadig flere språk.

«Ransak meg, Gud, og kjenn mitt hjerte! Prøv meg og kjenn mine mangfoldige tanker, se om jeg er på fortapelsens vei, og led meg på evighetens vei!» 

Utsyn på Facebook

Sentral-Asia

Sentral-Asia er stengt for tradisjonell misjon, og de kristne lever under svært vanskelige forhold. NLM er til stede med kristent fagpersonell og støtter lokale kristne.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Fil 4:13 Alt makter jeg i ham som gjør meg sterk.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.