> UtsynDette året markerer NLM at det er 125 år siden organisasjonen ble stiftet. Akkurat i dag – 29. september – er det 125 år siden de første misjonærene reiste til Kina.

Kirkelandskapet i Norge har i mer enn hundre år vært preget av forholdet mellom en stor folkekirke og en omfattende organisasjonsvirksomhet. Nå endres denne relasjonen, og det skjer en likedanning mellom kirke og bedehustradisjonene.

Kvitsund gymnas har fått godkjenning til å utvide fagtilbudet sitt. – Tanken er at vi skal ta i bruk det flotte nærområdet vårt, og at det forhåpentligvis vil tiltrekke seg noen flere elever, sier rektor Magnus Kvalbein.

Jon Ove Holen er tilsett som ny regionleiar i Region nordvest i Misjonssambandet.

Elever fra alle NLMs videregående skoler og folkehøyskoler var i Oslo for å sette i gang prosjektene på skolene. – Vi er mer opptatt av engasjementet de viser enn sluttsummen, sier informasjonsrådgiver Elise Haugland i NLM.

Christian Lilleheim ble ny pastor for Salem Bergen i høst. Han ble overrasket over hvor positiv den historiske forsamlingen har vært til nye endringer.

– Jeg ønsker ikke å avvise muligheten for seriøse samtaler om en fusjon mellom ImF og NLM, sier generalsekretær Øyvid Åsland (NLM).

Johannes Brandtzæg og Ludvig Hope talte for en fusjon mellom Indremsisjonsforbundet og Misjonssambandet allerede i 1920. Nå er diskusjonen løftet opp på nytt av forkynner Torgeir Skrunes.

– Når nordmenn hører at de etablerte over seks tusen lutherske menigheter rundt om i verden får de nesten sjokk, sier forfatteren.

Til helgen kommer 35 deltakere på kurset Veien til tjeneste (VTT) på Fjellhaug Utdanningssenter i Oslo. VTT er et innførings- og kontaktprogram for dem som vurderer eller ønsker en tjeneste i NLM.

Da Sara Helén Solberg og Karen Goa skulle oppsummere hva de sitter igjen med etter en helg på Kvinnenettverk, var de enige om to ting: – Vi må snakke ærlig om livet, og vi har mye å lære av godt voksne damer, sier de. 

Kort tid før TeFT-teamet fra Norge skulle delta på en sommerleir for barn i Kina, måtte leiren flyttes på grunn av en vill elefantflokk som herjet i området.


Det er jubileumsår i Misjonssambandet. For 125 år siden ble de første misjonærene sendt til Kina, foreninger ble stiftet og forkynnerne begynte å reise i Norge. 

Dag Øyvind Østereng – en profilert og dyktig prest med bakgrunn i Misjonssambandet – har akkurat forlatt Den norske kirke og blir katolikk. Hans valg er ikke enestående. De siste årene har mange personer i landet vårt, med protestantisk bakgrunn, valgt overgang til Den katolske kirke. 

Student og journalist Morten Oftedal Schwencke uttalte nylig til Vårt Land (2/8) at studentmiljøet i Norge er preget av fiendtlige holdninger til religion. «Det virker til å være bred enighet om at religion er noe middelaldersk som vi er ferdig med i vårt opplyste samfunn», sier Schwencke.

Stor-Kina

Stor-Kina er navnet på NLMs arbeid i fastlands-Kina, Hongkong, Macao og på Taiwan. Vi satser særlig på kristent fagpersonell og støtte til menigheter.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Joh 17:6 Jeg har åpenbart ditt navn for de mennesker du ga meg av verden. De var dine, og du ga dem til meg, og de har holdt fast på ditt ord.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.