> UtsynFredag ble Kurayoshi rammet av et sterkt jordskjelv. 

Da jernteppet falt i 1989 ble kirkeveksten sterk mange steder i Øst-Europa og i Sovjetunionen. Men veksten har vært ujevn. Særlig i det tidligere Jugoslavia er behovet stort for misjon.

– De kristne friskolene fungerer som et alternativ for elever som har hatt negative opplevelser i den offentlige skolen, sier forsker ved NLA Høgskolen.

Mangeårige rektor ved NLA høgskolen, Bjarne Kvam, er tildelt Friskoleprisen for 2016. Kvam har vært en sentral aktør i arbeidet for frie skoler og høgskoler i Norge. 

En felles ekteskapserklæring fra 36 organisasjoner og kirkesamfunn har nå kommet i et nytt opplag. 15 000 nye brosjyrer er trykt. Førsteopplaget som kom i slutten av juni var på 20 000.

Med parade opp Karl Johans gate og friluftskonsert med over 1800 korsangere på Universitetsplassen satte Soul Children Festival sitt preg på hovedstaden på lørdag.

En ny stortingsmelding legger opp til at Norge skal få større og færre utdanningsinstitusjoner, men statssekretær Bjørn Haugstad (H) tror likevel Fjellhaug internasjonale Høgskole har grunnlag for å fortsette.

Jan Magnus Fauske Lillebø er opptatt av forkynnelse, og ønsker at Misjonssalen Ung skal preges av bibelnære taler. – God forkynnelse er ikke bare behagelig. Det fører til en reaksjon, sier ungdomslederen.

Kenya-misjonær Janne Mjølhus ble portrettert i TV2-serien «Kjære Mamma». 

Ungdom i Oppdrag gjorde unna Finnmark for to år siden. Nå går startskuddet for «Bibelen til Alle» i Nord-Troms. 

Norske misjonærbarn står i fare for å miste støtte til norskundervisning i utlandet, viser statsbudsjettet for 2017.

Norge trapper ned støtten til Haydom Lutheran Hospital. – Sykehusene skal bli mer finansielt bærekraftige, sier norsk styremedlem på Haydom.

Den sterke økonomiske veksten i Etiopia har ført til uroligheter flere steder i landet, og flere hundre mennesker er drept.

MINIANDAKT: For en tid tilbake kom jeg hjem til to brev. Det ene var en spørreundersøkelse som besto av flere sider med spørsmål om mine meninger, holdninger og verdier. Noen var det enkelt å svare på, andre ga meg et stikk i samvittigheten. Mer enn én gang skulle jeg ønske sannheten var finere enn det som var tilfelle.

Dette året markerer NLM at det er 125 år siden organisasjonen ble stiftet. Torsdag 29. september – var det 125 år siden de første misjonærene reiste til Kina.

Kirkelandskapet i Norge har i mer enn hundre år vært preget av forholdet mellom en stor folkekirke og en omfattende organisasjonsvirksomhet. Nå endres denne relasjonen, og det skjer en likedanning mellom kirke og bedehustradisjonene.

Kvitsund gymnas har fått godkjenning til å utvide fagtilbudet sitt. – Tanken er at vi skal ta i bruk det flotte nærområdet vårt, og at det forhåpentligvis vil tiltrekke seg noen flere elever, sier rektor Magnus Kvalbein.

Jon Ove Holen er tilsett som ny regionleiar i Region nordvest i Misjonssambandet.

Elever fra alle NLMs videregående skoler og folkehøyskoler var i Oslo for å sette i gang prosjektene på skolene. – Vi er mer opptatt av engasjementet de viser enn sluttsummen, sier informasjonsrådgiver Elise Haugland i NLM.

Christian Lilleheim ble ny pastor for Salem Bergen i høst. Han ble overrasket over hvor positiv den historiske forsamlingen har vært til nye endringer.

– Jeg ønsker ikke å avvise muligheten for seriøse samtaler om en fusjon mellom ImF og NLM, sier generalsekretær Øyvid Åsland (NLM).

Johannes Brandtzæg og Ludvig Hope talte for en fusjon mellom Indremsisjonsforbundet og Misjonssambandet allerede i 1920. Nå er diskusjonen løftet opp på nytt av forkynner Torgeir Skrunes.

– Når nordmenn hører at de etablerte over seks tusen lutherske menigheter rundt om i verden får de nesten sjokk, sier forfatteren.


«Ransak meg, Gud, og kjenn mitt hjerte! Prøv meg og kjenn mine mangfoldige tanker, se om jeg er på fortapelsens vei, og led meg på evighetens vei!» 

Det er jubileumsår i Misjonssambandet. For 125 år siden ble de første misjonærene sendt til Kina, foreninger ble stiftet og forkynnerne begynte å reise i Norge. 

Dag Øyvind Østereng – en profilert og dyktig prest med bakgrunn i Misjonssambandet – har akkurat forlatt Den norske kirke og blir katolikk. Hans valg er ikke enestående. De siste årene har mange personer i landet vårt, med protestantisk bakgrunn, valgt overgang til Den katolske kirke. 

Utsyn på Facebook

Nord-Afrika

Nord-Afrika er NLMs nyeste arbeidsfelt. Vi ønsker både å bidra til å bedre levevilkårene for marginaliserte grupper og å etablere relasjoner til lokalbefolkning og kirken i området.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Sal 73:26 Om enn mitt kjød og mitt hjerte svikter, så er Gud mitt hjertes klippe og min del for evig.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.