> UtsynTil sommeren arrangerer Solbukta ungdomssenter flere konserter. Ett av tiltakene er Salmefestival med trekkplasteret Rune Larsen.

Både i Bergen og Hamar blir NLMs fellesskap til kirker.

MINIANDAKT: Sønnen vår er snart ett år, men jeg har nok allerede gjort mange feil når det gjelder rutiner og prioriteringer i hverdagen. Tanker og bekymringer om hvordan vi skal oppdra ham til å bli en selvstendig og snill gutt som vil følge Jesus, smyger seg innpå meg. 

Det var spørsmålet Lillian Ueland stilte legen tidlig i den seks år lange og krevende kampen mot kreften. På sidelinjen stod foreldrene Laila og Tarald og kjente på håpløsheten hele tiden. I dag lanserer de bok om hvordan det er å være pårørende i kampen mot kreft.

Det kom inn 50 500 kroner til arbeidet i Norsk Luthersk Misjonssamband då MAX-klubben på Bryne arrangerte basar på Saron bedehus sist laurdag.

De syv familiene som har startet er svært positive og motiverte. Barna trives og foreldrene er særlig takknemlige for at de kan sitte sammen og ta til seg av undervisningen, sier Rune Mjølhus, leder for Teft Familie.

Aldri før har Kristelig Studieforbund delt ut så mye penger til kristen opplæring og kursvirksomhet som i fjor. Nå øker de satsene.

MINIANDAKT: På pinsedagen talte apostlene i tunger slik at folk med andre språk forsto det som ble sagt. Apostlenes tale kalte fram følgende respons: «Vi hører dem tale om Guds store gjerninger på våre egne språk!» (Apg 2,11).

Staten finansierer lydutgaver til en rekke sekulære tidsskrifter, men kristne blader, blant annet Utsyn, må ta regningen selv. 

Generalsekretær Øyvind Åsland i Norsk Luthersk Misjonssamband trekker seg fra hovedkomiteen for Franklin Grahams planlagte kampanje i Oslo Spektrum i november. En rekke andre ledere har konkludert med det samme før ham. 

Norsk Luthersk Misjonssamband kjøper Fridahuset barnehage på Askøy, ein moderne seksavdelingsbarnehage. – Overtakinga viser at vi er på offensiven, seier Steinar Nessa i NLM-barnehagene AS.

– Når jeg hører den nye plata til Redeemed, har jeg mest lyst til å hoppe på et fly til Bergen og få de med meg live, sier Utsyns anmelder.

Gospelgruppen som springer ut fra Salem Bergen har medlemmer fra de fleste store bergensmenighetene. I går lanserte Redeemed et etterlengtet nytt, norskprodusert gospelalbum med bare selvskrevne tekster.

Sist gang en NLM-forkynner arrangerte møteuke i regi av Salem Bergen var i år 2000. Nå er den samme forkynneren som da tilbake på scenen i Bergen. – Møteuker er på ingen måte avleggs, sier NLM-forkynner Nils Kåre Strøm.

Nærare to tusen er venta til påskeleirane i Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM). I fjor var deltakartalet om lag 1800. Mange av desse leirane vert ikkje arrangerte i sjølve påska, men i vekene før.

NLMs generalsekretær, Øyvind Åsland, hadde møte med Graham-organisasjonen torsdag.

Flere har trukket seg fra hovedkomiteen for Franklin Grahams planlagte kampanje i Oslo i november. NLM-leder Øyvind Åsland er i tenkeboksen. Han er dialog med Graham-organisasjonen og vil konkludere etter en ny samtale.  

Kristne nærradioar held fram på FM sjølv om NRK går over på DAB-nettet. – Ein kristen, nasjonal DAB-kanal vil bli kostbar om han skal dekkje heile landet, meiner Hilmar Sæther i Radio nordvest. – Vanskeleg å nå like langt som på FM, tenkjer Ragnhild Vardal Espelund i Radio Sunnmøre.

Økende digitalisering, lave kostnader og internett med høy hastighet gjør at flere og flere afrikanere engasjerer seg på sosiale medier. Det preger også NLMs mediearbeid i Elfenbenskysten.

En ny internasjonal rapport plasserer Norge på 23. plass på listen over land som har best tilgang til alternativer til den offentlige skolen. – Norge er ikke spesielt friskolevennlig, mener friskolegeneral. Kunnskapsministeren er uenig.

5. februar sender NRK radiogudstjeneste fra Misjonssambandets forsamling Betania i Trondheim. – Temaet blir «Syndenes forlatelse», røper forsamlingsleder Johannes Selstø.

Kirkemøtet i Den norske kirke vedtok mandag en ny vigselsliturgi som kan brukes av par av samme kjønn. – Det er svært alvorlig, sier lederen for NLM Norge, Kåre Lid.

På lørdag feirer NLM-bedehuset på Askøy at det er ett år siden NLM gjenbruk-butikken åpnet i kjelleren. 


Kvar går vegen for Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) i dag? Korleis vil dei mange endringane i samfunn og kristenliv i landet påverke vegval, strategi og arbeidsgreinene? For vi arbeider i ein  annan kultur enn berre for få ti-år sidan, der også NLM har endra seg. Alt som lever er i endring. Vil NLM vere ein brukbar reiskap i Guds hand, må vi spørje oss kvar går vegen i dag?  

«Man finner budskap i NT som strider mot hva vi mener er rett ut fra både menneskerettigheter og ut fra vanlig etikk», sa Anders Martinsen til Vårt Land 7/2. Og for en gangs skyld er ikke temaet homofili eller sex. Martinsen anklager Bibelselskapets nye oversettelse for å pynte på problematiske tekster ved for ofte å skrive «tjener» istedenfor «slave».

Stadig dukker bioteknologien opp i den politiske debatten. Det er typisk for Norge. Her er helsevesenet i stor grad et offentlig anliggende – og under politisk kontroll – og det er politikere som bestemmer hvordan vi skal forholde oss til blant annet eggdonasjon og kunstig befruktning for enslige (som Arbeiderpartiet nå går inn for).

Utsyn på Facebook

Indonesia

I Indonesia arbeider NLM blant annet for å redusere stigmatisering av psykisk syke og gi utdanning og utrustning til kristne ledere.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Joh 4:35 Sier ikke dere at det ennå er fire måneder, og så kommer høsten? Se, jeg sier dere: Løft deres øyne og se markene, de er alt hvite til høst!

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.