> UtsynMINIANDAKT: På pinsedagen talte apostlene i tunger slik at folk med andre språk forsto det som ble sagt. Apostlenes tale kalte fram følgende respons: «Vi hører dem tale om Guds store gjerninger på våre egne språk!» (Apg 2,11).

Staten finansierer lydutgaver til en rekke sekulære tidsskrifter, men kristne blader, blant annet Utsyn, må ta regningen selv. 

Generalsekretær Øyvind Åsland i Norsk Luthersk Misjonssamband trekker seg fra hovedkomiteen for Franklin Grahams planlagte kampanje i Oslo Spektrum i november. En rekke andre ledere har konkludert med det samme før ham. 

Norsk Luthersk Misjonssamband kjøper Fridahuset barnehage på Askøy, ein moderne seksavdelingsbarnehage. – Overtakinga viser at vi er på offensiven, seier Steinar Nessa i NLM-barnehagene AS.

– Når jeg hører den nye plata til Redeemed, har jeg mest lyst til å hoppe på et fly til Bergen og få de med meg live, sier Utsyns anmelder.

Gospelgruppen som springer ut fra Salem Bergen har medlemmer fra de fleste store bergensmenighetene. I går lanserte Redeemed et etterlengtet nytt, norskprodusert gospelalbum med bare selvskrevne tekster.

Sist gang en NLM-forkynner arrangerte møteuke i regi av Salem Bergen var i år 2000. Nå er den samme forkynneren som da tilbake på scenen i Bergen. – Møteuker er på ingen måte avleggs, sier NLM-forkynner Nils Kåre Strøm.

Nærare to tusen er venta til påskeleirane i Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM). I fjor var deltakartalet om lag 1800. Mange av desse leirane vert ikkje arrangerte i sjølve påska, men i vekene før.

NLMs generalsekretær, Øyvind Åsland, hadde møte med Graham-organisasjonen torsdag.

Flere har trukket seg fra hovedkomiteen for Franklin Grahams planlagte kampanje i Oslo i november. NLM-leder Øyvind Åsland er i tenkeboksen. Han er dialog med Graham-organisasjonen og vil konkludere etter en ny samtale.  

Kristne nærradioar held fram på FM sjølv om NRK går over på DAB-nettet. – Ein kristen, nasjonal DAB-kanal vil bli kostbar om han skal dekkje heile landet, meiner Hilmar Sæther i Radio nordvest. – Vanskeleg å nå like langt som på FM, tenkjer Ragnhild Vardal Espelund i Radio Sunnmøre.

Økende digitalisering, lave kostnader og internett med høy hastighet gjør at flere og flere afrikanere engasjerer seg på sosiale medier. Det preger også NLMs mediearbeid i Elfenbenskysten.

En ny internasjonal rapport plasserer Norge på 23. plass på listen over land som har best tilgang til alternativer til den offentlige skolen. – Norge er ikke spesielt friskolevennlig, mener friskolegeneral. Kunnskapsministeren er uenig.

5. februar sender NRK radiogudstjeneste fra Misjonssambandets forsamling Betania i Trondheim. – Temaet blir «Syndenes forlatelse», røper forsamlingsleder Johannes Selstø.

Kirkemøtet i Den norske kirke vedtok mandag en ny vigselsliturgi som kan brukes av par av samme kjønn. – Det er svært alvorlig, sier lederen for NLM Norge, Kåre Lid.

På lørdag feirer NLM-bedehuset på Askøy at det er ett år siden NLM gjenbruk-butikken åpnet i kjelleren. 

Elever fra NLM-eide Drottningborg videregående skole har de siste tre årene fått priser for nyskapende oppfinnelser. Nå kan det skje igjen.

Superblink har laget ei spilleliste med 1000 kristne barnesanger på Spotify.

Vil kirkemøtedelegatene oppleve et sannhetens øyeblikk tre dager før de skal ta stilling til forslaget om ny ekteskapsliturgi? Alle søndagstekstene handler da om ekteskapet mellom mann og kvinne. – Et utrolig sammentreff, sier sokneprest Torstein Eidem Nordal.

23.–27. februar blir det «Inn for landing»-leir på Strand leirsted i Sandefjord. Dette er et NORME-kurs for tenåringer som har vokst opp i en annen kultur. – En lærer å være stolt av den en har blitt på grunn av oppvekst i et annet land, forklarer Ruth Ølstørn, som har erfart hva et slikt kurs kan bety.

MINIANDAKT: Vi er på skogstur en mild julidag med plastkopper som skal fylles med løfter om blåbærpai med vaniljekrem – mørke januar-dager er langt, langt unna. 

Det kom inn tre millioner kroner mer i gaver til NLM i november og desember i 2016 sammenlignet med samme periode i 2015. Dermed økte de ordinære totale gavene for 2016.

Etter fornøyelses-parken og arrangementsområdet Kongeparken byttet eiere i 2015, har UL blitt arrangert på Randaberg Arena. Nå flytter Ung Landsmøte «hjem» til Kongeparken igjen.


«Man finner budskap i NT som strider mot hva vi mener er rett ut fra både menneskerettigheter og ut fra vanlig etikk», sa Anders Martinsen til Vårt Land 7/2. Og for en gangs skyld er ikke temaet homofili eller sex. Martinsen anklager Bibelselskapets nye oversettelse for å pynte på problematiske tekster ved for ofte å skrive «tjener» istedenfor «slave».

Stadig dukker bioteknologien opp i den politiske debatten. Det er typisk for Norge. Her er helsevesenet i stor grad et offentlig anliggende – og under politisk kontroll – og det er politikere som bestemmer hvordan vi skal forholde oss til blant annet eggdonasjon og kunstig befruktning for enslige (som Arbeiderpartiet nå går inn for).

I 1998 reiste vi til Peru som misjonærer for NLM. I den forbindelse fikk vi en oppdatert «Håndbok for misjonærer og heimearbeidere i Norsk Luthersk Misjonssamband». Denne var vedtatt av hovedstyret. I håndboken fantes det også et såkalt «Ritual for NLMs menigheter på misjonsmarken». Første punkt lød slik: «De faste former bør være så få og enkle som mulig».

Utsyn på Facebook

Mongolia

I Mongolia arbeider NLM blant annet for å styrke barns rettigheter og nå en unådd folkegruppe med evangeliet.

Les mer | Bli fast giver

Dagens bibelsitat

Joh 14:1 La ikke deres hjerte forferdes! Tro på Gud, og tro på meg!

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.