Mariam

– Guds ord er godt

«Mariam» er en ung dame fra Mali som er aktiv i misjonens kirke i Abidjan. Men slik har det ikke alltid vært.

Mariam vokste opp i en stor muslimsk familie i en landsby i Mali. Etter hvert ble hun gift med en muslimsk mann. De flyttet til Abidjan i Elfenbenskysten, der store deler av svigerfamilien bodde. Noen av disse var kristne og gikk i misjonens kirke.

De kristne slektningene gjorde stort inntrykk på Mariam og mannen. Etter en tid i Abidjan begynte Mariams mann å gå i kirken, og ikke lenge etter begynte hun også.  

 

Vanskelig for familien

– Hvorfor begynte du i kirken?

– Jeg begynte på grunn av Gud, svarer Mariam bestemt. – Jeg kommer til kirken fordi Guds ord er godt. Nå har jeg hørt mye fra Guds ord, derfor er jeg blitt en kristen, og jeg går ikke bort fra troen.

Etter hvert bestemte Mariam seg for å bli døpt. Hun begynte å følge dåpsopplæringen i kirken sammen med tre andre damer.

Dette var et vanskelig steg å ta for Mariam, og det ble mye bråk med storfamilien hjemme i Mali. Faren lurte på hvorfor hun ville være en kristen. Var det på grunn av penger eller mangel på mat?

Men da svarte Mariam ham bestemt. – Nei, det er på grunn av Gud!

Senest i går ringte hun faren sin, men han tok ikke telefonen.

– Han ville ikke snakke med meg, forklarer Mariam. – Men av og til svarer han.

 

Vil lære mer – og vitne

Mariam nevner at det er vanskelig med muslimene, for de er harde og vil ikke omvende seg. Men hun har tanker for fremtiden.

– En dag skal jeg og familien min reise til Mali. Da skal vi snakke med storfamilien min der, og vinne dem over. Men først skal vi lære mer av Bibelen og Guds ord.

Mariam og mannen er nå faste kirkegjengere i Abidjan, og barna er alltid med på barneopplegget. Mariam har deltatt på alfabetiseringskurs i kirken, og fått stort utbytte av det.

Anita Zimsen

Anita Stokka Zimsen

Utsending