Utsikt over byen Kobe i Japan

Japan

Misjonssambandet kom til Japan i 1949. I 1962 ble Vest-Japan Evangelisk-Lutherske Kirke (VJELK) organisert. I dag jobber utsendingene med kontaktskapende arbeid samt fokus på barne- og ungdomsarbeid.

Japan, "soloppgangens land", er et land med nesten 127 millioner innbyggere i Øst-Asia. Øykjeden ligger i Stillehavet, øst for den koreanske halvøy. Japan er i dag et svært moderne samfunn og er kjent for teknologisk utvikling, men landet har også en lang og rik historie og sterk kulturell identitet.

 

Et unådd folkeslag

Til tross for flere "bølger" av misjonsinnsats over flere hundre år har de store vekkelsene latt vente på seg i Japan, og landet regnes fortsatt som unådd med evangeliet. Kun mellom 1-2 % av befolkningen regnes som kristne, og av disse er bare ca. 0.5 % evangeliske kristne. Det gjør japanerne til verdens nest største unådde folkeslag.

De største religionene i Japan er shintoisme og buddhisme, som i varierende grad praktiseres av store deler av befolkningen. Shintoismen og buddhismen regnes av de fleste som en del av den japanske kulturen og identiteten. Samtidig er det relativt få som i undersøkelser oppgir at de er religiøse, noe som gjerne forbindes med formell tilhørighet til religioner og sekter med fastlagte doktriner og medlemsskap.

Det japanske samfunnet er også svært travelt, samtidig som det tar tid å bygge nære relasjoner. Særlig for japanere som er opptatt med skole og yrkesliv kan det være vanskelig å finne tid til å gå i kirken.

 

Kontaktpunkt

– I vår menighet har vi nå fast kontakt med 50 som ikke er døpt, fortalte en av Misjonssambandets utsendinger, og han er ikke alene. Misjonærene er ofte et kontaktpunkt for nye mennesker, og får slik være med å nå nye med evangeliet i Japan. Det er derfor Misjonssambandet fortsatt er i Japan, nesten 70 år etter at de første misjonærene kom fra Kina.

 

Vil nå de unge

Mange menigheter i Japan har hovedsakelig godt voksne medlemmer. Menighetene er ofte små, og menighetskulturen kan også gjøre det krevende å oppnå vekst. Disse utfordringene ser man i de aller fleste japanske menigheter.

– Det er fortsatt ingen som har knekt koden for å nå japanske ungdommer med evangeliet, forklarer en av Misjonssambandets utsendinger.

Misjonssambandet ønsker sammen med samarbeidskirken VJELK å satser mer på å nå unge i Japan i årene fremover.

 

Adresse

2-2-11 Nakajimadori, Chuo-ku Kobe 651-0052, JAPAN

Kontakt

E-post: postnlmjapan@nlm.no Telefon: + 81 78 221 8366