Badelek

Bading, bølger og bibel

Vannlek i hav og på land er fast ingrediens på leirer i Peru. I februar var 18 tenåringer samlet til leir på Campel.

Januar og februar er sommerferie og leirmåneder i Peru. I år har man endelig kommet i gang igjen med sommerleirer, etter mange avlysninger på grunn av pandemi og politisk uro. IEL-P gjennomførte ungdomsleir ved nyttår, barneleir i januar og tweensleir i februar, i tillegg til at mange lokalmenigheter reiser på menighetsleirer disse månedene.

 

Alt tilrettelagt

Leirplassen Campel har Stillehavskysten som nærmeste nabo, og det gir derfor gode muligheter til mye lek og moro med vann. Deltakerne ble våte både i sjøen og i de ulike vannlekene i basseng og lignende. Det blir en del sand i dusjene, men leirpersonalet er vant til det, og har sine metoder for at ikke slukene skal bli tette.

Selve bibelsamlingene ble holdt i det nye og «noe kjøligere» møtelokalet, og det ble både god forkynnelse og spennende aktiviteter med utgangspunkt i undervisningen. Ungdommene kom fra både Juliaca, Arequipa og Tacna. De fleste er aktive i ungdomsgrupper, men det var også noen som ikke er aktive i kirkene.

bibelsamling
Bibelsamling:tenåringsleir Campel, Peru Anne Dagsland

Godt planlagt

Alle deltakerne ble delt i grupper på ca. fem personer, og de hadde hver sin kontaktleder, eller confidente som man kaller det. Gruppene deler sovehytte og gjør alle aktiviteter og konkurranser sammen. Blant annet lager de lagmerke og kamprop.

Lederne er dedikerte ungdommer og voksne som brenner for å dele Guds ord med leirdeltakerne. Ved å organisere leirene på denne måten, med gruppeledere, oppnår man at hver enkelt deltaker blir sett og tatt vare på og får et forbilde som kan dele troen sin med dem.

De praktiske oppgavene er det et annet lederteam som tar seg av, slik at gruppelederne kan konsentrere seg helt om å følge opp sine deltagere. En god fordeling når dagsprogrammet går fra 07:00 – 22:00, nesten uten pauser.

Basseng
Bassenglek:Tenåringsleir Campel Peru Anne Dagsland

Oppmuntrende 

Det er inspirerende å se og oppleve at det er mange dedikerte og dyktige ledere i kirken vår i Peru. De er med på å formidle evangeliet videre, både til barn som har vokst opp i kirken vår, men også til de som ikke har noen tilknytning til arbeidet fra før.

Det er spesielt gøy at flere av dem kom på tross av en reisevei på rundt 8 timer.

Husk gjerne på, og be for både ledere og ungdommene i kirkene våre.

Bølger
Bading i Stillehavet:Tenåringsleir Campel Peru Anne Dagsland

 

 

Anne Dagsland

Utsending