Maribel Huancco Quispe (t.v) og José Miguel Garcia Cusi

Misjonsglød blant unge i Peru

Samarbeidskirken vår i Peru har nådd en milepæl: Nå starter tre misjonærer fra kirken sin tjeneste i Colombia.

I midten av juni reiser Maribel Huanco Quispe fra Juliaca og ekteparet Nery Isabel Abado Sulla og Jose Miguel Garcia Cusi fra Arequipa til Colombia. De er IEL-Ps, vår samarbeidskirke i Peru, sine første misjonærer. I Bogota i Colombia skal de i to år jobbe i ei nystarta lita luthersk kirke. Inneværende semester er de studenter på et tilrettelagt kurs for dem på SETELA.

 

Privilegium å få tjene Jesus

Maribel har i mange år vært ungdomsleder i Juliaca og har en treårig teologisk utdanning på SETELA bak seg. Siden studiet på Setela har hun ønsket at kirka skulle bli mer misjonerende.

Da hun hørte at kirka søkte etter misjonærer til Colombia, pratet hun først med lederne i kirka og fant så ut at hun ville sende inn en søknad. Maribel forteller at hun både gruer og gleder seg til å reise til Colombia, og at for henne er det et privilegium å få tjene Jesus.

Når kirka viser henne denne tilliten, å sende henne til Colombia, reiser hun med forventning om å gå inn i de oppgavene menigheten i Bogota legger til rette. Og så håper hun å få være til inspirasjon og kunne bruke litt av de erfaringene hun har fått gjennom menighetsarbeidet i hjembyen sin.

 

Gullgraver med misjonærkall

Miguel er ferskere i menighetsarbeid. Han har vært kristen i 5 år. Sammen med kona Nery har han gått ett år på bibelskolen på SETELA. Etter bibelskolen fikk han jobb i ei gullgruve mange timers kjøring utenfor Arequipa. Dit flytta også kona Nery. De har begge hatt et kall til misjonstjeneste.

Nery Isabel Abado Sullo (tv.) og José Miguel Garcia Cusi
Misjonærer:Nery Isabel Abado Sullo (tv.) og José Miguel Garcia Cusi Privat

Nery driver en butikk i gruvelandsbyen de bodde i. De trodde det skulle være en enkel sak å selge den, men salget har dratt ut. Derfor har ikke Nery fått ta del i de forberedende studiene på SETELA.

 

Forbereder seg godt

I løpet av dette semestret på SETELA er målet at de skal få mer bibelkunnskap, større innsikt i sentrale deler av troslæren og jobbe med konfliktløsning og innføring i forskjellige arbeidsmetoder som kan være nyttige å ha kunnskap om. En dag i uka snakker de med pastoren i menigheten i Colombia for å få litt innsikt i hvordan menigheten der er og hvilke forventninger de har til misjonærene.

 

Be for dem!

Maribel, Nery og Miguel utfordrer deg til å be for dem. Be om at de må få visdom og styrke til å gå inn i de oppgavene som venter dem i Bogota, og at de må få være til velsignelse for menneskene rundt seg.

 

 

 

portrettbilde Atle Ølstørn

Atle Ølstørn

Utsending