Berastagi by

Flyktningene

NLM Indonesia er med og støtter noen flyktningefamilier og har fått spesielt god kontakt med en av dem. En dag hadde en av utsendingene med seg en bibel.

NLM Indonesia hjelper og støtter noen flyktningefamilier fra Afghanistan som er her i Indonesia. De er uten mulighet til å søke asyl i Indonesia og de står også uten rettigheter og støtte. 

Vi er flere organisasjoner, både muslimske, buddistiske og kristne, som har gått sammen for å hjelpe dem. Vi har mange ganger følt oss maktesløs og rådville i møte med dem. 

 

Håpløs situasjon

Her er vi utsendinger rike og velstående. Vi har alt og kommer fra det beste landet i verden. Hva har de? De har flyktet fra et land som de elsker, men som det ikke er mulig å flytte tilbake til.

De har blitt fratatt muligheten for skolegang, de har mistet mange av sine kjære og de står i en håpløs situasjon her i Indonesia hvor de ikke har lov til å jobbe. 

 

Bibelen

Det er en familie vi har vi fått spesielt god kontakt med og de har vist interesse for hva vi tror på. De har lært seg å hekle. Så de hekler og selger vesker for å tjene til livets opphold.

En dag hadde en av utsendingene med seg Bibelen sin fordi hun ønsket en heklet veske til den. Idet hun tar opp Bibelen fra veska går det noen tanker gjennom hodet hennes: Er jeg tullerusk som tar med meg en bibel inn til en muslimsk familie? 

Medan gate
Bredvei

Idet hun tar Bibelen opp av veska spretter den ene datteren i huset opp og sier at hun har også en slik bibel. Hun viser den fram og sier at den er på farsisk (morsmålet hennes), men hun har aldri lært seg å lese det. Hun sier at hun ønsker seg en engelsk bibel, for hun har lært seg å lese litt engelsk.

Hun har nå fått en engelsk bibel av oss og leser i den. Hun og familien har fått direkte spørsmål om hvorfor de vil lære om det som står i Bibelen. Og da svarte hun at det er noe annerledes med dere kristne enn de andre som har hjulpet oss. Dere viser omsorg for oss. Vi har noe som de har lyst å lære mer om ...

 

Be og takke for

  • Vi har fått dele evangeliet med dem og også lest sammen fra Bibelen. Vær med og be om at de får ta imot Jesus som deres frelser.
  • Nå før jul var vi rundt og ga flyktingene fra Afghanistan og Myanmar julegave i form av matvarer. Det var til stor glede.

Vi vil hilse dere med Johannes 13, 31-35: 

Et nytt bud gir jeg dere: Dere skal elske hverandre! Som jeg har elsket dere, skal også dere elske hverandre. Av dette skal alle kjenne at dere er mine disipler, om dere har kjærlighet til hverandre.  

Elisabeth Bredvei

Elisabeth Bredvei

Utsending