Barn og foreldre i kirken

Besøk i en forfulgt kirke

Den lille menigheten opplever mye motstand. Men de står sammen som en familie og ønsker å være til velsignelse for lokalsamfunnet sitt.

For noen uker siden satte deler av teamet «Child Ministry» seg i bilen og kjørte 12 timer i strekk for å komme frem til Aceh på Sumatra. Etter en lang reise skulle de også ta båt over til en øy i havgapet utenfor.

Teamet var blitt invitert av øyas kirke til å være med og feire 63-årsjubileum for barnearbeidet der, holde seminarer og ha dukketeater.

Dette er et område der kristne er en utsatt minoritet, så jentene i teamet tok også på seg sjal i offentligheten for å unngå å tiltrekke seg oppmerksomhet.

 

En familie i Kristus

Søndagen var fullbooket med gudstjeneste, barneopplegg med dukketeater, foreldreseminar og bursdagsfeiring for søndagsskolen.

Teamet fikk virkelig bli kjent med menigheten, som var mer som en familie enn som en kirke. De hadde aldri opplevd en sånn varme og fellesskap i en kirke tidligere.

Da en familie fortalte om prøvelsene og mobbingen de opplever som kristne, gråt hele menigheten med dem.

Child Ministry-teamet i aksjon under gudstjenesten.
For barna:Child Ministry-teamet i aksjon under gudstjenesten. Lentera Kasih Agape

Vanskelig for barna

Det gjorde sterkt inntrykk på teamet da medlemmene i kirken fortalte hvordan det er å være minoritet på øya.

Barn ned i 5-årsalderen opplever mye mobbing fordi de er kristne. Skoleelever får ikke leke sammen med barn som tilhører majoritetsreligionen. De kristne elevene kan heller aldri bli rangert som nummer én, selv om hele klassen vet at den eleven er den beste. Er man kristen, vil man aldri komme høyere enn på andre plass.

Teamet leker med barn ute etter gudstjenesten
Lek og moro:Teamet har aktiviteter for barna utendørs etter gudstjenesten. Lentera Kasih Agape

Velsigner sine naboer

Til tross for vanskelighetene barna opplever i samfunnet, er de også til velsignelse for andre på øya. Teamet fikk høre mange flotte historier som viser at selv om de er minoriteter på øya, bidrar de unge i samfunnet, de er engasjerte og de sprer positivitet.

I etterkant fortalte teamet at det var til stor inspirasjon for dem å tilbringe helgen med denne menigheten, som viste slik varme og hengivenhet. De håper å reise tilbake for å støtte og inspirere barn og unge på øya som lever under disse vanskelige forholdene.

Gro Eva Linna

Utsending (permisjon)