feiring

Mye å feire før jul

Besøk blir alltid feiret og verdsatt i Indonesia, for indonesere er et gjestfritt folk. Trauste nordmenn har virkelig mye å lære av hvordan man skal få gjester til å føle seg hjertelig velkomne.

NLM Indonesia har hatt begivenhetsrike dager de siste ukene i året. Vi har fått glede av å ha mye besøk fra Norge. Og har fått vist frem mye av arbeidet som blir gjort av vår fantastiske nasjonale medarbeidere.

 

julemiddag
Julemiddag:hos den kristne minoriteten privat

Selv om det er lite av både snø, julegater, julegaver og baking her nede, blir julen feiret før desember kommer. Det er i kirken og blant kristne det skjer. I en av landsbyene på Sumatra der Misjonssambandet har et større samfunnsutviklingsprosjekt, er det en liten kristen minoritet. De strålte da de skjønte at teamet var kristne, og kirkemedlemmene laget i stand middag for gjestene som kom fra Norge. Fire representanter fikk et juletre som gave av Ung Global til bruk i hver deres kirke. De hadde tårer i øynene og ville så gjerne at gjestene skulle bli med på felles julefeiring 1. Desember, som ville skje noen få dager etter. Vi håper virkelig at vi neste år kan feire jul sammen med våre kristne søstre og brødre.  

 

juletre i gave
Uteling av juletre:Hver kirke fikk juletre i gave fra Ung Global privat

Vi har fått feiret jul med hele staben i Medan, men også med staben lengre øst i landet. Og da deltok også Misjonssambandet-ansatte som har en annen tro enn oss. Det skulle ikke være noe som helst tvil for våre kollegaer hva julen handler om og hvor mye den betyr for oss. Enkle julegaver ble utvekslet og fine ord ble sagt. Det er også alltid like populært for vår lokale stab å gå rundt juletreet, eller rettere sagt danse rundt juletreet! Jeg tror våre kollegaer satte like stor pris på feiringen som vi kristne gjorde.  

julefeiring med staben
Julefeiring:Julefeiring med staben privat

Når man har jobbet tett med folket i fjerntliggende landsbyer i fem år, setter det spor. Både hos lokalbefolkningen, hos myndigheten og hos teamet som i ukedagene har bodd i felt. Det var sterkt å være til stede på feiringen og avslutningen av Misjonssambandet sine prosjekter i landsbyene. Det manglet ikke på godord, ei heller på tårer. Vi tror arbeidet som er lagt ned er av stor betydning for barnas helse og utvikling og mulighetene familiene har til å dyrke sunn, næringsrik mat i deres egne hager. Vennskap som knyttes og vitnesbyrd som deles tror vi også har betydning for evigheten. Så heldige teamet er som har fått være til stede for folket her! Med ord og gjerning.  

 

feiring av 5 års fullført arbeid
Avslutning av prosjekt:NLM ansatte feirer avslutning av et prosjekt etter 5 gode år med god innsats. privat

 

Matt. 5,14-16: «Dere er verdens lys! En by som ligger på et fjell, kan ikke skjules. Heller ikke tenner man en oljelampe og setter den under et kar. Nei, man setter den på en holder, så den lyser for alle i huset. Slik skal deres lys skinne for menneskene, så de kan se de gode gjerningene dere gjør, og prise deres Far i himmelen!» 

 

Gro Eva Linna

Utsending (permisjon)